فردا؛ مصلای تهران برای برگزاری نمایشگاه کتاب سال آینده بازدید می‌شود

فردا؛ مصلای تهران برای برگزاری نمایشگاه کتاب سال آینده بازدید می‌شود

معاون فرهنگی وزارت ارشاد در نخستین نشست خبری خود، گفت: فردا بازدیدی از مصلای تهران برای برگزاری نمایشگاه کتاب سال آینده خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور محمد اللهیاری مدیر اداره کتاب، علی رمضانی مدیر عامل خانه کتاب، علیرضا اسماعیلی مشاور معاون فرهنگی و یاسر احمدوند ظهر امروز پنجشنبه (27 آبان) در خانه کتاب برگزار شد.

در این نشست رمضانی مدیرعامل خانه کتاب در سخنانی با اشاره به برگزاری پاییزه کتاب گفت: ما امسال بنا داریم یارانه هفته کتاب به شکل متفاوتی به دست مخاطبان برسد. بیش از 970 کتابفروشی در این دوره پاییزه ثبت نام کرده‌اند. اگر کتابفروشی بویژه در مناطق دورتر از پایتخت از ثبت‌نام در این طرح جامانده باشد ثبت‌نامش را تسهیل خواهیم کرد تا در روزهای آینده به این طرح بپیوندد.

وی ادامه داد: در این دوره آنهایی که در خارج از مراکز استان هستند بیش از گذشته یارانه دریافت می‌کنند. در صد شهری که مشخص کرده بودیم قرار شد کتابفروشی‌هایی را در این مراکز فعال و توزیع یارانه داشته باشیم.

به گفته رمضانی اعتبار اختصاص داده شده در این دوره پاییزه کتاب کمتر از تابستانه نخواهد بود ولی ممکن است برای برخی فروشگاه‌ها اعتبار متفاوت‌تری در نظر گرفته شده باشد و از سوی دیگر به برخی از کتابفروشان نیز اعتبار کمتری تخصیص داده شود چرا که تلاش کرده‌ایم یارانه‌ها را به سمت مناطق کمتر برخوردار هدایت کنیم.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در بهمن‌ماه نیز گفت: مهمترین دلیل ما برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، عدالت در دسترسی به همه ناشران و عدالت در توزیع یارانه‌ها است. در نمایشگاه کتاب تهران قاعدتا از سراسر کشور همه امکان حضور نداشته‌اند در شهرستان ها نیز امکان مراجعه افراد به نمایشگاه‌های استانی اندک است لذا بخش فروشگاهی نمایشگاه‌ها به صورت مجازی برگزار می‌شود و موضوع نشست‌ها و بخش نمایشگاهی در استان‌ها تبدیل به بخش اصلی در نمایشگاه‌های استانی می‌شود.

یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پاسخ به پرسشی درخصوص سیاست وزارت اراشد برای توسعه کتاب و کتابخواین گفت: از سیاست‌های کلان فرهنگی این است که کتاب و کتابخوانی جزء فعالیت‌های روزمره قرار گیرد البته نمی‌توان ادعا کرد که اگر شهری برخورداری مالی بیشتری داشته باشد قاعدتا افراد کتابخوان‌تری نیز دارد. باید ویترین عرضه کتاب را توسعه دهیم. از ظرفیت‌های تکنولوژیک و فناوری استفاده کنیم تا عقب‌ماندگی موجود را جبران کنیم. مجموعه‌های خصوصی در این زمینه فعال هستند و فرهنگ کتابخوانی دیجیتال نیز ایجاد شده است اما همه‌گیر شدن آن زمانبر است.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در سال آینده نیز گفت: اگر شرایط بهداشتی اجازه دهد ما در اردیبهشت ماه سال آینده نمایشگاه را برگزار می‌کنیم در این خصوص فردا بازدیدی از مصلای تهران خواهیم داشت تا امکان برگزاری نمایشگاه در آن را مورد سنجش قرار دهیم. در روزهای آینده نیز بررسی‌های محیطی دیگری از سطح شهر خواهیم داشت تا نسبت به فضاهای دیگر نیز اطمینان حاصل کنیم. نشست‌هایی در خانه کتاب درخصوص برگزاری نمایشگاه پیگیری خواهد شد و امیدوارم آمادگی لازم را برای برگزاری نمایشگاه حضوری پیدا کنیم.

وی ادامه داد: البته برگزاری نمایشگاه کتاب در اردیبهشت ماه هنوز نهایی نشده است و چون زمان زیادی مانده است در ستاد ملی کرونا نیز آن را مطرح نکرده‌ایم ما در تلاش هستیم در فصل بهار نمایشگاه را برگزار کنیم.

محمد اللهیاری رئیس اداره کتاب و کتابخوانی نیز در این نشست درخصوص مبارزه با کتاب‌سازی در اداره کتاب گفت: ما در اداره کتاب شاهد کتاب‌هایی هستیم که برای دریافت مجوز مراجعه می‌کنند و بررسی ممیزان نشان می‌دهد که این کتاب‌ها کتاب‌سازی شده از روی کتاب‌های دیگر است. خوشبختانه در محافل علمی و دانشگاهی نرم‌افزارهای مشابهت‌یاب پیش‌بینی شده است که کمک می‌کند به این نکته برسیم که متن مورد نظر حاصل تلاش نویسنده است یا خیر.

وی افزود: کتاب‌هایی که عملا کتاب‌سازی شده باشند اگر چه در محتوا مغایر با ضوابط نشر نیستند اما در شعر مغایر ضوابط به حساب می‌آیند. در این دوره قرار شده است این دسته کتاب‌ها جدا شوند و نتیجه بررسی نرم‌افزاری مشابهت‌یابی به ناشر ارائه شود.

اللهیاری درخصوص انتشار همزمان چند ترجمه از روی نسخه خارجی یک کتاب نیز گفت: با این ناشر ایرانی امتیاز اثر را خریداری کرده است و زودتر کتاب را خریداری می‌کند اما عمدتا اینگونه نیست و این امکان فراهم است که دیگر ناشران نیز کتاب را ترجمه کنند. برای ما تقدم و تاخر زمانی مهم است. البته نمی‌توان مانع شد که یک کتاب با چندین ناشر و چندین ترجمه در ایران به چاپ می‌رسد.

مدیر اداره کتاب درخصوص تاخیر در صدور مجوزها و پاسخگویی به ناشران نیز گفت: سامانه‌ای که کارها را برای گروه‌های کارشناسی ارسال می‌کند این امکان را دارد که نشان دهد چه کتابی در چه مرحله‌ای و در چه موضوعی متوقف مانده است. بر این اساس ما مسئله زمان در کارشناسی را به صورت نسبی حل خواهیم کرد.

در پایان این نشست احمدوند با اشاره به برنامه کتابگردی امروز صبح و روزهای گذشته‌اش در کتابفروشی‌های سطح شهر گفت: در جریان مشکلات کتابفروشان که عمدتا مربوط به بیمه، تامین اجتماعی، مالیات و ... بود قرار گرفتم امیدوارم با هماهنگی و تعامل با وزارت اقتصاد و شهرداری برای رونق کتابفروشی‌ها در تهران و سایر شهرها بتوانیم اقداماتی را انجام دهیم و با برنامه‌های موجودمان کمک بیشتری به کتاب و کتابخوانی در کشور داشته باشیم.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران