دستگاه قضایی با زمینخواران در استان قزوین قاطعانه برخورد میکند
گروه استانها ـ معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین گفت: مدیران امور اراضی نباید با توجیههای غیرقانونی با چنین افرادی همکاری کنند و سودجویان باید آگاه باشند که قوه قضائیه با زمینخواران و شرکای آنها در هر پست و مقامی برخورد قاطعانه میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، علی فولیان در نشست مشترک مدیران قضائی و امور اراضی جهاد کشاورزی استان قزوین در نشست مشترک مدیران قضایی و مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار داشت: راهبرد اصلی دستگاه قضا در مبارزه با ساختوسازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی راهبرد پیشگیرانه است و به همین خاطر قوه قضائیه اجازه نخواهد داد زمینهای کشاورزی نابود شود؛ چرا که جبران چنین خسارتی هزینه زیادی را میطلبد.
وی با اشاره به رویکرد پیشگیرانه تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی اضافه کرد: وجود چنین قانونی این امکان را برای دستگاههای اجرایی و قضائی به وجود آورده تا در حوزه پیشگیری از ساختوساز غیرمجاز اقدامات قاطعانهای انجام دهند.
فولیان از آمادگی کامل دستگاه قضایی استان قزوین برای پشتیبانی انتظامی و قضایی از تخریب سازههای غیرمجاز خبر داد و گفت: در این حوزه مصوبات شورای پیشگیری از وقوع جرم، شورای حفظ حقوق بیتالمال و کارگروه نظارت و پیگیری حقوق عامه یک نوع ضمانت اجرایی برای اجرای طرحهای پیشگیرانه مقابله با ساختوساز غیرمجاز و زمینخواری است.
لزوم اجرای به موقع تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی
معاون اجتماعی دادگستری استان قزوین در بخش دیگری از صحبتهایش بر لزوم اجرای به موقع تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی تأکید کرد و گفت: اگر مدیریت امور اراضی در زمان مناسب به تکلیف قانونی در صیانت از اراضی کشاورزی و پیشگیری از تغییر کاربری عمل کند، لازم نیست که دستگاه قضائی به موضوع ورود کند.
فولیان افزود: بنابراین برای کاهش هزینههای اجتماعی در مقابله با ساختوساز غیرمجاز و جلوگیری از تشویق افراد در این حوزه باید در ابتداییترین مرحله به موضوع تغییر کاربری و ساختوساز بپردازیم و جلوی آن را بگیریم.
وی با بیان اینکه برخی زمینخواران با استفاده از نفوذ خود به زمینهای زراعی و کشاورزی چشم طمع دارند، ادامه داد: در این حوزه هم گاهی بعضی از مسئولان با آنها همراهی میکنند که در این زمینه با شناسایی خلأهای موجود در قانون و دور زدن آن شاهد تغییرکاربری غیرقانونی و سازمانیافته هستیم که باید با چنین باندهایی مبارزه کرد.
فولیان تصریح کرد: مدیران امور اراضی نباید با توجیههای غیرقانونی با چنین افرادی همکاری کنند و سودجویان باید آگاه باشند که قوه قضائیه با زمینخواران و شرکای آنها در هر پست و مقامی برخورد قاطعانه میکند. ضمن اینکه مدیران امور اراضی هم باید مواظب باشند و از ترک فعل در این حوزه پرهیز کنند.
رویکرد ملی به حوزه تغییر کاربری اراضی تغییر کند
مدیر امور اراضی استان قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه باید رویکرد ملی به حوزه تغییر کاربری اراضی تغییر کند، گفت: اگر به مردم اجازه بدهیم که در چارچوب نیازهای جدید منبعث از افزایش جمعیت و گرانی زمین در شهرها نسبت به تغییر کاربریهای محدود اقدام کنند، شاهد تجاوز و تعرض به اراضی کشاورزی نخواهیم بود.
پرویز عبدی اضافه کرد: یکی از مشکلات بزرگ ما در حوزه ساختوساز غیرمجاز ویلاسازی در کنار یا درون زمینهای کشاورزی و باغی است که افراد نسبت به انجام آن توجیهات مختلفی مانند حفاظت از ملک شخصی خود را دارند که به هر حال باید یک فکر جدی برای بهروزرسانی قانون در حوزه ساختوساز غیرمجاز انجام شود.
وی ادامه داد: 10 برابر شدن قیمت زمین در شهرها طی 4 سال اخیر باعث شده که بسیاری از افراد این انگیزه را پیدا کنند که زمینهای کشاورزی را به باغویلا تبدیل کنند که باید ابتدا انگیزههای ساخت این باغویلاها را از طریق توسعه محدود شهرها از بین برد.
عبدی یادآور شد: شهر قزوین به دلیل وجود باغستان در اطراف آن یک استثنا در حوزه شهرسازی است و به همین خاطر چون امکان توسعه طولی آن از 3 ضلع وجود ندارد و بافت فرسوده هم در آن مشکلزا شده، باید مدل توسعه از بیرون باغستان مورد توجه قرار گیرد؛ در غیر این صورت نمیتوان با تغییر کاربری به صورت ریشهای مبارزه کرد.
انتهای پیام/ش