دغدغههای استاندار گلستان؛ از انتصاب مدیران بیحاشیه تا انتقاد از پایین بودن شاخصهای اقتصادی و صنعتی
گروه استانها - استاندار گلستان در نخستین گفتوگوی خبری خود درباره انتصاب مدیران بی حاشیه و توانمند، استقبال از سرمایهگذاری بخش خصوصی، تسهیل فضای کسب و کار، کاهش مدت زمان صدور مجوزها و غیره سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، علی محمد زنگانه شامگاه چهارشنبه در نخستین گفتوگوی خبری خود با رسانهها به موضوعات اولویتدار، چالشها و راهکارها، انتصاب مدیران و غیره اشاره کرد.
وی در همان ابتدا، اقتصاد را مهمترین موضوع در استان دانست و اظهار داشت: اصلیترین برنامه اقتصادی توسعه و پیشرفت استان، راهبرد تجارت جهانی مبتنی بر مزیتهای رقابتی است.
زنگانه استان گلستان را دروازه ورود به آسیای میانه دانست و گفت: استان گلستان از طریق مرز زمینی اینچه برون به کشور ترکمنستان و از آنجا به کشورهای منطقه CIS در ارتباط است که فرصت خوبی برای توسعه تجارت خارجی است.
به گفته وی با وجود 5 درصد جمعیت دنیا در منطقه آسیای میانه و سهم 2 درصدی کشورهای این منطقه در اقتصاد جهانی، استان گلستان میتواند مبادلات تجاری خود را با کشورهای این منطقه افزایش دهد.
وی کشاورزی را دیگر مزیت نسبی استان گلستان برشمرد و خاطرنشان کرد: در برخی از محصولات استراتژیک این استان در ردههای نخست کشور قرار دارد. در تولید دانههای روغنی از جمله سویا و کلزا رتبه نخست، رتبه اول و بعضا دوم در تولید گندم، جایگاههای برتر در تولید شیر، زیتون، انواع میوه و مرکبات و محصولات زراعی و باغی و البته در تولید گوشت مرغ را دارد که نشان دهنده اهمیت این استان در تأمین امنیت غذایی کشور است.
استاندار گلستان خام فروشی محصولات کشاورزی را یک آفت جدی دانست و گفت: سالانه چیزی بیش از 5 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید میشود که شامل 4 درصد تولیدات کشاورزی کشور است اما در زمینه استقرار و ایجاد ظرفیت صنایع تبدیلی بخش کشاورزی است که سبب شده بیشتر محصولات تولیدی از استان به صورت خام فروشی خارج شود.
وی اضافه کرد: فرصت گردشگری و ذخایر فراوان معدنی مانند ذغال سنگ، یُد و صدف کوهی را داریم که باید مورد توجه قرار بگیرد. وجود شریانهای ارتباطی و حمل و نقل جادهای، ریلی، هوایی و دریایی، استان گلستان را کریدور شمال جنوب کرده است.
زنگانه با انتقاد از شاخصهای کنونی فضای کسب و کار در استان گفت: به رغم اینکه بیش از 80 درصد از تولید ناخالص داخلی استان در بخش خصوصی است، اما متاسفانه رتبه و شاخص فضای کسب و کار استان در مقایسه با میانگین کشور، پایین است. سهم ارزش افزوده استان در بخش خدمات 60 درصد، کشاورزی 23 درصد، صنعت و معدن 9.6 درصد و ساختمان 6.7 درصد است.
وی در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه بخش صنعت استان نیز کارنامه قابل قبولی ندارد، اظهار داشت: صنعت استان در تکمیل زنجیرههای ارزش و پوشش کشاورزی موفق عمل نکرد این در حالی است که هم ظرفیت و هم توان کافی برای جهش در این بخش وجود داشته و دارد. ضمن اینکه به رغم زمینهای غیرقابل کشت شمال استان و ظرفیت توسعه، جایگاه صنعت و معدن استان در کشور در رتبه 27 است.
استاندار گلستان به توسعه گردشگری استان به عنوان یکی دیگر از محورهای توسعه اشاره کرد و گفت: پس از کشاورزی و صنعت، بیشترین ظرفیت را در بخش گردشگری داریم که باید از آن برای ایجاد اشتغال و تولید ثروت بهره بگیریم.
