کشمکش در عرصه سیاسی آلمان درباره اجباری شدن واکسن/همه نظامیان باید واکسینه شوند

کشمکش در عرصه سیاسی آلمان درباره اجباری شدن واکسن/همه نظامیان باید واکسینه شوند

با افزایش آمارهای مبتلایان به کرونا در آلمان بحث‌ها درباره لزوم اجرای طرح واکسیناسیون اجباری در این کشور بالا گرفته و رسانه‌ها از توافق نهادهای دفاعی برای اجباری شدن واکسیناسیون کرونا در ارتش خبر می‌دهند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان، واکسیناسیون علیه کرونا در ارتش آلمان به لیست واکسن های اجباری برای نیروهای این نهاد امنیتی تبدیل می شود.

خبرگزاری آلمان با استناد به وزارت دفاع آلمان اعلام کرد که یک کمیته داوری روز دوشنبه بعد از ساعت ها مذاکره توصیه مربوطه در این باره را ارائه داد. به این ترتیب بعد از اختلافات یک ماهه در این باره بین وزارت دفاع و دیگر نهادهای شرکت کننده در مذاکرات، تصمیمات اولیه در این باره اتخاذ شد.

"توماس ویگلد" از کارشناسان ارتش آلمان در وبلاگ خود اعلام کرد که کمیته ای متشکل از نمایندگان نیروهای نظامی و وزارت دفاع آلمان پذیرش واکسن کرونا در لیست واکسن های حفاظتی برای نیروهای مسلح این کشور را توصیه کرده اند.

ویگلد در این پست اعلام کرد که از محافل وزارتخانه و نمایندگان پرسنل ارتش شنیده می شود که این کمیته در اولین جلسه خود با این پیشنهاد موافقت کرده است. برای نهایی شدن این طرح البته تصمیم رهبری نظامی و سیاسی این وزارتخانه هم لازم است.

با توجه به افزایش سریع شمار مبتلایان به کرونا در آلمان به طور فزاینده‌ای تقاضا برای الزامی شدن واکسیناسیون کرونا بیشتر شده است. مقام‌های دولت فدرال البته همچنان اجباری‌کردن واکسیناسیون را بدون مشکل نمی‌دانند.

آنگلا مرکل که دستکم تا 10 روز دیگر صدراعظم آلمان است کماکان امیدوار است بدون اجباری‌کردن واکسیناسیون تمایل مردم به زدن واکسن شدت مطلوب را پیدا کند.

ینز اشپاهن، وزیر بهداشت آلمان نیز در ارتباط با بحث گسترش کرونا و اجباری شدن واکسیناسیون عمومی، در اظهاراتی بحث‌انگیز سه سناریو را طرح می‌کند که تا همین چند ماه پیش از نظر وی قابل تصور نبودند. وی در این باره می‌گوید: «تقریبا همه در زمستان امسال یا واکسینه می‌شوند، یا مبتلا می‌شوند و بهبود می‌یابند یا می‌میرند».

اشپان همچنین اعلام کرده که الزام اخلاقی برای واکسینه شدن وجود دارد اما اگر دولت دستور واکسیناسیون را برای همه صادر کند آن‌وقت آزادی چه مفهومی خواهد داشت.

وی در عین حال خاطرنشان کرد که واکسیناسیون اجباری در شکستن موج چهارم فعلی کرونا در آلمان کمکی نمی‌کند.

همزمان در محافل کارشناسی این بحث مطرح است که اگر 90 درصد جامعه واکسینه نشود مهار کرونا حتی در سال آینده هم ممکن نخواهد بود.

حقوقدانان نیز اغلب اجباری‌شدن واکسیناسیون را ناقض قوانین اساسی کشور نمی‌دانند و نجات جان انسان‌ها و ممانعت از فروپاشی نظام درمانی را دلایلی مشروع برای اعمال احتمالی چنین اجباری عنوان می‌کنند.

دیوان عالی اروپا نیز اجباری‌کردن واکسیناسیون را ناقض حقوق و آزادی انسان‌ها و ارزش‌های حقوق بشری اتحادیه نمی‌داند به شرطی که جریمه نقدی این طرح زیاد نباشد و کسی هم به اجبار به پای میز واکسیناسیون کشیده نشود.

نرخ پایین واکسیناسیون یکی از دلایل گسترش موج چهارم همه‌گیری کرونا در آلمان است و به همین دلیل درخواست برای اجباری شدن واکسیناسیون عمومی در میان سیاستمداران آلمانی بیشتر می‌شود.

بسیاری از سیاستمداران ایالت بایرن و نخست‌وزیران چندین ایالت آلمان اکنون خواستار اجباری شدن واکسیناسیون عمومی شده اند.

به نظر می‌رسد که قوت‌گرفتن بحث اجباری‌شدن واکسیناسیون در آلمان به تابعی از موفقیت نسبی در مهار موج کنونی تبدیل شده است. اگر ضریب ابتلا و مرگ و میر و نیاز به بستری‌شدن در ابعاد فعلی ادامه یابد ادامه مقاومت در برابر اجباری‌ شدن واکسیناسیون شاید ممکن نباشد و آلمان نیز مجبور شود در این راستا اتریش را الگوی خود قرار دهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon