فیلمهای سینمای ایران این روزها چقدر میفروشند؟/ سنت تفریحی فیلمدیدن هنوز پابرجاست
وضعیت فروش فیلمهای سینمای ما نشان میدهد که میزان حضور مردم در سینماها افزایش پیدا کرده است اما سینما بهجای آنکه محلی برای فکر و بهبود رفتار و فرهنگ ما شود بیشتر جایی برای خندیدن و گذران وقت شده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با افزایش فیلمهای جدید به سبد اکران سینماهای کشور، شاهد بازگشت و استقبال تعداد زیادی از مردم به سینماهای کشور هستیم. در زمان حاضر فیلمهای کمدی، قهرمانی، درام اجتماعی و ترسناک در سینماهای کشور در حال اکران است، از این میان هنوز فیلمهای کمدی گوی سبقت را در اکران از دیگر فیلمهای سینمایی ربودهاند، البته فیلمهای درام قهرمانی و اجتماعی مانند "منصور" و "قهرمان" در فروش وضعیت مناسبی دارند و حتی بهعنوان رقیب جدی برای فیلمی مانند دینامیت تلقی میشدند اما با اضافه شدن فیلم کمدی "گشت3" گیشه بار دیگر گزینه کمدی را بیشتر از دیگر گونههای سینمایی پسندید.
در زمان حاضر بر اساس فروش گیشه سینمای ایران از چهارشنبه، که فیلمهای جدید به اکران اضافه شدهاند، "گشت3" با 3 میلیارد، "دینامیت" با 830 میلیون، "قهرمان" با 600 میلیون و "منصور" با 270 میلیون تومان فیلمهای پرفروش امروز سینمای کشورند.
فیلم "حکم تجدیدنظر" نیز که همراه با "گشت3" به سینماها آمده است، از دیگر رقبا عقب مانده و با 78 میلیون تومان در جایگاه پنجم گیشه سینما ایستاده است. "آپاچی" نیز با 60 میلیون در جایگاه بعدی ایستاده است، "پوست" 27 میلیون و "تومان" 9 میلیون و 400 هزار تومان در آخر هفته قبل فروش داشتهاند.
اما در کل فروش فیلمهای در حال اکران، دینامیت 23 میلیارد، قهرمان 7 میلیارد، گشت3 با 3 میلیارد، منصور 700 میلیون و پوست 690 میلیون فروش داشتهاند.
در این میان آنچه مشخص است اولویت انتخاب فیلمهای کمدی توسط مردم در سینماهای کشور است، میتوان این موضوع را اینگونه تحلیل کرد که فضای مفرح و شاد و گذراندن زمانی به تفریح برای مردم، هنوز اصلیترین علت رفتن مردم به سینما در ایران است، چیزی که در سالهای اخیر شکل گرفته و دیگر خود به یک سنت بدل شده است. سینماگران و فیلمسازان نیز با علم به این موضوع فیلمهای تجاری و گیشهپسند میسازند اما آنچه در اینجا مغفول میماند، اثرگذاری فرهنگی فیلمها در جامعه است، فیلمها میتوانند با بار غنی محتوایی و زیباییشناسی دیدگاه و رفتار مردم را ارتقا ببخشند، اما این مسئله مهم چقدر با فیلمهای کمدی روز قابل استنباط است، فیلمهایی که عموماً با شوخیها و فضای شاد قصد جذب مخاطب و فروش در گیشه را دارند و محتوا و مفهوم جدی و اثربخش در آنان کمتر دیده میشود؟
البته فیلمهای درام ما نیز خالی از اشکال نیستند اما در نهایت میتوان آنان را فیلمهایی که به مسائل مهم و جدی میپردازند به حساب آورد، که توانایی ایجاد محلی برای تفکر و بهبود فرهنگ را در سینمای ایران دارند.
انتهای پیام/+