وی پایین بودن رفاه اجتماعی، بهداشت محیط و سلامت را از معضلات جدی در استان برشمرد و از مدیران و دستگاههای اجرایی خواست برای رفع این مسائل چاره اندیشی کنند.
زنگانه وضعیت بیکاری موجود در استان را زیبنده مردم ندانست و گفت: نرخ بیکاری در استان 9.1 درصد است که طبق برنامه ششم باید زیر 5 درصد باشد.
وی به پایین بودن نرخ مشارکت اقتصادی در استان هم اشاره کرد و افزود: این شاخص در استان 39 درصد بوده درحالیکه میانگین کشوری آن 44 درصد است. سهم جمعیت دارای اشتغال ناقص در استان 16 درصد است که باید طبق برنامه، کمتر از 11 درصد باشد. درآمد سرانه خانوار گلستانی، نصف میانگین کشوری و رتبه ما در کشور 27 است. برای تحقق رشد 8 درصدی که سهم استان اکنون 7.3 درصد است، تدابیر لازم اتخاذ نشده است.
استاندار گلستان در ادامه به موضوع واکسیناسیون کرونا هم اشاره کرد و گفت: در دو هفته گذشته با مداخلات صورت گرفته میزان واکسیناسیون در استان 6 درصد بیشتر شد و تلاش داریم در جاهایی که میزان واکسیناسیون پایین است به صورت نقطهای ورود کنیم و زمینه ارتقای واکسیناسیون را در استان را فراهم آوریم. همچنین طرح شهید سلیمانی نیز با قدرت و قوت بیشتر ادامه خواهد داشت.
وی بیان داشت: باید میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی به بالای 85 درصد برسد که با استفاده از همکاری اصناف این اقدام در حال انجام است و همچنین تلاش داریم حساسیت مردم نسبت به رعایت پروتکلها و اقدامات پیشگیرانه را افزایش دهیم.
وی یکی از مشکلات جدی در استان را در بخش تأمین آب دانست و گفت: عقبماندگیهای این حوزه با استفاده از برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باید مرتفع شود که در این زمینه تلاش داریم 450 لیتر بر ثانیه بر ظرفیت آب گرگان اضافه کنیم و البته در مسیر اقدامات زیربنایی تکمیل سد نرماب که تاکنون 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و جابجایی روستاها و ایجاد تصفیه خانه و شبکه سد در برنامههای میان مدت گنجانده شده است.
زنگانه خاطرنشان کرد: باید از ظرفیتهای متوقف شدهای نظیر شهرکهای کشت گلخانهای و گسترش مزارع پرورش میگوی گمیشان در فاز 6 هزار هکتاری استفاده کنیم تا با مشارکت مردم، وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی، بانکها و شکل گیری شرکتهای تعاونی بتوانیم اشتغال لازم را ایجاد کنیم.
وی بار دیگر بر موضوع تسهیل فضای کسب و کار و صدور مجوزها تأکید کرد و گفت: حداکثر زمان صدور مجوز ها باید به کمتر از دو هفته برسد و همچنین از سرمایه گذاران در پروژههای استان استقبال میکنیم تا بتوانیم توسعه و پیشرفت استان را تسریع کنیم.
استاندار گلستان در خصوص جابجایی مدیران اظهار داشت: از تمامی مراجع ذیصلاح خواسته شده گزینههای پیشنهادی خود را ارائه دهند و البته هدف ما تغییر مدیران نیست و استفاده از افراد بی حاشیه و توانمند در دستور کار قرار دارد اما در عین حال نیازمند تفکر جهادی و حضور انقلابی و عقلانی هستیم تا بتوانیم عقبماندگیهای استان را هرچه سریعتر برطرف کنیم.
وی یکی از دغدغههای مردم را در شرایط کنونی نظارت بر بازار عنوان کرد و گفت: نظارت صنفی در حوزه بازار را تقویت کردهایم و مقرر شده اتاق اصناف، دستگاههای ذیربط با همکاری تعزیرات، نظارتهای ویژهای بر بازار داشته باشند و از هرگونه افزایش قیمت خارج از چارچوب جلوگیری کنند و در صورت تخلف برخوردهای قانونی صورت گیرد.
انتهای پیام/581/ش