پایش تالاب‌های استان اردبیل برای مقابله با ‌آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

پایش تالاب‌های استان اردبیل برای مقابله با ‌آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

گروه استان‌ها - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: پیگیر اخذ مجوز برای ایجاد اولین پناهگاه حیات وحش به وسعت ۱۵۰ هکتار در منطقه فندقلو هستیم.

سعید شهند در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، از ظرفیت بالای جنگل‌های فندقلو برای ایجاد پناهگاه حیات‌ وحش در استان خبر داد و گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است قسمتی از جنگل‌های فندقلو در شهرستان نمین به وسعت 150 هکتار به عنوان پناهگاه حیات وحش معرفی شده و در قالب مناطق چهار‌گانه استان زیرنظر اداره کل حفاظت محیط زیست حفاظت و نگهداری شود.

وی از آغاز برنامه مطالعاتی این منطقه خبر داد و افزود: قرار است با همکاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان محدوده این منطقه تعیین شود و پس از تصویب این طرح توسط شورای عالی محیط‌زیست اقدامات مقتضی انجام گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل ادامه داد: این منطقه یکی از مستعدترین مناطق برای ایجاد پناهگاه برای حیات وحش در استان می‌باشد که در صورت موافقت با آن، 150 هکتار از منطقه فندقلو به عنوان اولین  پناهگاه حیات وحش در استان به بهره‌برداری خواهید رسید.

شهند در خصوص وضعیت پایش آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان نیز بیان کرد: پایش وضعیت آنفولانزای فوق حاد پرندگان از شهریورماه سالجاری در سطح استان خصوصا در تالاب سد میل مغان آغاز شده و هم اکنون نیز در حال انجام است.

وی در خصوص اهداف این پایش اظهار داشت: شناسایی به موقع کانون‌های بیماری، توجه به حیات وحش و پرندگان آبزی، کنارآبزی و مهاجر در زیستگاه‌های آبی استان از جمله اهداف پایش‌های زیست محیطی در استان است که باعث  مهار و کنترل بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در سطح استان خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل آغاز فصل سرما در منطقه و ورود پرندگان مهاجر به تالاب‌ها، آبگیرها و سایر زیستگاه‌های استان اردبیل را از دلایل شروع زودهنگام پایش‌ها در منطقه عنوان کرد و افزود: کنترل تالاب‌ها به عنوان مبدا ورود بیماری‌های مختلف پرندگان از اهمیت بالایی برخوردار است که در این خصوص اقدامات لازم انجام شده است.

شهند در ادامه بر ضرورت شناسایی مناطق مستعد ایجاد کانون گرد و غبار جهت مقابله با آلودگی هوا در سطح استان تاکید کرد و گفت: البته در استان اردبیل معضل آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار به صورت بحرانی وجود ندارد به طوریکه از آغاز سالجاری تاکنون تنها یک روز ناسالم برای گروه های حساس در سطح استان گزارش شده است.

این مسئول فرسایش خاک، تخریب پوشش گیاهی و چرای بی رویه را عامل اصلی ایجاد کانون گرد و غبار معرفی کرد و گفت: در حال حاضر منطقه آقبلاغ مصطفی‌خان به عنوان عوامل اصلی ایجاد کانون گرد و غبار در اردبیل مطرح است که در صورت بی توجهی به ضوابط زیست‌محیطی گسترش این منطقه و افزایش آلودگی ناشی از آن دور از انتظار نخواهد بود.

وی ایجاد  ایستگاه جدید سنجش کیفیت هوا در اردبیل را ضروری دانست و افزود:  برای اینکه بتوانیم به داده‌های دقیق‌تر در خصوص وضعیت هوای شهر اردبیل دست یابیم، وجود یک ایستگاه سنجش کیفیت هوا جوابگو نمی‌باشد که در این خصوص پیگیری‌ها و مکاتباتی را انجام داده‌ایم اما متاسفانه تاکنون منجر به نتیجه نشده است.

انتهای پیام‌/‌131/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon