هفته مازندران| سرنوشت مبهم مازندران با میزبانی رویداد ساری ۲۰۲۲/استانی که زیرساخت گردشگری ندارد + فیلم
گروه استانها ـ سرنوشت استان مازندران با وجود دست و پنجه نرم کردن در بخش زیرساختها جهت شناسایی و خدماتی دهی جاذبههای دیدنی به عنوان قطب گردشگری شمال کشور میزبان اجرای طرح گردشگری اکو و رویداد ساری ۲۰۲۲ شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، مازندران را همه کوه، دریا، جنگل و رودخانههای پرآب و دشت های وسیع میشناسند، استانی که با دارا بودن آب و هوای معتدل و خاک های حاصلخیز مملو از محصولات فراوان در همه فصول سال بهرهمند است.
استانی با پیشینه تاریخی و نام دیرینه طبرستان، کهن میراثی با وجود آثار باستانی بیش از سه هزار ساله را در خود نهفته دارد و هنوز از سوی باستانشناسان و محققان علم تاریخ در حال کنکاش و بررسی است.
از غرب استان یعنی عروس مازندران و شهر آبگرم جهانی تا شرق ترین آن گلوگاه، جای جای آن مملو از آثار تاریخی، باستانی و طبیعی چشم گیری هست که نظر گردشگران و مسافران زیادی را از اقصی نقاط کشور به این شهرستانها می کشاند.
اما با وجود این همه جاذبههای گردشگری و دیدنی، آثار باستانی و تاریخی، دریای زیبا، دشت های فراوان، جنگلهای هیرکانی، روستاهای بکر و حاصلخیز این استان به لحاظ صنعت گردشگری با کمبودهای زیادی مواجه است و آنقدر از زیرساختهای مناسبی برخوردار نیست تا گردشگران و توریست های داخلی و خارجی را بهرهمند کنند.
و اکنون این استان محروم از این زیرساختها و نادیده گرفته شده در توسعه صنعت گردشگری و با عنوان قطب گردشگرپذیری میزبانی رویداد بسیار مهمی به نام پایتخت گردشگری اکو یا همان رویداد ساری 2022 شده است.
رویدادی که پیشنهاد میزبانی در اوایل سال 98 از سوی میراث فرهنگی و استانداری مازندران به میراث فرهنگی کشور داده شد و روز 12 مهر ماه سال 1398 هم به تصویب هیات وزیران کشورهای عضو اکو در تاجیکستان رسید.
این رویداد از آذر ماه سال 98 با استقرار دبیرخانه در محل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و سپس اقدامات تبلیغاتی همچون رونمایی از لگو، فعالیت اجرایی خود را آغاز کرد.
در واقع این طرح مهم در ساری بر زبان آمده اما همه استان مازندران را به لحاظ جاذبههای گردشگری در برمیگیرد.استانی که با میزبانی این رویداد می تواند در بخش صنایعدستی که آن گونه غنی هستیم رونق جهانی دست یابد.
رویداد ساری 2022 فرصتی مناسبی برای ورود مازندران به بازار جهانی
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از آمل با اشاره به این رویداد مهم بیان کرد: رویداد بین المللی 2022 با حضور ده کشور از کشورهای عضو اکو در مازندران و در ساری به عنوان پایتخت گردشگری مازندران تشکیل میشود.
سیف اله فرزانه هدف از برگزاری این رویداد را رسیدن به بازار جهانی و به نمایش گذاشتن ظرفیتهای استان عنوان و مطرح کرد: خوشبختانه همه شهرهای مازندران به لحاظ ظرفیتهای میراثی، گردشگری و صنایعدستی کم ندارد و تاکنون نشست هایی با فرمانداران، دهیاران و شوراها و اخیرا مجمع نمایندگان مجلس انجام و ظرفیتها رونمایی شد.
وی افزود: در این نشست مجمع نمایندگان تمام کمبودها، چالشها و مطالبات سوی سازمان میراث فرهنگی دستهبندی و در ارائه آنها قرار گرفت.
فرزانه تصریح کرد: امیدواریم مازندران در روز چهاردهم مهرماه 1401 با میزبانی یک هفتهای باشکوه خود به آن مطالبات اصلی خود یعنی درآمدزایی در بازار جهانی برسد.
وی اکنون مشکل اصلی استان را راه ها مطرح کرد و گفت: مازندران دارای پنج راه کندوان، هراز، فیروزکوه، جاده کناره و سمنان کیاسر است که راه و شهرسازی به خوبی میتواند ایفا کند و یا با وجود سه بندر تجاری را با راه انداختن کشتی های کروز تفریحی بندازیم.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با بیان اینکه سازمان هواپیمایی باید اقداماتی برای اخذ پروازهای خارجی برای ورود گردشگران به این استان فراهم کند تا مسافران برای ورود با مشکلی ایجاد نشود، افزود: امیدواریم از همه ظرفیتهای استان استفاده ببریم همانطور که با ورود به لاریجان متوجه ظرفیتهای این بخش با وجود داشتن بلندترین کوه ایران و قله دماوند شده و به آن درآمدهای بالای این ظرفیتها برسیم.
وی خاطرنشان کرد: مازندران کلانشهر هست اگرچه ساری پایتخت گردشگری شده اما مازندران یعنی همه شهرها و روستاهایش هدف این طرح هست تا به آن درآمدزایی اصلی برسد.
انتهای پیام/ش