برنامه کوتاه، میان و بلندت مدت برای احیای رودخانه زاینده رود چیست؟

برنامه کوتاه، میان و بلندت مدت برای احیای رودخانه زاینده رود چیست؟

عضو هیئت علمی پژوهشگاه زلزله شناسی گفت: احیای زاینده رود در صورتی امکان پذیر است که برنامه ای کلان برای تغییر وضعیت محدوده استان اصفهان تهیه و به صورت جدی اجرا شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ مهدی زارع عضو هیئت علمی پژوهشگاه زلزله شناسی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه کاهش ریسک فرونشست زمین و نجات زاینده رود جز در یک برنامه طولانی مدت و جز با تغییر کاربری اراضی، و توزیع متناسب استقرار جمعیت طی دهه آینده در محدوده شهر اصفهان ممکن نیست، گفت: احیای زاینده رود فقط در صورتی امکان پذیر است که برنامه ای کلان برای تغییر وضعیت اقتصادی، جمعیتی، کاربری زمین برای محدوده استان اصفهان تهیه و به صورت جدی اجرا شود. ضمنا شیوه بهره برداری از آب و فناوری های مورد استفاده باید به کلی تغییر کرده و به روزشود. این وضع مصرف و هدررفت آب عملا در دهه پیش رو وضع بدتر نیز خواهد شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به پدیده فرونشست در اصفهان گفت: بهره برداری از زمین ها به ویژه در شمال اصفهان برای کشاورزی و البته تبدیل اصفهان به قطب صنعتی  از مهمترین ترین علل فرونشست هستند.

زارع خاطر نشان کرد: مشکل در نحوه توسعه ایران طی ٦ سال گذشته از ابتدای دهه چهل شمسی تا امروز است. نتیجه محتوم این نوع توسعه از بین رفتن منابع طبیعی به ویژه آب است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه زلزله شناسی با اشاره به اینکه خاک‌های رسی به‌ویژه با خشک شدن و انقباض خاک، یا جذب آب و انبساط، مستعد فرونشست هستند، گفت: با توجه به اینکه کشت محصولات کشاورزی  رطوبت را از خاک خارج می کنند، برای احیای زاینده رود اگر نمی توانیم کشاورزی  را متوقف کنیم  می توانیم کشت محصولاتی که آب زیادی مصرف می کنند متوقف کنیم.

وی با اشاره به اینکه فرونشست زمین ممکن است ماه ها یا حتی سال ها طول بکشد تا آشکار شود، افزود: در حوزه آبخیز زاینده رود، نظارت بر صنعت  و معادن به منظور بررسی نحوه و میزان مصرف آب باید تشدید شود. 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه زلزله شناسی گفت: برنامه بلادرنگ و فوری برای احیای زاینده رود تهیه برنامه راهبردی و در کوتاه مدت جلب مشارکت اجتماعی در همراهی با تنظیم مصرف و برنامه های فوری در تغییر کاربری ها در کشاورزی و صنعت و در میان مدت توسعه و به کارگیری فناوری های نوین در به سامان کردن وضع بهره برداری از منابع محیطی و در درازمدت اجرای برنامه های بنیادی تامین آب بر اساس پیش بینی وضع استقرارجمعیت و سبک زندگی در دهه های آینده است.

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon