مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزشوپرورش: خانوادهها از آموزش حضوری دانشآموزان استقبال میکنند
گروه استانها- مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش توجهای ویژهای به سلامت دانشآموزان شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اعظم گودرزی مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش ظهر امروز در آئین افتتاحییه سفیران سلامت که در اردوگاه سلیمان خاطر سنندج برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاشهای انجام شده در حوزه سلامت در این چند سال اخیر اظهار داشت: برنامهریزی و اقدامات خوب حوزه سلامت آموزش و پرورش کردستان نتیجه تلاشهای مراقبان سلامت و متولیان این حوزه است.
وی افزود: برای داشتن جامعهای سالم بایدبه همه ابعاد سلامت جسمی و روانی به ویژه در شرایط حاضر بیماری کرونا توجه ویژه شود چراکه سلامتی و امنیت از نعمتهای بزرگ خداوند است.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: تلاش برای حفظ سلامت دانشآموزان یک نوع سرمایهگذاری برای نسلهای آینده است، که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش توجهای ویژهای به آن شده است.
وی با بیان اینکه خانوادهها از آموزش حضوری استقبال میکنند، اذعان کرد: کودکان و نوجوانان آیندهسازان مملکت هستند و توجه به جنبههای سلامت آنها تضمینکننده کل آینده جامعه است پس باید در این شرایط حساس در حوزه سلامت، انرژی بیشتری گذاشته شود.
گودرزی اظهار کرد: شیوع بیماری کرونا و به دنبال آن تغییر در شیوه زندگی جامعه از جمله مشکلاتی بوده که در این روزها سلامت بیتشر افراد را مورد تهدید قرار داده و بسیاری از این معضلات از طریق آموزشهای مداوم و اقدامات حمایتی در حوزه وزارتخانه، استان، شهرستان و مدارس باید برای پیشگیری انجام شود.
وی با بیان اینکه سفیران سلامت عاملان قدرتمند تغییر و نسل آینده مراقبان دانشمندان، پزشکان و مدیران آینده کشور هستند، خاطر نشان کرد: افتخار می کنیم در این شرایط علیرغم کمبود ظرفیتها و مشکلات نیروی انسانی، این دانشآموزان سفیر سلامت در حوزه آموزش به همسالان خود خوب اقدام کرده و نقش به سزایی در کنترل ابتلای بیماری جامعه داشتهاند.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در استان کردستان بیش از 41 هزار دانشآموز سفیر سلامت وجود دارد، گفت: در این شرایط کمبود نیرو، این ظرفیت خوبی برای استان است که میتوان از ظرفیت آنان در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا استفاده کرد.
گودرزی گفت: در سال تحصیلی جدید مسئولیت مدیران، برنامه ریزان و مراقبین مدارس در ترویج فرهنگ سطح زندگی جدید با توجه به بازگشایی مدارس در جهت ارتقای سلامت دانشآموزان و کنترل تبعات و پیامدهای منفی تاشی از قرنطینه خانگی بسیار حائز اهمیت است.
افشین خوشگوار، معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان نیز در این مراسم با بیان اینکه این برنامه یکی از طرحهای محوری حوزه سلامت و بهداشت است، اظهار داشت: هسته اصلی طرح آموزش و سفیر سلامت دانشآموزی در سطح مدارس به صورت حضوری و غیر حضوری عملیاتی میشود.
وی با بیان اینکه وجه غالب و قابل ارزش سفیران سلامت آموزش برای همسالان انجام میگیرد، افزود: یکی از روشهای به روز و مؤثر در میان روشهای آموزشی دنیا است، در مرحله اول با انتخاب سفیران دوستان و همسالان خود را مورد آموزش مفاهیم اصلی پایه حوزه سلامت قرار میدهند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان با اشاره به اینکه سال گذشته 40 هزار نفر دانش آموز به عنوان سفیر سلامت در مجموعه 300 هزار نفری دانشآموزان استان فعالیت داشت، گفت: هدف ما آموزش 41 هزار نفر از دانشآموزان در قالب سفیران سلامت است چراکه بحث خود مراقبتی کلید واژه اصلی سفیران سلامت است و اگر بتوانیم پایه حوزه سلامت را به دانشآموزان آموزش و در زندگی روزمره آنها فراهم شود، حدود 70 تا 80 درصد بحث تامین سلامت جسمی و روحی و روانی دانشآموزان تامین خواهد شد.
وی اعلام کرد: حدود 3هزار محتوای الکترونیکی توسط مراقبان سلامت و مدیران مدارس تهیه و در اختیار دانشآموزان و خانوادهها قرار گرفت، رویدادها و جشنوارههای تشویقی، ترغیبی، انگیزشی در محتواهای عملیاتی اجرا و همه مخاطبان را در این چارچوب فرایند بحث سلامت و بهداشت نگه داشته شد.
خوشگوار خاطر نشان کرد: امسال با بازگشایی تدریجی مدارس تمام تمهیدات، شرایط، امکانات و ظرفیتها به کار گرفته شده تا دغدغهها و نگرانی خانوادهها از حضور دانشآموزان به حداقل برسد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به آمار واکسیناسیون این حوزه پرداخت و اعلام کرد: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون 91 درصد فرهنگیان استان واکسن دوز اول و دوم را دریافت کرده و 108 هزار نفر از دانشآموزان معادل 84 درصد دوز اول و حدود 50 درصد دوز دوم را دریافت کردهاند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان با عنوان اینکه اقلام بهداشتی برای استفاده دانشآموزان در مدارس فراهم شده است، تأکید کرد: باید اصول اولیه و بحثهای خود مراقبتی با رعایت پروتکلهای بهداشتی در محیط مدارس رعایت شود که طرح سفیران سلامت دانشآموزی در این راستا، بسیار مؤثر است.
وی بیان کرد: تهدید کرونا فرصتی شد که جایگاه و نحوه عملکرد مراقبان سلامت در مدارس در حفظ سلامت دانشآموزان جدی و بیشتر شود.
در پایان این مراسم از کارشناسان و مراقبان حوزه سلامت و سفیران سلامت دانشآموزی در استان کردستان تقدیر شد.
انتهای پیام/484/ ع