آثار زلزله در ‌سرپل‌ذهاب بعد از ۴ سال/ پیامک‌های تهدیدآمیز بانک‌ها برای زلزله‌زدگان، ‌نمکی بر زخم تورم و گرانی است

آثار زلزله در ‌سرپل‌ذهاب بعد از 4 سال/ پیامک‌های تهدیدآمیز بانک‌ها برای زلزله‌زدگان، ‌نمکی بر زخم تورم و گرانی است

گروه استان‌ها – بعد از گذشت چهار سال از وقوع زلزله در استان کرمانشاه هنوز بخش زیادی از معابر و خیابان‌ها زخم خورده از ساخت و سازها باقی مانده‌‌اند و کانکس‌ها در برخی مناطق نیز مشاهده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، بیش از چهار سال از زلزله مهیب استان کرمانشاه می‌گذرد اما هنوز یادگاری‌هایی از زلزله در معابر و فضای شهری سرپل‌ذهاب قابل مشاهده است.بخشی از مردم که به دلایل مختلف ساخت و ساز را با تأخیر شروع کردند، تورم و گرانی مصالح ساختمانی آن‌ها را غافلگیر کرد و اکنون بعد از چهار سال کانکس‌نشین هستند و سرما و گرما را در اتاق فلزی می‌گذرانند.

این در حالی است که هنوز خستگی ساخت و ساز و شوک زلزله فروکش نکرده دغدغه پرداخت اقساط تسهیلات زلزله لرزه بر جان زلزله‌زدگان انداخته و بانک‌ها نیز با ارسال پیامک‌های پی‌درپی مشکلات مردم را دوچندان می‌کنند. از طرف دیگر ساخت و سازهای گسترده بعد از زلزله به طور قطع به سطح معابر و کوچه و خیابان آسیب‌هایی وارد کرده بود که هنوز بازسازی نشده و در بارندگی‌ها به معضلی جدی برای مردم تبدیل شده است.

عزیزی از شهروندان شهر سرپل‌ذهاب با اشاره به پیامک‌های تهدیدآمیز بانک‌ها در زمینه پرداخت اقساط وام‌ها گفت: امهال سال سوم وام‌های مناطق زلزله‌زده تنها در حد مکاتبات اداری باقی مانده و به منصه ظهور نرسیده است.وی افزود: فشار بانک‌ها برای پرداخت اقساط به معضلی جدی تبدیل شده زیرا در شرایط اقتصادی کنونی توان پرداخت این اقساط برای هیچکدام از مردم وجود ندارد.

شریفی از دیگر شهروندان سرپل‌ذهابی عنوان کرد: ساخت و سازها وضعیت نامناسبی را برای آسفالت معابر ایجاد کرده به طوری که تردد مردم به سختی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات نبود زیرساخت‌های مخابرات است گفت: بعد از گذشت چهار سال از زلزله هنوز اقدامی برای وصل کردن تلفن منازل انجام نشده و این در حالی است که روستاهایی هنوز دکل مخابراتی ندارند و دانش‌آموزان در آن روستاها برای آموزش مجازی با مشکل مواجه شده‌اند به طوری که نبود دکل مخابراتی سبب ترک تحصیل برخی دانش‌آموزان شده است.

بیژندی از زلزله‌زدگان شهر سرپل‌ذهاب با اشاره به اینکه در داخل شهر چندین خانواده هنوز در کانکس زندگی می‌کنند اظهار داشت: برخی از این خانواده‌ها به دلیل مشکلات حقوقی بین وراث ساخت و ساز را با تأخیر آغاز کردند که با گرانی مصالح ساختمانی همزمان شد و اکنون بیش از چهار سال در کانکس زندگی می‌کنند.

فرزادی‌پور فرماندار سرپل‌ذهاب اظهار داشت: شهر سرپل‌ذهاب حدود 560 هکتار مساحت دارد و 36 هزار واحد مسکونی شهر و روستا بعد از زلزله نورد بازسازی قرار گرفته و حمل و نقل مصالح ساختمانی سبب از بین رفتن زیرساخت کوچه و معابر شده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون آسفالت خیابان‌های اصلی مشکلی ندارد افزود: 40 تا 50 درصد از معابر نیاز به بازسازی و بهسازی مجدد دارند و از طرفی توان مالی شهرداری نیز محدود است اما برنامه‌ریزی مناسبی برای این مشکل انجام می‌شود.

فرزادی‌پور بیان کرد: هرچند بازسازی این شهر به اتمام رسیده اما توان اقتصادی شهرداری محدود است و انتظارات باید در حد بضاعت مالی باشد.

وی گفت: ابهامی در زمینه امهال وام‌ها برای مردم مناطق زلزله‌زده وجود دارد که باید اطلاع داشته باشند دو سال امهال وام‌ها مربوط به تسهیلات قبل از وقوع زلزله بوده و ارتباطی با وام‌های بعد از زلزله ندارد و با وجود مشکلات بسیار و گرفتاری قانونی این وام‌ها برای سال سوم نیز امهال شدند.

فرزادی‌پور افزود: امهال سال سوم در برخی بانک‌ها اجرا شده و در برخی دیگر چون هنوز به نرم‌افزار مورد نیاز دسترسی ندارند، اجرا نشده است.

فرماندار سرپل‌ذهاب بیان کرد: نشستی در مدیریت بحران با مدیران شعب بانک‌ها برگزار و بنا شد تعیین تکلیف شود.

وی گفت: مشکل اصلی ما با بانک‌ها در زمینه اقساط تسهیلات زلزله است که اکنون سررسید شده و با وجود تورم و مشکلات اقتصادی کنونی پرداخت آن برای مردم دشوار است و از طرفی بانک‌ها نیز انتظار بازگشت منابع دارند.

فرزادی‌پور عنوان کرد: سرپل‌ذهاب با وجود گرمسیر بودن منابع آبی بسیار ارزشمند و سراب‌های بسیاری دارد اما زیرساخت‌های آبرسانی به دلیل دفاع مقدس و زلزله کمتر مورد توجه قرار گرفته و فرسودگی شبکه و امکانات پاسخگوی نیاز فعلی نبود.

وی گفت: با پیگیری‌های انجام شده 62 میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی به روستاها تخصیص یافته و با صرف این اعتبار قبل از فرارسیدن فصل گرمای 1401 بخش اعظم مشکلات آب روستاییان این شهرستان رفع می‌شود.

فرزادی‌پور افزود: اجرای سامانه گرمسیری اقدامی بسیار خوب برای منطقه بود و از این طریق بیش از 20 هزار هکتار از اراضی منطقه آبی شد و سبب رونق کشاورزی و مهاجرت معکوس شده است.

انتهای پیام/832/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon