معاون وزیر کشاورزی: شورای قیمتگذاری بهترین راهحل برای مشکلات زعفران است/ وجود یک میلیون باغ فرسوده در کشور
گروه استانها- معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در بودجه ۱۴۰۰ یک ردیف برای احیاء باغات کشور دیده شد که در سال ۹۶ این ردیف صفر بود و در بودجه ۱۴۰۰ این ردیف به ۲۵۰ میلیارد تومان رسید چراکه یک میلیون باغ فرسوده در کشور داریم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، محمدمهدی برومندی در ششمین همایش ملی زعفران در شهرستان گناباد اظهار داشت: کشاورزی در کشور ما ضامن امنیت ملی و تولید غذاست چراکه در دنیا کشاورزی به معنای تولید قدرت، امنیت و برتری است. در ایران اقلیمهای متفاوتی داریم اما جزء مناطق خشک و نیمه خشک هستیم و متوسط بارندگی در کشور کمتر از 240 میلی متر بوده از طرفی تبخیر در ایران موضوعی جدی است. خراسانرضوی 21 میلیارد مترمکعب منابع آبی دارد که بیش از 16 میلیارد آن تبخیر میشود.
معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی گفت: ایران در یک جنگ اقتصادی سخت قرار گرفته و در این جنگ هدف سفرههای مردم است؛ وزارت جهاد کشاورزی و کشاورزان سفرهدار مردم هستند که با وجود همه فشارها و کمبود منابع، سهم ما از بودجه و یارانه کمتر است. سال 99، بخش کشاورزی 5 میلیارددلار درآمد ارزی داشته و در حوزه باغبانی بیش از 3 میلیارد دلار از مجموع درآمد ارزی بخش کشاورزی داشتهایم.
برومندی عنوان کرد: از حدود 70 میلیارد مترمکعب در بخش کشاورزی استفاده میکنیم اما آیا ادامه این روند میسر خواهد بود. در تولید همه میوهها بهجز چند میوه گرمسیری خودکفایی و صادرات داریم.
معاون امور باغبانی وزیر جهادکشاورزی افزود: توسعه گلخانهها در کشور باید امکانسنجی و ظرفیتسنجی و براساس اقلیم کشور تصمیمگیری شود و اگر یارانه را بردارند، تولید گلخانه در همه کشور بهصرفه خواهد بود. برای توسعه باغبانی کشور در حال تهیه سند توسعه هستیم و تمامی استانها امکانسنجی شود و در حوزه میزان مصرف آب نیز کار کنیم. وزارت جهاد کشاورزی به تنهایی نمیتواند این اقدامات را انجام دهد ما باید ریلگذاری کنیم و بخش خصوصی بهصورت جدی وارد شود.
وی افزود: اگر یک کار خوب برای زعفران انجام شده باشد، راهاندازی شورای قیمتگذاری است که در آن کشاورز و وزیر هر کدام یک رای دارند و امسال خوشبختانه روند قیمتگذاری درست انجام شد.
برومندی بیان کرد: بودجه 1400 بوی کشاورزی گرفت و در آن یک ردیف برای احیاء باغات کشور دیده شد، در سال 96 این ردیف صفر بود و در بودجه 1400 این ردیف به 250 میلیارد تومان رسید چرا که یک میلیون باغ فرسوده در کشور داریم.
انتهای پیام/281/ ز