کمک مالی اروپا به لهستان، لتونی و لیتوانی برای مقابله با مهاجران
رئیس کمیسیون اروپایی از کمک مالی ۲۰۰ میلیون یورویی به کشورهای لهستان، لتونی و لیتوانی برای مقابله با بحران مهاجران خبر داده و همه شرکتهای حمل و نقل که در رساندن پناهجویان به بلاروس مشارکت دارند را به تحریم تهدید کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، کمیسیون اتحادیه اروپا به کشورهای لهستان، لیتوانی و لتونی کمک های مالی بیشتر برای مقابله با بحران مهاجرت در مرزها با بلاروس را وعده داده است.
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده از طرف کمیسیون اروپایی این کشورها امسال و سال آینده میلادی حدود 200 میلیون یورو کمک مالی بیشتر برای حمایت از مرزهای خود در برابر مهاجران دریافت خواهند کرد. این نشان می دهد که این کمک ها نسبت به قبل حدود 3 برابر خواهد شد.
البته کمیسیون اروپایی اعلام کرده که این پول ها نباید برای ساخت حصار و دیوار مورد استفاده قرار گیرد، اما می تواند برای فناوری های نظارتی و وسایل نقلیه هزینه شود.
اورزو لا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی به صراحت بیان کرده که این نهاد اروپایی در ازای این کمک ها انتظار دارد این کشورها روند قانونی پناهندگی را اجرایی کنند.
وی در سخنانی در پارلمان اروپا اعلام کرد: ما کشورهای مربوطه را در پیشبرد رویکردهای صحیح، مدیریت سریع و منظم سفرهای قانونی منطبق با قانون اساسی حمایت می کنیم.
فون در لاین همچنین اعلام کرد که کمیسیون اروپایی حدود 3.5 میلیون یورو برای بازگشت داوطلبانه مهاجران به کشورهای خود از بلاروس آماده خواهد کرد.
این مقام اروپایی در بخش دیگری از سخنان خود در پارلمان اروپا اعلام کرد که اقدام رژیم لوکاشنکو تلاشی خاص برای ایجاد یک بحران دائمی و طولانی مدت است. وی افزود: این یک خطر واقعی برای امنیت اتحادیه ما است.
فون در لاین همچنین همه شرکت های حمل و نقل و ایرلاین ها را که در قاچاق مهاجران به اتحادیه اروپا مشارکت می کنند به تحریم تهدید کرد.
فون در لاین در این بحث ها کاملا موضع تدافعی گرفته و تاکید کرد: این یک بحران پناهجویان نیست، بلکه تلاشی از سوی یک رژیم استبدادی برای بی ثبات کردن همسایگان خود است.
وی اعلام کرد می خواهد لیست سیاهی از شرکت هایی که در انتقال مهاجران به بلاروس مشارکت می کنند تهیه کرده و تحریم هایی را علیه آن ها وضع کند. وی از هماهنگی با آمریکا، کانادا وانگلیس برای وضع این تحریم ها خبر داده و همچنین گفت: اروپا به صورت فشرده با کشورهای مبدا همکاری می کند تا از سفر پناهندگان به مقصد اروپا جلوگیری کند.
منفرد وبر، رئیس فراکسیون حزب مردم در پارلمان اروپا هم در بحث ها درباره چگونگی مقابله با پناهندگان اعلام کرد: ما نمی توانیم با بلاروس هیچ معامله ای انجام دهیم و از ایجاد یک کوریدور بشردوستانه حمایت نمی کنیم. ما در مسئله حمایت از مرزها قاطع هستیم. وی پناهجویان گرفتار شده در مرزهای لهستان را قربانی نامیده و ابراز امیدواری کرد که نهادهای بین المللی برای حل این مسئله دست به کار شوند.
کمیسیون اروپایی در حالی وعده حمایت های مالی برای دفاع از مرزها در مقابله با هجوم پناهندگان را به کشورهای لهستان، لتونی و لیتوانی داده است که این کشورها اخیرا اقدامات سختگیرانه ای را علیه مهاجران در پیش گرفتهاند.
لیتوانی با یک پایگاه عملیاتی جدید حضور نظامی خود در مرزها با بلاروس را تقویت می کند. لیتوانی همچنین به مدت یک ماه در این منطقه مرزی وضعیت اضطراری اعلام کرده است. این وضعیت در امتداد نوار مرزی و 5 کیلومتری داخل کشور اعمال شد. دولت همچنین برای حفاظت از مرزها افسران پلیس بیشتری به منطقه فرستاده و اختیارات گستردهتری هم به آن ها داده است.
شرایط در مرزهای بین بلاروس و لهستان هم همچنان متشنج است و پناهندگان گرفتار شده در این منطقه همچنان روزهای سخت و طاقت فرسایی را در هوای سرد تجربه می کنند.
اتحادیه اروپا آلکساندر لوکاشنکو، حاکم بلاروس را به "قاچاق عمدی پناهجویان به اتحادیه اروپا" متهم میکند تا با تحریم اروپا علیه این کشور مقابله کند. بلاروس ولی این اتهامات را رد می کند.
در آغاز ماه سپتامبر لهستان وضعیت اضطراری برای نواری به طول 3 کیلومتر در امتداد مرز با بلاروس اعلام کرد. بر اساس این طرح افراد غیر مقیم، خبرنگاران و سازمان های امدادی اجازه ورود به این منطقه را ندارند.
لهستان همچنین ساخت حصار مرزی برای مقابله با پناهجویان را در دستور کار قرار داده است.
انتهای پیام/