۲ ماه از سال تحصیلی گذشت؛ چرا کتاب درسی به دست دانش‌آموزان نرسید؟

2 ماه از سال تحصیلی گذشت؛ چرا کتاب درسی به دست دانش‌آموزان نرسید؟

با گذشت دو ماه از سال تحصیلی، هنوز کتاب درسی به دست برخی دانش‌آموزان نرسیده است؛ مسئولان سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در این باره توضیح می‌دهند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ کتاب‌های درسی بسیاری از دانش‌آموزان حتی ساکنان پایتخت تا اوایل آبان به دستشان نرسیده بود اما صبحت‌های اخیر مسعود فیاضی دومین گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم در صحن علنی مجلس حکایت از آن داشت که مشکل همچنان ادامه دارد و در واپسین روزهای دومین ماه سال تحصیلی همچنان کتاب درسی به دست دانش‌آموزان نرسیده است.

پیش از این برخی خانواده‌ها از نرسیدن کتاب درسی فرزندشان با گذشت یک ماه از سال تحصیلی و ایجاد مشکل برای دانش‌آموز در مطالعه و فهم دروس شکایت داشتند؛ پدری که فرزندش تا اواخر مهرماه کتاب درسی به دستش نرسید و حتی به فکر خرید کتاب درسی از بازار آزاد هم بوده است، می‌گوید: در نهایت با مراجعه به منطقه و انبار کتاب‌های درسی، شخصاً کتاب‌های درسی فرزندم را تحویل گرفتم.

معلمان مناطق محروم نیز از عدم توزیع به موقع کتاب‌های درسی گلایه داشتند و با وجود اینکه به نظر می‌رسید در اوایل آبان مشکل حل شده باشد اما صحبت‌های روز گذشته مسعود فیاضی نشان داد معضل همچنان ادامه دارد و همچنان 200 هزار دانش‌آموز به کتاب‌های درسی نرسیده‌اند.

در حالی که مسئولان سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، علت تأخیر در توزیع کتاب‌های درسی را سفارش ندادن دانش‌آموزان می‌دانند اما بخش قابل توجهی از دانش‌آموزان کتاب‌های درسی خود را سفارش داده و هزینه آن را هم پرداخت کرده‌اند اما کتاب درسی به دستشان نرسیده است؛ به نظر می‌رسد اشکالات سامانه سیدا و مشکلات توزیع کتاب‌های درسی دو عامل اصلی این نابسامانی هستند.

محمد علوی‌تبار معاون سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی درباره اینکه چرا با گذشت دو ماه از سال تحصیلی هنوز کتاب درسی به دست برخی دانش‌آموزان نرسیده است، به تسنیم گفت: به دلیل نقص در سامانه سیدا اطلاعات دانش‌آموزان به سامانه کتاب‌های درسی نرسید؛ سامانه سیدا به تازگی ایجاد شده است و اقدامات لازم برای توجیه مدیران مدارس در سطح استان‌ها و مناطق با تأخیر انجام شد.

وی افزود: از اول مهر تا 22 آبان ماه، 700 هزار دانش‌آموز جدید در سامانه سیدا ثبت‌نام و پس از آن برای ثبت سفارش کتاب درسی اقدام کردند که کتاب‌های درسی به دست این تعداد رسید.

علوی‌تبار گفت: البته ممکن است برخی دانش‌آموزان تغییر رشته داده و پس از آن متقاضی کتاب درسی باشند که هنوز به دستشان نرسیده است اما اگر دانش‌آموزی کتاب درسی را سفارش داده باشد قطعاً تاکنون به دستش رسیده است.

معاون سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی متذکر شد: 970 هزار دانش‌آموز ترک تحصیل کرده‌اند که 210 هزار نفر در دوره ابتدایی و 760 هزار نفر در دوره متوسطه هستند و این تعداد کتاب‌های درسی را سفارش نداده‌اند همچنین با کمیته امداد مکاتباتی داشتیم تا دانش‌آموزانی که ترک تحصیل کرده و تحت پوشش کمیته امداد هستند، کتاب‌هایشان از سوی ما تأمین شود.

وی تأکید کرد: کتاب درسی به میزان کافی در استان‌ها وجود دارد و مشکل کمبود کتاب درسی نیست بلکه عدم ثبت سفارش کتاب‌های درسی است، سفارش تک جلدی کتاب‌های درسی نیز فراهم شده است که دانش‌آموزان و معلمان نیز می‌توانند برای سفارش تک جلدی اقدام کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon