اعتبارات بهسازی راه‌های عشایری کهگیلویه و بویراحمد تنها جوابگوی "۱.۵کیلومتر" است

اعتبارات بهسازی راه‌های عشایری کهگیلویه و بویراحمد تنها جوابگوی "1.5کیلومتر" است

گروه استان‌ها ــ امسال ۳ میلیارد تومان برای بهسازی راه‌های عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافته که باتوجه به سخت‌گذر و کوهستانی بودن جوابگوی ۱.۵ کیلومتر از ۴ هزار کیلومتر جاده عشایری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، 10 درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد را جامعه عشایری تشکیل می‌دهند و هر گاه نامی از عشایر به میان می‌آید، قطعاً نام این استان به ذهن متبادر می‌شود.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد در نشست شورای عشایر گفت: پنج پروژه بزرگ در استان برای تأمین آب شرب تعریف شد و بهره‌مندی عشایر از مالیات بر ارزش افزوده یکی از مهم‌ترین کارهای صورت گرفته می‌باشد.

فضل الله آذرفر با بیان اینکه در سطح استان 12 هزار خانوار با جمعیت بالغ بر 72 هزار نفر سکونت دارند، افزود: 17 درصد از باغ‌ها، 27 درصد از محصولات زراعی و 30 درصد صنایع دستی استان سهم جامعه عشایری است.

وی با اشاره به اینکه 60 درصد از 13 هزار تن گوشت تولیدی در استان را جامعه عشایری تولید می‌کنند، ادامه داد: باید تلاش کنیم که وضعیت موجود جامعه عشایری حفظ شود.

آذرفر خاطرنشان کرد: در واقع 72 هزار شغل از مشاغل استان متعلق به جامعه عشایری بوده و باید تلاش شود انگیزه زیست عشایری به ویژه در بین فرزندان عشایر افزایش پیدا کند.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد به چالش‌های مهم پیش‌روی جامعه عشایری اشاره کرد و افزود: جامعه عشایری استان امسال با تنش آبی شدید روبه‌رو بود و قریب به 70 درصد از چشمه‌های عشایری استان خشک یا کم‌آب شدند.

آذرفر یادآور شد: کار آبرسانی به 12 هزار خانوار عشایری استان با 10 دستگاه تانکر فرسوده که قابلیت بیمه ندارند انجام می‌شود، که نیازمند ساماندهی اساسی هستند.

وی بیان کرد: یکی از چالش‌های مهم پیش‌روی جامعه عشایری امنیت بوده و با تمام تلاش‌های نیروی انتظامی و تقدیر از این زحمات، اما تشکیل اکیپ‌های ثابت برای تامین امنیت عشایر می‌تواند کمک بزرگی به این جامعه کند.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد یکی دیگر از چالش‌های مهم جامعه عشایری تصرف ایل راه‌های عشایری دانست و گفت: با سامانه GSI سعی در شناسایی عشایر حقیقی و جلوگیری از این موضوع شدیم.

آذرفر به وجود 4 هزار کیلومتر راه روستایی در مناطق عشایری استان اشاره کرد و گفت: برای بهسازی یک کیلومتر راه عشایری با توجه به کوهستانی بودن منطقه دو میلیارد تومان اعتبار لازم است، این در حالی بوده که اعتبار موجود برای این بخش سه میلیارد تومان است، چطور می‌شود با این مبلغ چهار هزار کیلومتر راه را بهسازی کرد.

وی به نابرابری آموزشی در جامعه عشایری نسبت به مناطق روستایی و شهری گریزی زد و گفت: در اعتبارات در نظر گرفته شده برای آموزش عشایر مبلغ 500 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده، که انتظار داریم در این بخش کمک شایانی به استان محروم کهگیلویه و بویراحمد شود.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: اغلب چاه‌های نفت و لوله‌های انتقال نفت در منطقه گچساران از محل زندگی عشایر می‌گذرد اما هیچ سودی از این موضوع به عشایر نمی‌رسد که انتظار داریم این موضوع در مجلس پیگیری شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست اظهار داشت: استان با توجه به قرار گرفتن در موقعیت خاص جغرافیایی محل عبور و گذر عشایر استان‌های همجوار بوده و توجه به زیرساخت‌ها در جامعه عشایری در واقع کمک به حل مشکلات بخش زیادی از جامعه عشایری جنوب کشور است.

سید علی احمدزاده افزود: جاده‌های ارتباطی مناطق عشایری استان با توجه به اقلیم بسیار نامناسب بوده و جابجایی و حمل و نقل در این مناطق با دردسرهای زیادی همراه است.

وی توجه به راه‌های ارتباطی عشایری را مهم برشمرد و گفت: مشکلات راه‌های ارتباطی عشایری در مناطق سردسیری به دلیل وضعیت کوهستانی چشم‌گیر بوده و با توجه به موقعیت کوهستانی محل سکونت عشایر احداث راه ارتباطی مستلزم هزینه‌های گزاف است.

احمدزاده بیان کرد: در شهرستان گچساران جامعه عشایری بهترین نگهبانان برای امنیت چاه‌ها و لوله‌های انتقال نفت هستند اما متأسفانه هیچ بهره‌ای از سهم نفت نمی‌برند.

وی با تأکید بر بازسازی ناوگان آب‌رسانی، خاطرنشان کرد: برای تأمین تانکرهای آبرسان به مناطق عشایری استان از شرکت نفت گچساران تقاضای در اختیار گذاشتن تانکر آب را داشتیم که موافقت نشد، اما مقرر شد تانکرهای آبرسان عشایری از لوله‌های انتقال آب شرکت نفت برای آب‌گیری استفاده کنند.

انتهای پیام/544/س

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon