استاندار ویژه خوزستان تشریح کرد؛ وضعیت انتصابات، اولویت‌ها و پروژه‌های خوزستان در دولت سیزدهم

استاندار ویژه خوزستان تشریح کرد؛ وضعیت انتصابات، اولویت‌ها و پروژه‌های خوزستان در دولت سیزدهم

استاندار خوزستان گفت: دو سوم  فرمانداران احتمالا در معرض تغییر قرار می گیرند، همچنین ۸۰ درصد  مدیران ادارات کل به جز مواردی که فارغ از مباحث سیاسی و با تلاش شبانه‌روزی در حال تلاش هستند تغییر خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز به نقل از استانداری خوزستان ، صادق خلیلیان امروز با گرامیداشت شهدای چهارم آذر شهر اندیمشک که در بمباران  ناجوانمردانه به شهادت رسیدند پیرامون تغییرات مدیریتی، مشکلات و مسائل استان خوزستان با مردم گفت‌وگو کرد.

وی اظهار داشت: استان خوزستان مشکلات عدیده و عمیقی دارد و ما نسبت به این موضوع کاملا آگاه هستیم  این مسئله البته  از ساختارها،  شبکه فاضلاب گرفته  تا راه‌ها و جاده‌هایی که همچنان پس از گذشت سالها تکمیل نشده پیدا است و حاکی از این  است که ساختارها و مناسباتی در استان وجود دارد که وضع استان را به این شکل درآورده است.

استاندار خوزستان با اشاره به دلایل وضع امروز استان گفت: ساختارها و مناسبات در واقع 2 علتی هستند که مانع پیشرفت استان شده‌اند در دولت منفعل، مدیران هم به انفعال کشیده می‌شوند و نظاره‌گر امور می‌شوند چنین مدیرانی به درد ما نمی‌خورند.

وی  افزود: در 2 ماه نخست شروع به کار ابتدا عمق مشکلات را احصا کردیم و در عین حال نیروهایی که قابلیت انطباق با شرایط جدید، برای  عبور  از این مشکلات را دارا هستند را ارزیابی کردیم، بیش از 100 ها نفر مورد بررسی قرار گرفت تا بتوانیم از  ظرفیت‌های درون استان استفاده کنیم و نیازمند این نباشیم که از خارج از استان مدیر  بیاوریم، ما به  یک جمع‌بندی نهایی رسیدیم و به وزارت کشور معرفی کردیم برخی از فرماندارها هم باید تغییر کنند البته همه نیاز به تغییر ندارد. 

وی تاکید کرد: دو سوم  فرمانداران احتمالا در معرض تغییر قرار می گیرند، همچنین 80 درصد  مدیران ادارات کل به جز مواردی که فارغ از مباحث سیاسی و با تلاش شبانه‌روزی در حال تلاش هستند تغییر خواهند کرد.

خلیلیان  با اشاره به استفاده از ظرفیت مدیران توانمند در جهت منافع استان بیان کرد:  تغییرات مدیریتی از  ضعیف‌ترین حلقه‌هایی که کار نمی‌توانند بکنند، یا خودشان را با شرایط دولت انقلابی و نظام نمی‌توانند تطبیق دهند یا انتصاب آن‌ها بر اساس شایستگی نبوده بلکه براساس مناسبات سیاسی بوده است صورت می‌گیرد.

وی یکی از اشکالات ادارات استان را  وجود انفعال دانست و گفت: این انفعال ناشی از انفعالی است که در هشت سال گذشته در دولت مرکزی وجود داشته است که به استان خوزستان نیز تسری پیدا کرد، متاسفانه انفعال عجیبی در ادارات  استان حاکم است به طوری که وقتی  قصد انجام کاری داریم تا آخرین بخش و قسمت آن را باید خودمان دنبال کنیم تا به نتیجه برسد.

استاندار خوزستان بیان کرد:  پنج ماه از سال در اختیار دولت قبل بود و تا دولت جدید مستقر شود قطعا مقداری زمان بر خواهد بود با این وجود کار را شروع کردیم تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم اما ضرورت دارد چرخ‌های زنگ زده ادارات استان روغن کاری شود و تغییراتی را ما از نظر مدیریتی در سطح ادارات اعمال کنیم در این مسئله جای هیچ شک و شبهه  وجود ندارد.

وی ادامه داد: تغییرات مدیریتی را باید حتما انجام دهیم اما مهم‌تر از تغییرات مدیریتی تغییر فرآیندها است تا چرخه پیگیری ها سریعتر انجام شود 

خلیلیان تاکید کرد: یکی از اشکالات اساسی در سطح کشور این است که به نظر می‌رسد در دهه‌های اخیر بیش از این که دست‌اندرکاران و مدیران بر مسائل  کشور مسلط باشند و آن را اداره کنند، ادارات منجمد شده و ساختارهای  غیرمنعطف  بر کشور حکومت می‌کنند و این یک اشکال اساسی است که در خوزستان نیز آن را شاهد هستیم. 

وی بیان کرد: چرخه وجود اداراتی که ساختارهای آنها بسیار غیرقابل انعطاف است و هر کدام هم مانع حرکت یکدیگر می‌شوند باید شکسته شود هر چند این مسئله کار را سخت می‌کند اما  تصمیم بر این است حتما در این مسیر با قدرت کار را دنبال کنیم همه باید دست به دست هم دهیم تا این فرآیندها و تسلط چرخه‌های غلط و مکانیزهای نادرستی که بر ساختار اداری خوزستان چنبره زده  را کنار بگذاریم. 

وی با اشاره به نقش فضای مجازی در استان بیان کرد: فضای مجازی در استان خوزستان بسیار پرشور و داغ است چه در دوران وزارت و چه هم اکنون در استاندار خوزستان سعی بر این است که به حواشی ورود نکنیم چراکه معتقدم حواشی هم مانع کار می‌شود و هم سودی برای کشور ندارد باید فضا داغ مجازی را در جهت پیشرفت استان استفاده کنیم.

وی با اشاره به استفاده از ظرفیت جوانان در سطوح مدیریتی بیان کرد: ظرفیت‌های بسیار خوبی از جوانان در استان وجود دارد اما وقتی می‌خواهیم از این فضا  عبور کنیم با مواردی مواجه می شویم که خود را صاحب حق می‌دانند که چرا از ما استفاده نمی‌شود یا انتظاراتی دارند.

وی تاکید کرد: باید شرایط جدید را درک کنیم دولت انقلابی آمده تا با سرعت بالایی کار را انجام دهد و بنا هم بر این است که بتوانیم حلقه بسته مدیریتی را بشکنیم و از جوانان استفاده کنیم، به محض این که بخواهیم از یک جوان در رده مدیریتی استفاده کنیم توییت و مطالبی منتشر می شود که به عنوان مثال یک کارشناس  قرار است منصوب شود، وقتی در 8 سال گذشته به افرادی توانمند اجازه حضور در صحنه را ندادند  طبیعتا آن افراد توانمد فاقد رزومه هستند، از سوی دیگر اگر قرار است افراد دارای رزومه را منصوب کنیم پس باید همین کسانی که  از 30 الی 40 سال پیش قدرت در دستشان بوده مجددا استفاده کنیم و نتیجه آن همین می شود که اکنون در استان مشاهده می‌کنیم 

استاندار خوزستان با اشاره به جایگاه استان خوزستان در اقتصاد کشور بیان کرد: خوزستان  نخستین استان در تامین منابع بودجه‌ای کشور و دومین استان در تولید ناخالص ملی است، خوزستان مهد تولید انرژی و محل استقرار انواع صنایع است و نخستین تولید کننده کشاورزی کشور به شمار می‌رود برای همین  بحث تجارت در خوزستان از اهمیت والایی برخوردار است.

وی افزود: روابط تجاریی در استان علاوه بر این که می تواند پشتوانه تولید استان و  مسیری برای تجارت دیگر مناطق کشور باشد می‌تواند برای استان اشتغال‌زایی و ارزش افزوده  را به دنبال داشته باشد که در این راستا نیاز است چند اقدام انجام شود.

خلیلیان با تاکید بر این که بنادر استان خوزستان از ظرفیت بسیار بالایی برخوردارند گفت:  بخش عمده ای از واردات در حدود 70 درصد شامل  کالاهای اساسی و مواد غذایی از بنادر خوزستان وارد می شوند و متقابلا نیز صادرات به سایر مناطق دنیا نیز از همین بنادر  صورت می‌گیرد هر چه راه‌های دسترسی به مناطق مرزی و دریایی بیشتر شود به اشتغالزایی نیز کمک بیشتری می‌شود.

وی با اشاره به وجود دو مرز زمینی شلمچه و چذابه بیان کرد: در هفته نخست که عهده دار سمت استانداری خوزستان شدم در مرز چذابه حضور پیدا کردم  این مرز نیازمند سازمان دهی و ساماندهی به ویژه در بخشی که بارگیری و تخلیه بار  به سمت عراق صورت می‌گیرد است تا تُجار بتوانند تسهیلاتی را آنجا داشته باشند البته کار ساماندهی این مرز  به نظر من هنوز سرعت لازم را پیدا نکرده است که این مسئله را مورد بررسی  قرار می‌دهیم.

اقدامات انجام شده در منطقه زلزله زده اندیکا 

استاندار خوزستان با اشاره بازدیدهای مکرر و حضور میدانی در منطقه زلزله‌زده اندیکا بیان کرد:  حضور  من در منطقه به منظور  بررسی پیشرفت کارها بوده است و سعی شده به  اقدامات در دست انجام سرعت بخشیده شود، با توجه به شدت و ضعف آسیب‌های وارده در مناطق مختلف دستگاه های مربوطه در سطح ملی و استانی در منطقه بسیج  شدند. 

وی با اشاره به انجام اقدامات اولیه از جمله توزیع چادر و اغذیه مورد نیاز زلزله زدگان تصریح کرد: با  توجه به اینکه عشایر در آن منطقه زندگی می‌کنند هنگام وقوع زلزله هنوز بسیاری از عشایر وارد منطقه نشده بودند از این رو فوتی نداشتیم و تنها 15 نفر مصدوم به صورت سرپایی مداوا شدند همچنین براساس ارزیابی صورت گرفته اعلام شد 980  واحد تخریب و یک هزار و 950 واحد نیز نیازمند تعمیر هستند.

خلیلیان همچنین با اشاره به آسیب به 80 مدرسه در اندیکا بیان کرد: بنا است این مدارس  بازسازی و تعمیر شوند.

وی با اشاره به بخش دوم اقدامات شامل بازسازی و اسکان موقت و دایم ساکنان آسیب دیده و هم برای دام آنها برنامه‌ریزی شد و در این زمینه نیز از مصالح محلی و بومی منطقه استفاده شد.

وی با اشاره به  برخی مصوبات دولت در این باره بیان کرد: حدود یک هزار و 60 میلیارد تومان  اعبتارات برای منطقه اختصاص  دادند که 551 میلیارد تومان آن اعتبارت  عمرانی و هزینه ای و  512 میلیارد تومان نیز مربوط به تسهیلات است. تسهیلات به صورت بلند مدت و 15 ساله در نظر گرفته شده اند که برای مناطق روستایی با بهره چهار درصد و برای مناطق شهری نیز با بهره پنج درصد هستند.

استاندار خوزستان تاکید کرد: سعی ما بر این بود  به علت محرومیت منطقه علاوه بر مشکلات ناشی از زلزله در مسیر و  فضای محرومیت‌زدایی  نیز حرکت کنیم به همین خاطر  پس از سفر سرزده رئیس جمهور محترم و وزرایی که حضور پیدا کردند مسئله محرومیت زدایی منطقه در تصمیم‌گیری‌ها لحاظ شد و در ستادی که در مرکز برای این امر تشکیل شد تقسیم کار صورت گرفت.

وی رسیدگی به راه‌های دسترسی و جاده‎ها را از مباحث مهم در اندیکا عنوان کرد:  در بازدیدهای مختلفی که داشتم  راه دسترسی به برخی روستاها بسیار مشکل  است که برای رسیدن به آنها مجبور به اسشتفادهخ از بالگرد بودیم، مسیرهای کوتاه برخی روستاها به علت صعب‌العبور و بدون ساعت‌ها طول می‌کشید از این رو کمک رسانی  یا انتقال مصالح به برخی مناطق به سختی صورت می‌گرفت.

خلیلیان یادآور شد برای مناطقی که دسترسی به آنها راحت است از مصالح استاندار استفاده می شود و برای مناطق صعب العبور الگویی براساس استفاده از مصالح بودمی در نظر گرفته شده است.

وی گفت: همچنین در حوزه آبرسانی و برق‌رسانی به روستاهای اندیکا نیز تصمیات خوبی در ستاد مرکزی اتخاذ شده است.

خلیلیان با اشاره به وضعیت جاده‌ها و راه‌های استان، گفت: برخی از جاده‌های خوزستان، مشکل آسفالت دارند. برخی راه‌ها نیز باریک هستند  برخی راه‌ها چهار بانده هستند و یک مرتبه راه باریک و سپس مجددا چهار بانده می‌شود که این مسئله نشان می‌دهد در  طراحی عملیات پروژه‌ها هوشمندانه  عمل نکردیم و با ابتکار عمل جلو نرفته‌ایم. 

وی بیان کرد: مسیری که خوزستان را به مناطق مرکزی کشور می‌رساند، از 30 سال پیش تا کنون همانند قبل باریک است  این مسئله نشان از ضعف اساسی در خوزستان است و نشان می‌دهد به جای توجه به زیرساخت‌ها، به اموری توجه شده است که موجب تحول زندگی مردم نشده‌اند. 

استاندار خوزستان گفت: باید آسفالت و تکمیل جاده‌ها را انجام دهیم؛ مسیری که خوزستان را به مناطق مرکزی کشور متصل می‌کند باید تکمیل شود زیرا تکمیل این مسیر در توسعه تجارت و گردشگری بسیار موثر است و حتی می‌تواند مسیر بین‌المللی برای انتقال کالاهای صادراتی باشد.

وی گفت: مسیری که خوزستان را به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و فارس متصل می‌کند نیز بسیار حیاتی است گلوگاه‌های این دو مسیر حیاتی هنوز تکمیل نشده است. 

وی افزود: خوشبختانه در سفر دولت، پروژه‌هایی برای تکمیل چهار بانده شدن این دو مسیر تا سال 1402 تعریف شده است و مصوبه تکمیل این دو راه اصلی از هیئت دولت اخذ شده  است و موافقت در سفری که به تهران رفتم گرفتم تا ریل‌گذاری برای پیشرفت استان شود.

خلیلیان  گفت: باید یک هزار تخت بیمارستانی داشته باشیم برخی بیمارستان‌ها نیز باید تجهیز شوند که مصوبات این موارد را اخذ کرده‌ایم. 

وی بیان کرد: حدود یک ماه برای تعریف پروژه‌های اصلی و گره‌های مهم استان خوزستان در قالب پروژه‌های سفر هیات دولت کار کردیم و در معاونت اجرایی تصویب شدند. سپس با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزرای ذی‌ربط، پروژه‌ها تصویب شدند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون ریل‌گذاری مناسبی در بخش‌های مختلف توسعه زیرساخت‌ها، اشتغال‌زایی برای حدود 100 تا 150 هزار شغل مستقیم به تصویب رسیده است. 

استاندار خوزستان گفت: باید صنایع پایین‌دست پتروشیمی و صنایع مرتبط با کشاورزی تکمیل شون در این زمینه ضعف داریم و کاری که در خور و شایسته ظرفیت استان خوزستان است انجام نشده است. 

وی بیان کرد: از مرکز استان تا شهرهای دیگر خوزستان، از نظر توسعه و عمران شهری مشکلات عدیده‌ای دارند و بعضا از نظر بافت‌های فرسوده، حاشیه شهرها و ساختارهای زندگی بهتر، مشکل وجود دارد. 

خلیلیان افزود: فاضلاب نخستین موضوعی است که انسان نباید با آن مواجه شود اما 9 شهر خوزستان درگیر این مشکل هستند. این مسائل، نشان‌دهنده غفلت در گذشته است؛ زیرساخت‌ها به این سادگی از بین نمی‌روند بنابراین یا ایجاد نشده‌اند یا با غفلت از بین رفته‌اند. 

وی گفت: در سفر دولت به خوزستان، پروژه‌هایی در زمینه زیرساخت‌های مرتبط با تصفیه فاضلاب و شبکه جمع‌آوری فاضلاب در شهرهای مختلف با اولویت اهواز تعریف شده است. در اهواز در بحث شبکه فاضلاب و جمع‌آوری آب‌های سطحی و بازسازی اضطراری انجام شده است تا اگر مشکلی شبیه دو سال گذشته رخ داد، تا 80 درصد آن معضلات را نداشته باشیم. 

استاندار خوزستان افزود: یک مشکلی که از مرکز استان تا دیگر شهرهای استان داریم این است که از نظر توسعه و عمران شهری مشکلات عدیده ای دارند، بافت های فرسوده، حاشیه ها و ساختارهایی که باید یرای زندگی بهتر بازساز یا ایجاد میشدند با مشکل مواجه هستند.

وی با اشاره به مشکل زیرساختهای فاضلاب در استان بیان کرد:  حدود 9 شهر ما با مشکل فاضلاب روبه‌رو هستند که این امر نشان‌دهنده یک غفلت در گذشته است.

در همین سفر دولت پروژه‌هایی را تعریف کردیم که مرتبط با فاضلاب در شهرهای مختلف استان با اولویت اهواز در نظر گرفته شده است.

وی افزود:  شبکه فاضلاب اهواز پس از 30 سال هنوز تکمیل نشده است. قرار بود این پروژه در مدت سه سال تکمیل شود که درخواست کردیم در دو سال تکمیل شود. یکی از مصوبات سفر هیئت دولت گرفتم  اعتبار انجام این کار برای شهرهای مختلف استان خوزستان است. 

وی بیان کرد: اقدامات عملی در خصوص وضعیت فاضلاب با اقدامات اضطراری به ویژه در اهواز آغاز شده است. متاسفانه در دو سال گذشته اقدامات بسیار تاثیرگذار در خوزستان انجام نشد البته بخشی از پروژه در راستای تکمیل پروژه بلند مدت در حال اجرا بود ولی برای رفع مشکلات ناشی از فرسودگی شبکه اقدام زیادی نشده بود. در این راستا از دو ماه و نیم اخیر کار با بیش از 100 جبهه کاری شروع شده است که با این کارها، بخشی از پروژه‌های بلند مدت نیز تکمیل می‌شوند. 

خلیلیان با اشاره به لایروبی چاه‌های فاضلاب در برخی شهرها به منظور کاهش مشکلات فعلی در کوتاه مدت، گفت: امیدواریم با اخذ مصوبات، تکمیل شبکه فاضلاب 9 شهر خوزستان تا سال 1403 به اتمام برسد. 

وی با اشاره به وضعیت آب آشامیدنی خوزستان تصریح کرد: یک‌سوم آب‌های کشور از خوزستان عبور می‌کند اما بسیاری از شهرهای این استان با کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند؛ برای حل این مسائل هفت طرح داریم که همه شهرها و روستاهای استان خوزستان را پوشش می‌دهد یکی از این طرح‌ها، پروژه آبرسانی غدیر است که 52 درصد جمعیت خوزستان را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. 

استاندار خوزستان افزود: در حال انجام کار اضطراری برای طرح غدیر هستیم تا حجم برداشت آب از 10 مترمکعب بر ثانیه، دو برابر شود و EC آب به نصف برسد یعنی کیفیت آب نیز دو برابر شود. کل پروژه غدیر در مدت دو سال تکمیل می‌شود اما این بخش تا اردیبهشت‌ماه تکمیل خواهد شد. 

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری، مسئولان کشوری، دولت، مجلس و قوه قضاییه مصمم به پشتیبانی و حل مشکلات خوزستان هستند. رئیس جمهور نیز از آغاز کار خود تاکنون دو بار به خوزستان سفر کرده است که این موضوع تاکنون در طول تاریخ خوزستان مشاهده نشده است. مسئولان مختلفی نیز در خوزستان حضور یافتند و مشکلاتی که باید رفع شوند را بررسی کردند. برای نخستین بار با چنین ظرفیت بزرگ و عزم جدی، مسائل خوزستان به صورت ویژه در حال پیگیری است. 

خلیلیان با بیان اینکه رفع مسائل آب و فاضلاب با قدرت پیگیری می‌شود، گفت: در خوزستان باید هم‌افزایی داشته باشیم و از این ظرفیت ملی به بهترین شکل استفاده کنیم. از همه نیروهای سیاسی و غیر سیاسی می‌خواهم از این ظرفیت، با هم‌افزایی بهره‌مند شویم.  

وی با اشاره به آبگرفتگی برخی مناطق شوشتر در پی بارندگی بیان کرد: سه منطقه شوشتر دچار آبگرفتگی و آسیب شدند که در همان لحظات اولیه سه مسئول استانداری، نماینده ولی فقیه در خوزستان، امام جمعه شوشتر و بخشی از دوستان سپاه پاسداران، در منطقه حضور پیدا کردند. من نیز برای پیگیری طرح‌های دولت و بحث‌های آب خورستان در تهران بودم که بلافاصله از تهران برگشتم و دو روز پیش به شوشتر سفر کردم. 

استاندار خوزستان گفت: در سفر به شوشتر مشاهده کردیم که شدت این حادثه در مناطق متفاوت است به طور مثال در منطقه چشمه سوزنگر با وجود گذشت دو روز از این آبگرفتگی راه عبور و مرور ساده نیز وجود نداشت صبح روز گذشته کار شن‌ریزی در دو مسیر که این بخش را به جاده اصلی متصل می‌کند، انجام شد. 

وی افزود: به برخی پارکینگ‌های مسکن مهر آب وارد شده بود و مردم از این بابت ناراحت بودند در این منطقه باید در بالادست پروژه مسکن مهر کاری شود تا زمانی که آب از تپه‌ها سرازیر می‌شود، وارد مسکن مردم نشود در این نقطه باید کانال انحراف آب برای هدایت آب تا رودخانه و نیز آسفالت شهرک انجام شود. 

خلیلیان بیان کرد: برای حالت اضطراری باید ابتدا شن‌ریزی انجام می‌شد که از روز گذشته انجام شد. برای انجام اقدامات، یک نفر به صورت ویژه به منطقه اعزام کردم. در عین حال در هر منطقه یک یا دو نفر به عنوان ناظر تعیین شد تا وضعیت اقدامات را با پیام به من اطلاع دهند که تاکنون دو پیامک در خصوص آغاز کار شن‌ریزی و کاهش مشکل عبور و مرور دریافت کرده‌ام. 

وی در خصوص فعالیت پیمانکاران غیربومی در استان خوزستان، گفت: در این خصوص با کار کارشناسی، بخش‌نامه‌ای در چهار ماده ابلاغ شده است؛ استفاده از پیمانکاران و نیروهای بومی یکی از ماده‌های این بخش‌نامه است بنابراین شرکت‌ها و موسسات اقتصادی ملزم به استفاده از پیمانکاران بومی و استخدام نیروهای بومی هستند که بر این کار نظارت می‌کنیم.  

استاندار خوزستان افزود: برخی از این شرکت‌ها دفاتر مرکزی در تهران دارند و مالیات این شرکت‌ها در دفاتر مرکزی وصول و برون‌رفت ارزی از استان خوزستان ایجاد می‌شود در حالی که باید در خوزستان پرداخت و سهم این استان حفظ شود. 

وی گفت: از طرف دیگر بعضا گردش وجوه و حساب‌های این شرکت‌ها در تهران است در حالی که اگر این گردش مالی در خوزستان باشد، می‌توانیم نقدینگی برای حمایت از توسعه کشاورزی و صنعتی خوزستان داشته باشیم. در خصوص رفع این موارد، بخش‌نامه صادر کرده‌ایم اما گاهی از همین استان، به تهران گزارش داده بودند که کار غیر قانونی انجام داده‌ام در حالی که از ظرفیت قانونی استفاده کرده‌ایم.

انتهای پیام/ 331/ف

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon