آشفته بازار لبنیات| تیر خلاص سودجویان و دلالان به قیمت لبنیات/ گلایه شیرازیها از نابهسامانی بازار + فیلم
گروه استانها ـ آشفته بازار، افزایش قیمتها و نبود نظارت کافی بر قیمت اجناس سبب شده که روز به روز سفره مردم کوچکتر شود و مردم از این موضوع ناراضی و گلایهمند هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مدتها است گرانی گریبانگیر کالاهای اساسی شده و حالا مدتی است قیمت محصولات لبنی و در این شرایط نامناسب اقتصادی افزایش یافته است، به نظر میرسد هیچ نظارتی بر بازار محصولات لبنی نیست و این افزایش قیمتهای گاه و بی گاه فقط دودش به چشم مردم میرود.
شهریورماه امسال بود که رئیس کمیته دستمزد کانونعالی شوراهای اسلامی کار اعلام کرد که تورم سبد معیشت کارگران 68 درصد است و کاهش قدرت خرید مستمر و پایدار و مزمن بهروی دوش خانوارهای کارگری قطعا فروپاشی خانوارها را به ارمغان میآورد؛ و حالا افزایش قیمت کالاهای اساسی بر زندگی اقشار متوسط جامعه تأثیر زیادی گذاشته و باعث سقوط این قشر به زیر خط فقر شده و دیگر تحمل این شرایط برایشان سخت و صدای آنها را در آورده است.
به گفته متخصصان تغذیه در این روزهای کرونایی تغذیه سالم موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامتی شهروندان در برابر ویروس منحوس کرونا میشود، اما متاسفانه شاهد افزایش افسار گسیخته قیمت کالاهای اساسی هستیم و رشد صعودی قیمتها موجب حذف اقلام مورد نیاز از سفرههای مردم استان شده است.
گزارش میدانی خبرنگار تسنیم از بازار لبنیات حکایت از نبود نظارتها دارد و مردم هم از عدم نظارتها و نبود نرخ مشخص در بازار گلایه دارند. آقای طالبی شهروند شیرازی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، گفت: افزایش قیمتها ساعتی شده است بطوریکه قیمت یک ماست با افزایش 4 هزار تومانی رو به رو شده است و لبنیات در حال حذف شدن از سفرههای خانوارهاست.
وی با بیان اینکه مردم به سختی میتوانند محصولات لبنی را تهیه کنند، افزود: حذف محصولات لبنی از سبد غذایی خطری برای سلامتی به همراه دارد که از این رو از مسئولان میخواهیم به میدان بیایند که مردم در تنگنا هستند.
موذنی دیگر شهروند شیرازی بیان کرد: خانوادهها در این شرایط سخت و مشکلات اقتصادی عدیدهای روبرو هستند و افزایش قیمت محصولات لبنی و دیگر کالاهای اساسی آنها را تحت فشار قرار میدهد.
وی اضافه کرد: متاسفانه هیچگونه نظارتی بر بازار و قیمتها نیست، همچنین با افزایش قیمت محصولات لبنی شاهد کاهش کیفیت و پائین آمدن حجم محصولات نیز هستیم.
صمد رنجبری معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی فارس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با بیان اینکه برخی از اقلام لبنی قیمت مصوب دارد که قرار شد 10 درصد قیمت این اقلام کاهش یابد، گفت: قیمت مصوب و پایه شیرخام از مردادماه امسال از 4500 به 6500 هزارتومان افزایش یافت و به همین نسبت قیمت لبنیات افزایش پیدا کرد و ماهم پیگیر هستیم که قیمتهای مصوب اجرایی شود.
وی بیان کرد: هزینههای تولید تورم سال جاری و شرایط حاکم نیز موجب افزایش قیمت لبنیات را شاهد باشیم.
غلامرضا سالاری مدیرکل تعزیرات حکومتی فارس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از شیراز، با بیان اینکه در 7 ماهه امسال در حوزه لبنیات 103 فقره پرونده تشکیل و متخلفان بالغ بر 340 میلیون تومان جریمه شدند، گفت: در همین مدت یکهزار و 153 فقره پرونده تخلفات در زمینه تولید، توزیع و عرضه گوشت مرغ رسیدگی شده که میزان تخلف و جریمه ثبت شده این پروندهها 71 میلیارد و 400 میلیون تومان است.
وی افزود: در هفته جاری دو کارخانه معروف لبنیات در استان فارس که به صورت غیرقانونی اقدام به افزایش قیمت برخی از محصولات خود کرده بودند به پرداخت 3 میلیارد و 800 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شدند.
این مسئول تاکید کرد: گلایههای مردم کاملا به جاست و بی انصافی، سوء استفاده و دلالی گری از میوه تا گوشت مرغ همه را شامل میشود و اگر هر شکایتی باشد و تخلف و گزارشی را شاهد باشیم به شدت برخورد میکنیم.
سالاری ادامه داد: نظارت بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف است ولیکن بنا به شرایط فعلی کشور و در راستای حمایت از اقشار ضعیف، تعزیرات حکومتی اقدام به برگزاری گشتهای مشترک نظارتی با همکاری ارگانهای نظارتی کرده است.
وی با بیان اینکه مردم همکاری لازم در ارائه گزارش واحدهای صنفی متخلف داشته باشند، ابراز داشت: شهروندان با شماره 124 و 135 میتوانند گزارش تخلفات واحدهای صنفی را به مراجع مربوطه اعلام کنند تا در دستور بررسی قرار بگیرند.
به گزارش تسنیم افزایش نرخ محصولات برای اقشار ضعیف جامعه توجیه ناپذیر است چرا که با یک حساب و کتاب سرانگشتی درمییابیم که افزایش نرخ اقلام هیچ گونه سنخیتی با درآمد خانوارها ندارد و از آنجا که روند رشد قیمتها، معادلات افراد برای خرید مایحتاج خود را بر هم ریخته بسیاری از آنها از آشفتگی بازار نگرانیهایی دارند.
انتهای پیام/424/ش