توصیه‌های امین حیایی به پسرش برای بازیگر شدن/ مروری بر سریال‌های کارآفرینی در سریالیست

توصیه‌های امین حیایی به پسرش برای بازیگر شدن/ مروری بر سریال‌های کارآفرینی در سریالیست

امیرمحمد زند می‌گوید: دارا حیایی از شاگردان من بود و می توانم شهادت بدهم که بدون پارتی پدرش امین حیایی وارد این حوزه شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امیرمحمد زند، بازیگر در بخش پرونده این قسمت از برنامه «سریالیست» که درباره سریال هایی با محور کارآفرینی بود، گفت: در واقع درباره این سریال ها نمی شود گفت ژانر خاصی دارند؛ تراژدی یا پلیسی هستند، بلکه از گونه های اجتماعی هستند و فکر می کنم از سال های 1382 تلویزیون چنین سریال هایی داشته است که به حوزه کسب و کار و تولید ملی می پرداخته اند.

وی افزود: در این آثار به لحاظ جذابیتی که سریال ها باید داشته باشند مقداری دراماتیزه شده است و مسائل خانوادگی و عاطفی به آن اضافه شده است. در لابه لای این تعاریفی که کردیم این سریال ها در حوزه کسب و کار هدفمند جلو رفته اند.

اولین سریال تلویزیون با موضوع کارآفرینی 

این بازیگر ادامه داد: مجموعه «مزرعه آفتابگردان» را به کارگردانی فریدون حسن پور و نویسندگی مهران کاشانی در سال 1382 داشته ایم. داستان درباره تعدادی دانش آموز است که برای گذراندن تعطیلات به روستایی رفته اند. مرحوم محمدعلی کشاورز، کیهان ملکی، مونا فرجاد و مهران رجبی بازیگران این مجموعه بودند. این مجموعه اولین کاری بود که به صورت جدی و مستقیم به مسئله کارآفرینی پرداخت.

از کار تهیه غذا تا پرورش کرم ابریشم!

زند یادآور شد: « من یک مستاجرم» دومین مجموعه ای بود که به کارگردانی پریسا بخت آور ساخته شد. شادمهر راستین نویسندگی کار را برعهده داشته است. امیرجعفری، ریما رامین فر، سعیدآقاخانی، کتایون امیرابراهیمی و نگارفروزنده بازیگران این سریال بودند. داستان چند همسایه است که تصمیم می گیرند کار «تهیه غذا» را راه اندازی کنند.

وی در ادامه بیان کرد: «پیله پرواز» دیگر مجموعه ای بود که به موضوع کسب و کار می پرداخت و در سال 1383 ساخته شد. بهنوش طباطبایی، مرحوم جمشید مشایخی و کاوه سماک باشی از بازیگران این کار بودند. داستان دایی تارا بود که کار پرورش کرم ابریشم انجام می داد و تارا به شغل دایی اش علاقمند می شود و می خواهد این راه را ادامه بدهد اما ترجیح می دهد در شمال بماند و کار کشاورزی انجام بدهد.

پرورش ماهی و اداره شرکت مهندسی در سریالهای تلویزیونی

بازیگر سریال «ستایش» اذعان کرد: «مروارید سرخ» که سال 1384 ساخته شد توسط مرحوم مسعود رسام نوشته شده بود و کار را کارگردانی هم کرده بود. این سریال روایتگر چند دوست بود که به کار پرورش ماهی می پرداختند. مهدی پاکدل، یوسف تیموریان، فریبا نادری، سوگل طهماسبی و پوپک گلدره بازیگران این مجموعه بودند.

زند در ادامه بیان کرد: از سال 82 تلویزیون این هدف گذاری را داشت تا سریال هایی در حوزه کسب و کار بسازد. یکسال در میان و بعدها هر یکسال سریالی در این مضامین ساخته شده است. «ماچندنفر» به کارگردانی و نویسندگی فیاض موسوی درباره چند جوان است که با همدیگر یک شرکت مهندسی ساختمان را اداره می کنند. شبنم قلی خانی، مهدی پاکدل، امیر محمد زند، برزو ارجمند، مهدی سلوکی و آزاده صمدی از بازیگران این کار بودند که سال 85 ساخته شده بود.

وقتی باجناق ها شرکت خدماتی راه می اندازند

وی یادآور شد: «سه در چهار» سال 87 پخش شد و اولین ساخته مجید صالحی بود که محمدحسین لطیفی و رضا عطاران مشاوران پروژه بودند. علیرضا مسعودی نویسنده این کار بود. در زمینه طنز نگارش قوی دارد. داستان دو باجناق است که همراه با خانواده هایشان تصمیم می گیرند یک شرکت خدماتی باز کنند. محمدکاسبی، علی صادقی، مهران رجبی، نادیا دلدار گلچین، آناهیتا افشار، شهره لرستانی، مجیدیاسر و شهرام قائدی از بازیگران این کار بودند. حال خوب بین بازیگران و رئالیستی که در نگارش علی مسعودی بود در کار جریان داشت.  

