تکمیل خط ریلی بوشهر - عسلویه - شیراز ۳۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
گروه استانها - مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر با اشاره به اجرا خط ریلی بوشهر به شیراز گفت: این پروژه با پیشرفت ۱۵ درصدی، ۳۳ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل آن نیاز است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبوشهر، راههای مواصلاتی یکی از محورهای توسعه و پیشرفت در هر منطقه و استانی است که یکی از راههای مواصلاتی خط ریلی است.
بوشهر با داشتن زیرساختهای مهم صنعتی، کشاورزی و شیلات از داشتن خط ریلی محروم است که تحقق این مهم همواره بهعنوان یکی از خواستههای مردم به ویژه تولیدکنندگان و صادرکنندگان است.
استان ساحلی بوشهر در جوار خلیجفارس از ظرفیتهای مهم در عرصه تولید، صادرات و سرمایهگذاری برخوردار است که یکی از مهمترین راهکارهای توسعه زیرساختهای اقتصادی و سرمایهگذاری راههای مواصلاتی و شریانی است که استان بوشهر امکان ایجاد خط دریایی، خطوط مواصلاتی زمینی، هوایی و ریلی در آن فراهم است.
خطوط دریایی و کشتیرانی با افزایش عمق کانالهای دسترسی به بندر بوشهر در حال افزایش است بهگونهای که اکنون تردد کشتیهای 30 هزار تنی فراهم است و در آینده با افزایش عمق حوضچههای بندری تردد کشتیهای 50 هزار تنی تجاری فراهم میشود.
این درحالی است که در بخش خطوط مواصلاتی زمینی اکنون طول محورهای جادهای استان بوشهر 4 هزار و 434 کیلومتر است که 685 کیلومتر آن بزرگراه است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر با بیان اینکه 337 کیلومتر پروژه بزرگراه در استان بوشهر در دست اجرا است اظهار داشت: برای تکمیل این پروژهها به 5 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
فرزاد رستمی با اشاره به اجرا طرح ریلی بوشهر به شیراز خاطر نشان کرد: با اتصال خط ریلی از استان فارس به بوشهر تحول شگرف و مهمی در رونق اقتصادی، صنعتی، گردشگری و صادراتی ایجاد میشود و اجرا این طرح یکی از اولویتهای استان بوشهر است.
وی خطوط راه آهن را پیش نیاز توسعه اقتصادی، اجتماعی، صنعتی و تجاری هر منطقه به ویژه استانهای ساحلی دانست و تصریح کرد: با توجه به تخلیه و بارگیری کالا و فعالیت صادرات و واردات از طریق بنادر خط ریلی نقش بهویژه در رونق استان بوشهر دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر اجرا خط ریلی بوشهر به شیراز را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد برای اجرا خط راه آهن شیراز به بوشهر به طول 437 کیلومتر عملیات اجرایی آن از مدتها پیش آغاز شده و اکنون در مجموع دارای 15 درصد پیشرفت فیزیکی است.
رستمی قطعه 10 پروژه خط ریلی بوشهر را از مهمترین قطعات آن دانست و خاطر نشان کرد: این قطعه دارای 23 درصد پیشرفت فیزیکی است که تکمیل طرح مستلزم تأمین اعتبار است.
وی ابلاغ 200 میلیون دلار از طریق تهاتر نفتی برای تسریع در اجرا خط ریلی بوشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: پروژه راهآهن بوشهر با پیشرفت 15 درصدی در سفر رئیس جمهور راهکارهای جدیدی برای تسریع آن تدوین و 200 میلیون دلار تهاتر نفتی ابلاغ شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر تأکید کرد: در صورت تأمین اعتبار و انتخاب پیمانکار و پذیرش تهاتر نفتی امکان اینکه در مدت 5 سال خط ریلی بوشهر به بهره برداری برسد، وجود دارد.
رستمی با اشاره به بازدید رئیس جمهور و وزیر راه شهرسازی در سفر استانی از طرح در دست اجرا راهآهن بوشهر افزود: مصوبات این سفر تأمین 200 میلیون دلار تهاتر نفتی به خط ریلی بوشهر بود و در سفر رئیس جمهور به استان فارس 200 میلیون یورو برای اتصال خط ریلی شیراز به بوشهر مصوب شد.
وی از فعال شدن تمام قطعات خط ریلی بوشهر در اتصال به راهآهن شیراز خبر داد و تصریح کرد: قطعه 10 پروژه راه آهن بوشهر - فارس دارا 25 کیلومتر و دارای 5.5 کیلومتر تونل و پل است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر با بیان اینکه تکمیل پروژه راهآهن بوشهر در اولویت برنامههای وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است گفت: بر اساس برآورد انجام شده 33 هزار میلیارد تومان برای تکمیل خط ریلی بوشهر - عسلویه - شیراز نیاز است.
رستمی افزود: انتظار میرود در صورت تأمین اعتبار مورد نیاز این پروژه حداکثر در مدت 5 سال تکمیل و افتتاح میشود.
اجرا پروژه راه آهن بوشهر- شیراز از مطالبات مهم مردم استانهای گوناگون است چراکه تکمیل این پروژه نقش مهم و تاثیرگذاری برای استانهای دیگر تا شمال کشور دارد و توسعه پروژههای ریلی میتواند در اقتصاد و اشتغال مناطق نیز اثرگذاری بالایی داشته باشد از این رو با توجه به روند اجرایی پروژه خط ریلی بوشهر امید میرود با اراده همه دستاندرکاران این پروژه در آینده نزدیک تکمیل و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
انتهای پیام/190/ی