عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: اختصاص آب شرب به صنایع خیانت است
گروه استانها- عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: متأسفانه در سالیان اخیر برخی صنایع ما از سهمیه آب شرب برخوردار شدند که انجام این کار خیانت به مردم بوده و باید متوقف شود.
لطفالله سیاهکلی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوینبا بیان اینکه توسعه صنایع و شهرکهای صنعتی بر مبنای بحران تنش آبی مورد تجدید نظر قرار بگیرد، اظهار داشت: متأسفانه در سالیان اخیر برخی صنایع ما از سهمیه آب شرب برخوردار شدند و برای ساخت محصولات صنعتی آب آشامیدنی را به پساب تبدیل کردند که انجام این کار خیانت به مردم بوده و باید متوقف شود.
وی اضافه کرد: متأسفانه با وجود ایجاد بحران آب در 2 سال اخیر هنوز در برخی مناطق کمآب شاهد ایجاد طرحهای توسعه در صنایع آببری مانند فولاد هستیم که البته نباید توسعه صنعت فولاد را متوقف کنیم؛ بلکه باید با فرآوری دوباره پساب صنعتی از آن برای رفع نیاز کارخانجات در صنعت فولاد و سایر صنایع نیازمند به آب استفاده کنیم.
سیاهکلی ادامه داد: با وجود اینکه روند اجرای طرح انتقال آب از سد طالقان به استان قزوین آغاز شده، اما به جز شهرستان آبیک که در طول چندماه آینده به شبکه آب طالقان وصل خواهد شد، سایر شهرهای استان قزوین حداقل 4 سال دیگر به آب طالقان میرسند و به همین خاطر سختگیری در تخصیص منابع آبی باید در شرایط خشکسالی امروز بیشتر از گذشته در دستور کار شورای حفظ منابع آبی استان باشد.
وی با ذکر اینکه قزوین در حوزه مدیریت منابع آبی سطحی و رودخانهای مشکل دارد، تصریح کرد: امروز برای تخصیص منابع آبی استان قزوین در استانهای دیگر تصمیمگیری میشود که باید این روند پایان یابد و مسئولان استان قزوین در توزیع منابع آبی و اعمال سیاستهای آبی اختیار عمل داشته باشند و این موضوع را البته از وزارت نیرو مطالبه کردیم.
لزوم نظارت دقیق بر نحوه تخصیص حقابه باغها و اراضی کشاورزی
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی در ادامه بر لزوم نظارت دقیق بر نحوه تخصیص حقابه باغها و اراضی کشاورزی تأکید کرد و گفت: وقتی 93 درصد آب استان قزوین در حوزه کشاورزی مصرف میشود که بیش از نیمی از آن هم به خاطر کشت غرقابی به هدر میرود، زبان ما در حوزه نظارت بر نحوه تخصیص آب در صنعت کوتاه میشود.
سیاهکلی افزود: بنابراین بزرگترین مطالبه ما از وزارت جهاد کشاورزی این است که در زمینه توسعه سیستمهای باغداری و کشاورزی نوین کمکحال زارعین و کشاورزان قزوینی باشد و در زمینه تخصیص منابع برای توسعه آبیاری نوین و تحت فشار امساک به خرج ندهد؛ چرا که هزینه در حوزه توسعه آبیاری نوین در واقع سرمایهگذاری برای حفظ منابع آبی است.
انتهای پیام/ی