از راه اندازی سفره خانه تا مبارزه با ورود کالای قاچاق

بازیگر فیلم «اتوبوس شب» توضیح داد: « نون و ریحون» که سال 1389 پخش شد، به کارگردانی فرزاد مؤتمن ساخته شده بود. چند جوان حمامی قدیمی را به سفره خانه ای تبدیل کردند و کسب و کاری راه انداختند. علی قربان زاده، برزو ارجمند، امیرحسین رستمی، سعید پیردوست، انوشیروان ارجمند، بهنوش بختیاری، گلاره عباسی، مائده طهماسبی، سولماز غنی، رضا داوود نژاد، شبنم قلی خانی و داریوش کاردان از بازیگران کار بودند. 

وی اضافه کرد: تا سال 93 وقفه ای در زمینه ساخت کارهایی با این مضامین افتاد تا سریال «همه چیز آنجاست» برای شبکه سه ساخته شد. شهرام شاه حسینی این ملودارم را ساخت و نویسنده کار فیروزه قشقایی بود. این کار به معضل ورود کالای قاچاق می پرداخت و در یک ماجرای قاچاق کالا در بستر دراماتیک خانوادگی قصه را جلو می برد. این سریال 50 قسمت بود و پاییز و زمستان سال 93 از شبکه 3 پخش شد. سام درخشانی، امین زندگانی، الهام حمیدی، مرحوم جمشید مشایخی، مهرانه مهین ترابی، محمد عمرانی، بهناز جعفری، آشا محرابی  و حسین مهری از بازیگران سریال بودند.

بازیگر «ترور خاموش» در ادامه توضیح داد: سریال « مدینه» هم سال 93  در 28 قسمت به کارگردانی سیروس مقدم و نویسندگی سعید نعمت الله ساخته شد. این مجموعه درباره زنی به نام مدینه بود که هم قهرمان و هم ضد قهرمان قصه است. همسر او غرق شده و کارخانه ای که از او به جا مانده است بین بهمن پسرخوانده اش و عبدی شریک کارخانه اداره می شود و به مشکلات مالی برمی خورند. پریوش نظریه، مجید صالحی، شبنم مقدمی، مهرداد صدیقیان ، آناهیتا افشار، مریم کاویانی ،گلاره عباسی، لیندا کیانی و آرش آصفی از بازیگران این کار بودند.

به گفته امیرمحمد زند «گاهی به پشت سرنگاه کن» دیگر اثری بود که در مضمون کار و کار آفرینی ساخته شد. بهاره کیان افشار، امین تارخ ، الیکا عبدالرزاقی نگار عابدی، هدایت هاشمی، بازیگران کار بودند و درباره اعتماد به نخبگان جوان و تولید ملی ساخته شده بود. به سبک زندگی ایرانی اسلامی پرداخته بود و سریال خوبی بود. 30 قسمت بود و ماه رمضان از شبکه دوم سیما پخش شد.

این بازیگر ادامه داد: اخیرا در سریالی با بهاره کیان افشار هم بازی بوده ام. سریال «حرفه ای» به کارگردانی مصطفی تقی زاده که در حال پخش است.

وی افزود: سریال «برادر» در سال 1395 ماه رمضان پخش شد. جواد افشار این کار را ساخت و آرش قادری نویسنده این کار بود. این مجموعه در زمینه حمایت از تولید ملی و برنج ایرانی به صورت خاص بود. پوریا پورسرخ، حسین یاری، گلاره عباسی، حسن پورشیرازی، کاوه خدا شناس، سوگل طهماسبی ، مجید واشقانی  و سهیلا رضوی از بازیگران این سریال بودند.

زند تاکید کرد: سریال« دلدار» هم که سال 98 از شبکه 2 پخش شد توسط جمشید و نوید محمودی ساخته شد. ملودرام عاشقانه ای بود و سریال ماه رمضانی بود. داستان چند جوان از طبقه متوسط بود که استارتاپی را راه اندازی کردند و به معضل بیکاری و جوانان می پرداخت. محمدرضا غفاری، آناهیتا افشار، پریوش نظریه، الناز حبیبی، همایون ارشادی، سوگل خلیق ، کمندامیرسلیمانی و نیما رئیسی از بازیگران این کار بودند. 

این بازیگر با بیان اینکه «از سرنوشت» سریال محبوب و پرمخاطبی بود، تاکید کرد: دارا حیایی، کیسان دیباج، فاطیما بهارمست، پوریا پورسرخ، لیلا بلوکات، مجید واشقانی، مائده طهماسبی، حسین پاکدل و شبنم فرشاد جو بازیگران این سریال بودند. دارا حیایی از شاگردان من بود و می توانم شهادت بدهم که بدون پارتی پدرش امین حیایی وارد این حوزه شد. امین هیچ کمکی نکرده است. گفته می خواهی برو درسش را بخوان و راهش را برو. تهیه کننده این سریال اکبرتحویلیان است. محمدرضا خردمندان و علیرضا بذرافشان کارگردان کار بوده اند و فصل جدید آن در حال نگارش است. 

زند در پایان گفت: امیدوارم با مدیریت آقای جبلی این روزها که بحث تولید ملی و حمایت از تولید ملی بسیار مهم است سریال سازی در این حوزه پرطمطراق تر شود.   

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران