آخرین اخبار از مناطق زلزلهزده هرمزگان| سپاه پای کار احداث و بازسازی منازل مسکونی/ صدور دستور قضایی برای تسریع در اسکان و جبران خسارت زلزلهزدگان
گروه استانها- استاندار هرمزگان با تاکید بر اینکه عملیات اجرایی احداث واحدهای مسکونی تخریب شده در زلزله اخیر از روستای گیشان غربی آغاز شده، از صنایع استان خواست در بحث ساخت این منازل مشارکت جدی داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، زمینلرزه هفته گذشته هرمزگان خسارات زیادی برجای گذاشت و منازل بسیاری در مناطق روستایی در بخشهای فین و رضوان و سیاهو تخریب شد.
پس از وقوع دو زمینلرزه بزرگ، میزان پسلرزهها نیز قابل توجه بود و پسلرزههایی گاهاً تا 5 ریشتر این مناطق را تحت تاثیر خود قرار داد، از سوی دیگر در روز گذشته نیز چهار زلزله فین و قلعهقاضی هرمزگان را لرزاند.
از چهار زلزله یاد شده، 2 زمین لرزه 3.5 ریشتر، یک زلزله 3.6 ریشتر ویک زلزله چهار ریشتر قدرت داشت، زلزله چهار ریشتری ساعت 22:22 شب گذشته که مرکز آن حوالی قلعه قاضی بود، در بندرعباس نیز احساس شد.
بازدید استاندار هرمزگان از مناطق زلزلهزده
روز گذشته مهدی دوستی استاندار هرمزگان با حضور در مناطق زلزلهزده بخش فین و رضوان و بخش سیاهو از روستاهای مختلف بازدید کرد و در جریان آخرین وضعیت امدادرسانی و کمک به مردم منطقه قرار گرفت.
استاندار هرمزگان در این بازدید از نزدیک مشکلات مردمی را احصاء و با برگزاری چندین جلسه با مسئولان و گروههای جهادی برنامهریزی لازم را برای سرعتبخشی به احداث منازل مسکونی و کمکرسانی به مردم زلزلهزده انجام داد.
ارسال سوخت مورد نیاز به مناطق زلزلهزده هرمزگان با اولویت ادامه دارد و از روز پنجشنبه تا کنون سوخت نفتگاز پنج نانوایی در روستای رضوان، سه نانوایی در شهر فین و یک نانوایی در روستای گهره تامین شده است.
نفت سفید به میزان کافی به تعاونیهای روستایی سیاهو، فین و رضوان ارسال شده تا این تعاونیها با نظر و تشخیص فرمانداری و دهیاران هر منطقه، نسبت به رفع نیازهای فوری و ضروری زلزلهزدگان اقدام کنند، همچنین دو محموله ویژه در حال اعزام به گیشان غربی، گهره و ذرتو است.
تعیین ضرب الاجل آغاز ساخت و ساز
رئیسکل دادگستری استان هرمزگان در بازدید از مناطق زلزلهزده شهر فین ضمن بررسی وضعیت امدادرسانی، دستورات ویژهای به منظور تسریع در اسکان و جبران خسارت زلزلهزدگان صادر کرد.
علی صالحی در ادامه با اشاره به تأکیدات رئیس قوه قضائیه مبنی بر لزوم رسیدگی فوری به مشکلات مردم بهعنوان ولی نعمتان انقلاب اسلامی، اظهار داشت: در برخی از مناطق زلزلهزده مردم درباره عدالت در توزیع امکانات، خصوصاً نحوه توزیع چادر و اقلام رفاهی گلایههایی داشتند که در این باره با توجه به وقوع پسلرزههای مکرر و سردی هوا به مسئولان مربوطه تأکید شد فوراً تمهیدات لازم را جهت توزیع عادلانه چادر و فراهمکردن امکان تغذیه با غذای گرم توسط هلالاحمر، بخشداری و سایر نهادها اتخاذ کنند.
وی افزود: چندین روستا از این زمینلرزه متأثر شدهاند و بررسیهای میدانی نشان میدهد بسیاری از منازل مردم، محلهای نگهداری دام و همچنین تأسیسات جادهای و زیربنایی شامل خانههای بهداشت، پایگاههای امداد جادهای و برخی مدارس در این مناطق آسیب دیدهاند.
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم ارزیابی خسارات وارده به زیرساختهای جادهای خصوصاً در محور بندرعباس به سیرجان تأکید کرد و بیان داشت: در چند نقطه به ویژه محدوده ایست بازرسی شهید میرزایی و تونل 17 شهریور(تنگه زاغ)، بهدلیل ریزش کوه و رانش زمین، آسیبهایی جدی به ابنیه فنی، پلها و رویه آسفالت وارد شده است.
وی ادامه داد: از آنجا که محور مذکور یکی از مسیرهای اصلی در کریدور شمال جنوب محسوب میشود و نقش حائز اهمیتی در تأمین کالاهای اساسی و مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات کشور ایفا میکند، ایمن سازی، ترمیم و بهسازی این مسیر بسیار ضروری است، بنابراین دستورات ویژهای در این باره صادر شد و از دستگاههای متولی خواسته شد به سرعت و با بسیج تمامی امکانات نسبت به ترمیم و بازسازی این محور مواصلاتی اقدام کنند.
نماینده عالی قوهقضائیه در استان هرمزگان همچنین با بیان اینکه سرعت عمل مسئولان در اینگونه حوادث بسیار مهم است، تأکید کرد: در راستای دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه، عملکرد مسئولان در زمینه پیشگیری از آسیب ها و جبران خسارات زلزله اخیر به دقت مورد ارزیابی قرار می گیرد.
توزیع 5 هزار چادر توسط هلال احمر
مطابق گفتههای مدیر جمعیت هلال احمر استان هرمزگان تاکنون بالغ بر 5 هزار تخته چادر در بین زلزلهزدگان استان توزیع شده و امر خدماتدهی و کمکرسانی به مردم زلزلهزده به سرعت در حال انجام است.
از سویی روز گذشته شرکت فولاد هرمزگان هزار تخته چادر را تهیه و برای توزیع در بین زلزلهزدگان به هلال احمر استان تحویل داد.
استاندار هرمزگان در این آئین گفت: بر اثر زلزله خسارات زیادی به استان وارد شده که سبب تخریب نزدیک به سه هزار واحد شد، مردم منطقه در فشار هستند، همه صنایع باید در بازسازی مناطق کمک کنند. در این برهه حساس که مردم در تنگنا قرار دارند، به حرمت نجابت و پاکی مردم هرمزگان باید همه ظرفیتهای دستگاههای اجرایی و بنگاههای اقتصادی استان به سمت مناطق زلزلهزده گسیل شود. از صنایع استان توقع میرود به علاوه بر تامین مایحتاجی همچون آب معدنی، در احداث منازل مسکونی مردم نیز مشارکت کنند.
فعالیت مستمر گروههای جهادی، آغاز بتن ریزی و سرشماری و توزیع بستههای معیشتی
مطابق اعلام استاندار هرمزگان روند آواربرداری در پنج پهنه زلزلهزده آغاز شده و از سوی دیگر احداث منازل مسکونی در روستای گیشان غربی شروع شده است.
در این بین گروههای جهادی پای کار هستند و با کمک نیروهای سپاه و افراد بومی منطقه علاوه بر سرشماری و آمارگیری و برآورد میزان خسارات و برنامهریزی برای آغاز عملیات احداث، امور مرتبط با آواربرداری را آغاز کردهاند.
بیش از 70 گروه جهادی در حال حاضر در منطقه هستند که با مدیریت منسجم و یکپارچه قصد دارند روند بازسازی منازل مسکونی مردم را با کمک بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان به سرعت به پیش ببرند تا منازل در اولین زمان ممکن پیش از ایام سرد سال به مردم تحویل شود.
انتهای پیام/ ز