حجت الاسلام سعیدی: ملاک بسیج در موضع گیری ها باید سلوک رهبر انقلاب باشد
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده کل قوا گفت: بسیجیان جزو خواص به حساب میآیند و جامعه انتظار خاصی از آنها دارد لذا ملاک بسیج در موضع گیری ها باید سلوک رهبر انقلاب باشد.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام علی سعیدی رییس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده کل قوا صبح امروز در نشست خبری به مناسبت هفته بسیج طی سخنانی اظهار داشت: در جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب تحولات و حوادثی اتفاق افتاد که هر یک در جای خود از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و نظر سیاست مداران را به خود جلب میکرد.
وی افزود: یکی از ایده هایی که فصل جدید تحول آفرینی در نظام اسلامی پدیدار کرد، ایدهای بود که در ذهن حضرت امام( ره) شکل گرفت و در 5 آذر 58 عملی شد. امروز که قریب به چهل سال از آن تاریخ میگذرد بخشی از آن مسایل پدیدار شده است. بسیج فراتر از مرزها و نژاد و قوم بود و میتواند همه آزادی خواهان را گرد هم بیاورد و ما آثار این ایده مقدس را در منطقه میبینیم که میوههای شیرین آن ذائقه بسیاری از آزادی خواهان را شیرین کرده است.
حجت الاسلام سعیدی ادامه داد: معمولا سه روش برای پایداری نظامها مطرح می شود. یکی از این روشها استفاده از نیروهای مسلح است. روش دوم پیوستن به پیمانهای نظامی است و روش سوم هم تحت حمایت یک کشور دیگر بودن است. این کشورها مجبور هستند زیر سلطه دیگر کشورها زندگی کنند و این روش در برخی کشورهای غرب آسیا قابل مشاهده است.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرمانده کل قوا تاکید کرد: در جمهوری اسلامی نیروهای مسلح با اتکا به نیروی مردمی از قدرت و اقتدار بسبار بالایی برخوردار هستند. اما طیف بندی دشمنان نیاز به یک زیرساخت دارد تا نیروهای مسلح ما را تغذیه کند. مسئله بسیج یک پدیده ای بود که میتوان از آن به عنوان امنیت غیرعامل یاد کرد نفس حضور بسیج بازدارنده است و موجب می شود دشمن در عرصههای تهدید عملی وارد نشود.به نظر می رسد مسئله بسیج به عنوان مهمترین عامل صیانت از نظام اسلامی نقش بسیار تعیین کننده ای داشته است.
حجت الاسلام سعیدی تصریح کرد: بسیج در طول دوران حضورش در عرصههای مختلف کارکردهای متفاوتی داشته است. بسیج در عرصه وحدت ملی به عنوان عامل انسجام ملی نقش بسیار مهمی داشته است. در طول 42 سال که از عمر پربرکت انقلاب می گذرد یکی از مهمترین تاثیرات بسیج دفاع مقدس بود که در طول این هشت سال بسیج هم متولد شد و هم به ثمر نشست و توانست در کنار ارتش و سپاه مهمترین خطر از انقلاب را دفع کنند.
وی عنوان کرد: در عرصههای بهداشت و در مان بسیج نقش بسیاری مهمی را ایفا کرد. همچنین در عرصه مقابله با فتنه ها مانند 18 تیر ماه 1377و فتنه 1388 بسیج نقش تعیین کنندهای داشت و توانست این دو قائله را پایان دهد. در عرصه خدمت رسانی در سالهای اخیر بسیج نقش بسیار فعالی داشته و در هر امری وارد شده به نحو احسن تکلیفش را انجام داده است.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا در پاسخ به سوالی درباره ضرورت تحول در بسیج گفت: از یک سو نظام در حال بالندگی و پیشرفت است از سوی دیگر ما با تهدیدهای متنوعی روبرو هستیم. امروز هم بیش از هر چیز با جنگ شناختی روبرو هستیم. بسیج به عنوان یک نهاد انعطاف پذیر در این جنگ شناختی باید متناسب با نوع تهدید آماده شود. جنگ شناختی آموزش و ساز و برگ خودش را طلب می کند. قهراً دست اندرکاران بسیج به این موضوع توجه دارند که متناسب با تهدیدات و اقتضائات جامعه باید خود را به روز کند. بنابر این بسیج مدام نیاز به تغییر و تحول دارد تا بتواند به تهدیدات متنوع پاسخ دهد. بسیج باید به تجهیزات مورد نیاز پاسخ به تهدیدات مجهز شود.
حجت الاسلام سعیدی اظهار داشت: بسط و گسترش تفکر بسیجی موضوع بسیار مهمی است که اجرای این مهم نیاز به پیش نیازهایی دارد. اگر دولت و حاکمان دارای تفکر بسیجی بودند زمینه تحقق این اندیشه بیش از پیش فراهم خواهد شد. برخی از ما سوال کردند آیا در درجه و جایگاه نباید در رفتار بسیجی و جهادی انسان تاثیر بگذارد. برخی امتیازاتی که خط و نشانی است که ره گم نشود نباید تفکر بسیجی را تحت الشعاع قرار دهد. وقتی رییس جمهوری در کنار مردم زیر چادر مینشیند یکی از نمودهای تفکر بسیجی در بین مسئولین است.ما نیازمند اقدامات گسترده تری در تعمیق رفتار بسیجی در جامعه هستیم و باید مولفههای تفکر بسیجی به جامعه معرفی شود.
وی ادامه داد: بومی سازی مقاومت در منطقه مهمترین وظیفهای است که بر عهده نیروهای مقاومت بوده است که این مهم محقق شده است. یکی از ابعاد وجودی شهید سلیمانی عمق بخشی تفکر بسیجی در منطقه بود. تفکری که عراق و سوریه را از دست دشمن قسم خورده نجات داد تفکر بسیجی بود. بنابر این یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی انتقال تفکر بسیجی به منطقه غرب آسیا و حتی خارج از این منطقه است.
حجت الاسلام سعیدی در ادامه با اشاره به لزوم آسیب شناسی بسیج تصریح کرد: آسیب شناسی در هر مسئلهای کاری عقلانی است. یکی از کارهایی که به عهده مسئولان بسیج است آسیب شناسی و آسیب زدایی از بسیج است. از جمله آسیب هایی که بسیج ممکن است با آن مواجه شود رفتار خلاف عرف است. بسیجیان جزو خواص به حساب میآیند و جامعه انتظار خاصی از آنها دارد. ملاک بسیج در موضع گیری ها باید سلوک رهبر انقلاب باشد.
انتهای پیام/