ترکفعل دستگاههای مسئول در اجرای قانون هوای پاک
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: عدم تعیین استاندارد ملی سوخت توسط وزارت نفت و عدم تعویض کاتالیزورهای کاهنده گازهای آلاینده در خودروهای داخلی توسط وزارت صمت، مصداق بارز ترکفعل است.
به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ قانون هوای پاک که در سال 1396 تصویب شد بر اساس 34 ماده خود دستگاههای مختلف اجرایی در کشور از جمله سازمان حفاظت محیط زیست, وزارت کشور، وزارت نفت، وزارت نیرو، نیروی انتظامی، شهرداری، صداوسیما و... را مکلف کرده است که هریک بهتناسب وظایف خود، اقداماتی را برای کنترل آلودگی هوا در کشور اجرایی کنند اما پس از گذشت چهار سال از ابلاغ این قانون، بسیاری از دستگاهها اقدامی برای رفع آلودگی هوا انجام ندادهاند.
بر اساس آمار در سال گذشته وزارت کشور 32 درصد, وزارت نیرو 25 درصد, سازمان استاندارد 27 درصد, وزارت صمت 36 درصد و سازمان برنامه و بودجه صفر درصد از وظایف خود را در قبال قانون هوای پاک انجام دادهاند.
سمیه رفیعی, رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی, درباره نحوه نظارت بر عملکرد دستگاهها در انجام وظایف خود در راستای قانون هوای پاک در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران پویا گفت: نظارت بر اجرای قانون هوای پاک برای نخستین بار از سال گذشته اجرایی شده است. این نظارت توسط فراکسیون محیط زیست و با همکاری کمیسیون اصل 90 مجلس انجام میشود. نظارت بر عملکرد ارگانها به دو صورت نظارت تخصصی و نظارت جریانی صورت میگیرد که فراکسیون محیط زیست نظارت تخصصی و کمیسیون اصل 90 نظارت جریانی را بهعهده دارند.
وی افزود: همه 23 سازمان مسئول در تحقق قانون هوای پاک در انجام وظایف خود کمکاری کردهاند که این کمکاریها بهشکل تخصصی در حال بررسی است و از تمام این سازمانها دعوت کردیم آمارهای مربوط به عملکرد خود را ارائه دهند و در برابر این کمکاریها پاسخگو باشند.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: عدم تعیین استاندارد ملی سوخت توسط وزارت نفت و عدم تعویض کاتالیزورهای کاهنده گازهای آلاینده در خودروهای داخلی توسط وزارت صمت مصداق بارز ترکفعل است.
وی ادامه داد: در ابتدا این کاتالیزورها با درصد داخلیسازی بالا توسط یک شرکت دانشبنیان انجام میشد و از کیفیت بالایی برخوردار بود اما اخیراً شرکتهای خودروسازی اقدام به تولید قطعه کاتالیزگر در مجموعه خود کردهاند که این قطعات از کیفیت بهشدت پایینی برخوردارند و همچنین نسبت به کاتالیزورهای شرکت دانشبنیان, قیمت بالاتری دارند.
رفیعی درباره ترکفعل سازمان محیط زیست گفت: در قانون هوای پاک بیشترین تکالیف متوجه سازمان محیط زیست است اما این سازمان تنها 3 مورد از وظایف خود را بهطور کامل انجام داده است.
نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: بحرانهای محیط زیست بیشتر از بودجه و منابع مالی, نیازمند همت و اراده راسخ است و حل مشکل آلودگی هوا نیازمند توجه و اقدام تمام دستگاههای مسئول در قبال اجرایی شدن این قانون است.
انتهای پیام/+