سازمان گزارشگران بدون مرز خواستار آزادی روزنامه نگار یمنی از زندان عربستان شد
یک سازمان غیر دولتی با تاکید بر تشدید سرکوبگری در عربستان از این کشور خواستار آزادی روزنامه نگار یمنی شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سازمان غیردولتی گزارشگران بدون مرز از دولت عربستان خواست فورا «علی ابولحوم» روزنامه نگار یمنی را که به اتهام ارتداد به 15 سال زندان محکوم شده بود، آزاد کند.
پایگاه خبری الخلیج الجدید نوشت:«صابرین النوی» رئیس دفتر خاورمیانه برای گزارشگران بدون مرز گفت: «این حکم نشان میدهد که استفاده از اینترنت و پلتفرمهای رسانههای اجتماعی توسط روزنامهنگاران و وبلاگنویسان بهعنوان فضایی برای تبادل اطلاعات و گفتگو هنوز در عربستان به شدت کنترل میشود».
حکم زندان «ابو لحوم» که مدیر اجرایی شبکه تلویزیونی «الوادی» و گوینده رادیو «یمن تایمز» بود، پس از توئیتهایی صادر شد که مقامات سعودی دعوتی به الحاد و ارتداد میدانستند.
این سازمان با اشاره به اینکه بازجویی ابتدا بدون حضور کسی انجام شد گفت که همسر ابولحوم بارها تلاش کرده تا با او تماس بگیرد اما موفق نشده و وی از انتخاب هر وکیلی محروم است.
در همین چارچوب، «کمیته حمایت از خبرنگاران» از عربستان سعودی خواست تا ابولحوم را آزاد و از انجام هرگونه اقدام مشابه علیه او یا هر یک از روزنامه نگاران که به حق آزادی بیان آنها لطمه وارد میکند، خودداری کند.
این سازمان از ریاض خواست به تعهدات خود در هنگام تصویب اعلامیهها و موافقت نامههای بینالمللی مربوطه، به ویژه آنهایی که آزادی بیان را تضمین میکند احترام بگذارد و تمام تعقیب قضایی علیه وی و کلیه بازداشت شدگان آزادی بیان در زندانهای عربستان سعودی را لغو کند.
یک دادگاه سعودی در 26 اکتبر 2021 حکم 15 سال زندان را برای ابولحوم صادر کرد.
ابولحوم در یک سازمان رسانهای تجاری در منطقه «نجران» در جنوب غربی عربستان سعودی کار میکرد و پیش از آن به عنوان مدیر اجرایی شبکه سعودی «الوادی» فعالیت داشت.
بسیاری از فعالان در سایتهای شبکههای اجتماعی حکومت سعودی را محکوم کردند و خواستار آزادی ابولحوم شدند.
شرایط روزنامهنگاران در عربستان سعودی بسیار متفاوتتر از روزنامه نگاران دیگر کشورها است؛ چراکه آنها در شرایط نابسامانی قرار دارند و مقامات سعودی همچنان به بازداشت خودسرانه روزنامهنگاران ادامه میدهند.
یک سازمان بینالمللی حقوق بشر مقامات عربستان سعودی را به ادامه سیاست ارعاب و سرکوب ، اخراج ، زندان یا حتی قتل روزنامه نگاران متهم کرد.
عربستان تعدادی از روزنامهنگاران و وبلاگنویسان را در پروندههای آزادی بیان بازداشت کرده که از جمله مهمترین آنها «رائف البدوی» فعال سعودی به اتهام توهین به اسلام، «ترکی الجاسر» فعال سعودی صاحب حساب کشکول و « مروان المریسی» روزنامه نگار یمنی هستند.
بر اساس طبقه بندی «گزارشگران بدون مرز»، عربستان سعودی در رده بندی آزادی مطبوعات جهان از میان 180 کشور در رتبه 170 قرار دارد.
انتهای پیام/