کنگره ۳۰۰۰ شهید استان ایلام| شهید شنبهای چگونه جلودار کاروان شهادت لقب گرفت؟
گروه استانها ـ سردار شهید «روح الله شنبهای» به عنوان نخستین شهید سپاه استان ایلام جلودار کاروان شهادت شد و یکی از اولین سرداران شهید دفاع مقدس لقب گرفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازایلام، بازخوانی تاریخ دفاع مقدس سرشار از نام و یاد مردانی است که برای دفاع از اسلام و پاسداری از حریم دین و کشور به حکم وظیفه شرعی به میدان نبرد رفتند. تا با تقدیم جان خود با خدا معامله کنند. و این معامله آنان را جاودان کرد و پیام خونشان برای تمام عصرها و نسلها آن است که ای خفتگان بیدار شوید، ادامه مسیر بی همراهی ولایت و حرکت در صراط مستقم اسلام و انقلاب اسلامی مقدور نیست.
پیام دهندگان خود با نثار خون و با آگاهی کامل به فرمان ولی فقیه و با الگو گرفتن از عاشوراییان ، برای پاسداری از دین وحفظ میهن به سوی جبهه ها شتافتند و به فیض شهادت رسیدند. " روح الله شنبهای" از جمله این نام آوران جاودانه نام است که یکی از اولین سرداران شهید دفاع مقدس لقب گرفته است.
شهید روح الله شنبهای در سال 1336 هجری شمسی در خانواده ای مذهبی در ایلام دیده به جهان گشود.تحصیلات خویش را در شهرهای ایلام و کرمانشاه با موفقیت به پایان رسانید. در سنین نوجوانی از آگاهی مذهبی و سیاسی بالایی بر خوردار بود و این به دلیل رشد و نمو در خانواده ای مومن و مسلمان بود.مبارزه با رژیم طاغوت را در زمانی شروع کرد که تازه سن جوانی را آغاز کرده بود و از هر فرصتی برای بیدارگری دوستان و آشنایان استفاده میکرد.
"سید ماشالله رحیمی" یکی از همرزمان شهید والامقام "روح الله شنبهای" در خاطرات خود درباره این شهید والا مقام آورده است: شهر مهران شهدای زیادی را در راه انقلاب و میهن اسلامی تقدیم کرده است و یکی از این شهدا شهید "روح الله شنبه ای" است.
وی با حضور مستمر در محافل قرآنی و مذهبی و مجالس سخنرانی قبل از پیروزی انقلاب، سعی وافر در ارتقای معلومات دینی و بینش اسلامی، اجتماعی داشت و دیگران را نیز به شرکت در چنین جلساتی تشویق میکرد. به دلیل فعالیتهای سیاسی و مبارزاتی در چند مرحله تحت تعقیب ساواک قرار گرفت، اما هوشیاری و زیرکی وی هرگونه فرصت و بهانهای را از آنها سلب کرد.
"شهید شنبهای" در ابعاد اخلاقی و رفتاری انسانی وارسته، فهیم، مردم دار، حامی مظلومین و ناصحی دلسوز برای خانواده و فامیل بود. به کتاب، مطالعه و ادامه تحصیلات عالی علاقه ای وافر داشت. پر تحرک و فعال بود، به بزرگترها احترام میگذاشت و نسبت به کوچکترها نظر ویژه داشت.
در اوج راهپیماییها و تظاهرات قبل از پیروزی انقلاب از عناصر فعال و موثر نهضت آزادی بخش امام خمینی در" ایلام " به شمار میرفت که با به کارگیری فنون و مهارت های ویژه در سازماندهی و تشکل مبارزین نقش اساسی ای را ایفا کرد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی با "کمیته انقلاب اسلامی" (سابق) همکاری گسترده ای را آغاز و در حساس ترین و بحرانی ترین مناطق استان ایلام حضور تعیین کننده پیدا میکرد.
"شهید شنبه ای" به محض شنیدن فرمان امام (قدس سره) از رادیو، در مورد خاتمه دادن غائله "پاوه" و سرکوب اشرار و باز گرداندن امنیت به "کردستان"؛ عاشقانه راهی مناطق درگیری با ضد انقلاب شد و به عضویت سپاه در آمد. شهید شنبه ای به دلیل لیاقت و شایستگی کم نظیر علاو بر عضویت در شورای فرماندهی سپاه ایلام به فرماندهی اطلاعات و عملیات این سپاه نیز منصوب شد.
در طول تمامی دوران پس از پیروزی تا لحظه شهادت لحظه ای نیاسود و با شروع جنگ نابرابر و تحمیلی عراق علیه ایران اسلامی در شرایطی که نیروهای سپاه از کمترین امکانات و تجهیزات نظامی بر خوردار بودند، با همرزمانش دلیرانه راه پیشروی دشمن تا بن دندان مسلح را سد کرد و در ظهر روز پنج شنبه 1359/6/20 در منطقه مرزی "بهرام آباد" در شهر "مهران" به شهادت رسید.
شهید روح الله شنبهای در سال 1336 هجری شمسی در خانواده ای مذهبی در ایلام دیده به جهان گشود.
تحصیلات خویش را در شهرهای ایلام و کرمانشاه با موفقیت به پایان رسانید. در سنین نوجوانی از آگاهی مذهبی و سیاسی بالایی بر خوردار بود و این به دلیل رشد و نمو در خانواده ای مومن و مسلمان بود.
مبارزه با رژیم طاغوت را در زمانی شروع کرد که تازه سن جوانی را آغاز کرده بود و از هر فرصتی برای بیدارگری دوستان و آشنایان استفاده میکرد.
«سید ماشالله رحیمی» یکی از همرزمان شهید والامقام «روح الله شنبهای» در خاطرات خود درباره این شهید والا مقام آورده است: شهر مهران شهدای زیادی را در راه انقلاب و میهن اسلامی تقدیم کرده است و یکی از این شهدا شهید «روح الله شنبه ای» است. وی با حضور مستمر در محافل قرآنی و مذهبی و مجالس سخنرانی قبل از پیروزی انقلاب، سعی وافر در ارتقای معلومات دینی و بینش اسلامی، اجتماعی داشت و دیگران را نیز به شرکت در چنین جلساتی تشویق میکرد. به دلیل فعالیتهای سیاسی و مبارزاتی در چند مرحله تحت تعقیب ساواک قرار گرفت، اما هوشیاری و زیرکی وی هرگونه فرصت و بهانهای را از آنها سلب کرد.
شهید شنبهای در ابعاد اخلاقی و رفتاری انسانی وارسته، فهیم، مردم دار، حامی مظلومین و ناصحی دلسوز برای خانواده و فامیل بود. به کتاب، مطالعه و ادامه تحصیلات عالی علاقه ای وافر داشت. پر تحرک و فعال بود، به بزرگترها احترام میگذاشت و نسبت به کوچکترها نظر ویژه داشت.
در اوج راهپیماییها و تظاهرات قبل از پیروزی انقلاب از عناصر فعال و موثر نهضت آزادی بخش امام خمینی در« ایلام » به شمار میرفت که با به کارگیری فنون و مهارت های ویژه در سازماندهی و تشکل مبارزین نقش اساسی ای را ایفا کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی با «کمیته انقلاب اسلامی» (سابق) همکاری گسترده ای را آغاز و در حساس ترین و بحرانی ترین مناطق استان ایلام حضور تعیین کننده پیدا میکرد.
شهید شنبه ای به محض شنیدن فرمان امام (قدس سره) از رادیو، در مورد خاتمه دادن غائله «پاوه» و سرکوب اشرار و باز گرداندن امنیت به «کردستان»؛ عاشقانه راهی مناطق درگیری با ضد انقلاب شد و به عضویت سپاه در آمد. شهید شنبه ای به دلیل لیاقت و شایستگی کم نظیر علاو بر عضویت در شورای فرماندهی سپاه ایلام به فرماندهی اطلاعات و عملیات این سپاه نیز منصوب شد.
در طول تمامی دوران پس از پیروزی تا لحظه شهادت لحظه ای نیاسود و با شروع جنگ نابرابر و تحمیلی عراق علیه ایران اسلامی در شرایطی که نیروهای سپاه از کمترین امکانات و تجهیزات نظامی بر خوردار بودند، با همرزمانش دلیرانه راه پیشروی دشمن تا بن دندان مسلح را سد کرد و در ظهر روز پنج شنبه 20/6/1359 در منطقه مرزی «بهرام آباد» در شهر «مهران» به شهادت رسید.
آخرین دست نوشته سردار رشید اسلام شهید شنبه ای، لحظاتی قبل از شهادت بر روی مقوای جعبه خمپاره، در حین نبرد نوشته شده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«به خدا راهم را تشخیص داده ام و خدا را دیده ام و هدف و مقصد را شناخته ام. دشمن را نیز به عیان دیده ام، پس چرا بر این مرکب خوشبختی که گاهی میباشد، به سوی الله به پیش نتازم و قلب دشمنان حق و حقیقت را آماج گلوله هایم قرار ندهم و در این راه به نوشیدن شربت شهادت چون دیگر برادرانم نائل نگردم.»
انتهای پیام/ش