تاکید رئیس جمهور بر توقف صید ترال و ایجاد سازمان مستقل مدیریت پسماند
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: رئیس جمهور دستور توقف کامل صید ترال را به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا، روز گذشته نشست تخصصی رئیس جمهور با حضور اساتید دانشگاه, فعالان محیط زیست, محیطبانان و رئیس سازمان محیط زیست برگزار شد.
در این نشست که با محوریت بررسی میزان تحقق سیاستهای کلی ابلاغ شده در حوزه محیط زیست توسط رهبر انقلاب برگزار شد به بحرانهای محیط زیستی کشور پرداخته شد و آیتالله رئیسی بر اهمیت هماندیشی با بدنه دانشگاهی کشور در زمینه محیط زیست تأکید کرد.
در رابطه با این نشست, دکتر اصغر عبدلی, استاد دانشگاه شهید بهشتی, در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: در این نشست رئیس جمهور بر اهمیت جلوگیری از صید ترال تأکید کرد. آشنایی شخص رئیس جمهور با صید ترال به زمان حضور ایشان در قوه قضائیه برمیگردد. رئیس جمهوری از آسیبهای ترال به محیط زیست دریایی و معیشت صیادان که تنها راه درآمد آنها صیادی است آگاهی کامل دارد و در این جلسه دستور مستقیم رئیس جمهور به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر توقف کامل صید ترال ابلاغ شد.
وی افزود: دستور رئیس جمهور مبنی بر توقف صید ترال در حالی مطرح شد که سازمان محیط زیست به تازگی دستورالعمل ناقصی برای صید ترال را در 4 استان کشور ابلاغ کرده و این در حالی است که این دستورالعمل هنوز توسط تحقیقات شیلات نیز تأیید نشده است. همچنین سازمان شیلات به عنوان سازمان بهرهبردار این طرح دستور متوقف کردن ترال را به مدت 2 سال صادر کرده بود.
عبدلی ادامه داد: سازمان محیط زیست به عنوان یک سازمان نظارتی که وظیفه حفاظت از محیط زیست کشور را برعهده دارد باید آخرین نهادی باشد که این دستورالعملها را تصویب میکند.
وی با اشاره به وضعیت نابسامان مدیریت پسماند در کشور گفت: موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد ایجاد یک سازمان جدید برای پیگیری وضعیت پسماند در کشور بود. در حال حاضر مدیریت پسماند در کشور متولی مشخصی ندارد و در این جلسه با نظر شخص رئیس جمهور مقرر شد که سازمانی مستقل برای پیگیری وضعیت پسماند در کشور ایجاد شود.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این سؤال که چرا سیاستهای مقام معظم رهبری در زمینه محیط زیست محقق نشده است, گفت: یکی از دلایل محقق نشدن این سیاستها مشکل مدیریتی در کشور است و برطرف شدن این مشکلات نیاز به اراده کلی توسط تمام سازمانهای مسئول در زمینه محیط زیست دارد که در صدر آنها دولت قرار دارد و این تغییر و تحول باید از خود دولت شروع شود و به تمام دستگاههای مسئول در زمینه محیط زیست برسد.
عبدلی با استقبال از جلسه تخصصی رئیس جمهور با کادر علمی دانشگاهها و فعالان محیط زیست خاطرنشان کرد: از رئیس جمهور درخواست کردیم که در تصمیمگیریهای مربوط به محیط زیست و منابع طبیعی کشور نظرات دانشگاهیان و کارشناسان محیط زیست نیز اعمال شود و امیدواریم با پیگیریهای شخص رئیس جمهور در برگزاری این جلسات شاهد ایجاد همکاریهای بیشتر میان کارشناسان و دستگاههای متولی محیط زیست باشیم و با تبادل نظرات میان تمام کسانی که دغدغه محیط زیست دارند به حفظ منابع طبیعی این سرزمین برای نسلهای آینده کمک کنیم.
انتهای پیام/؛