«فخر ایران» به کتابفروشیها آمد/ شاعران در خط مقدم رسالت و تعهد انسانى ایستادهاند
کتاب «فخر ایران»، مجموعهای از اشعار شاعران در سوگ شهادت شهید محسن فخریزاده، از دانشمندان کشور، به کوشش عبدالهی توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد.
محمدمهدی عبدالهی، شاعر، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به انتشار کتاب «فخر ایران»؛ مجموعه سرودههای شاعران در سوگ شهید فخریزاده گفت: سردار شهید محسن فخرىزاده، از دانشمندان برجسته هستهاى و صنعت دفاعى کشور بودند؛ ولى در میان مردم کشورمان متاسفانه این شخصیت بىنظیر کمتر شناخته شده بود. بعد از پیام رهبر معظم انقلاب در پى تسلیت مظلومانه این شهید بزرگوار و لبیک به فرمایشات ایشان، بر آن شدیم تا با تدوین این کتاب گام کوچکى در جهت معرفى و شناسایی این شهید والامقام و مکتب فکرى ایشان به جامعه برداریم.
وی ادامه دا: از همان ساعت آغازین که خبر شهادت دکتر فخرىزاده را شنیدیم، در پى گردآورى اشعار بودیم و حتى با بسیارى از اساتید و شاعران که این شخصیت علمى بىنظیر را نمىشناختند، ارتباط گرفتم و نکاتى را در مورد این شهید عزیز مطرح کردم و انصافاً هم بسیارى از اساتید و شاعران در همان روزهاى اول شعر را به بنده رساندند و جا دارد از همه این عزیزان که بدون هیچگونه چشمداشت و منتى و صرفاً جهت اداى تکلیف به مقام شامخ شهید فخرىزاده اشعارشان را در اختیار قرار دادند، تقدیر و تشکر کنم.
این شاعر با بیان اینکه استقبال شاعران جهت سرایش شعر پیرامون شهید فخرىزاده واقعاً بىنظیر بود، یادآور شد: این استقبال تا جایی بود که اصلاً گمان نمىکردم در فاصله کوتاه حدود 15 روز که وقت داشتم جهت تکمیل فایل و ارسال براى انتشارات، این حجم از اشعار آن هم با کیفیت مطلبوب به دستمان برسد.
ولى خوشبختانه هم اساتید پیشکسوت و برجسته شعر انقلاب نظیر علیرضا قزوه، حسین اسرافیلى، عباس براتى پور، عبدالرحیم سعیدى راد، مصطفى محدثى خراسانى، رضا اسماعیلى، محمود اکرامىفر، على محمد مؤدب، افشین علاء، احد ده بزرگى، محمدحسین انصارى نژاد، على داوودى و ... و هم شاعران مطرح و برجسته جوان کشورمان مانند مرتضى حیدرى آل کثیر، میلاد عرفانپور، محمدمهدى سیارحسن صنوبرى، سیده فاطمه موسوى، نغمه مستشارنظامى و ... از این طرح استقبال کردند که باز هم از بذل توجه تکتک این عزیزان کمال تشکر و سپاسگزارى را دارم.
به گفته عبدالهی؛ با توجه به فرصت زمانى محدود اما خوشبختانه اشعار زیادى برایمان ارسال شد که حتى مجبور شدیم بسیارى از این اشعار را از گردونه فایل کتاب به ناچار حذف کنیم تا بهترین و فاخرترین و مطلوب ترین آثار براى این شهید والامقام را بعد از گزینش و انتخاب و ویرایش گردآورى کنیم. حدود 100 شعر در قالب هاى غزل، قصیده، مثنوى، چهارپاره، رباعى و دوبیتى و ... در کتاب «فخر ایران» آمده است که از نظر تنوع قالب نیز در نوع خود بى نظیر بوده است.
عبدالهی در ادامه به نقش شعر در معرفی شخصیت شهید فخریزاده اشاره و اضافه کرد: شعر به عنوان رسانه تأثیرگذار و مهم نه تنها در معرفى این شهید بلکه در شناسایی و معرفى همه شهداى عزیزمان مىتواند نقش ارزندهاى کند؛ کما اینکه امام راحل عظیم الشان فرموده بودند لسان شعر بالاترین لسان است و امین شعر انقلاب نیز فرمودهاند گاهى یک بیت شعر از ساعتها بحث مستدل بهتر مىتواند اثر داشته باشد و کار آن را انجام دهد. با توجه به نگاه ویژه خود شهید نیز به شعر و علاقه وافر ایشان با شاعران انقلاب اسلامى، قطعاً این رسانه مىتواند گام مهمى را در معرفى شخصیت ممتاز علمى و معنوى شهید فخرىزاده و شناساندن مکتب فکرى ایشان به جامعه بردارد. شاعران انقلاب رسالت جریانسازى فرهنگ ایثار و شهادت را بر دوش مىکشند و هر بیت از اشعارشان از بسیارى از رسانههاى دیگر بهتر و تأثیرگذارتر خواهد بود.
این شاعر با بیان اینکه از آنجا که شهید و شهادت از عالیترین مفاهیم شعر انقلاب اسلامی هستند و باب شهادت نیز همچنان به روی اهل آن باز است، ادامه داد: شاعران انقلاب به عنوان طلایهداران دفاع از آرمانهای انقلاب و شهدای گلگونکفن آن همواره در خط مقدم رسالت و تعهد انسانى خودشان قرار دارند، به نوعى با گردآورى این کتاب و کتابهاى مشابه و انتشار آن از سوى ناشران ممتاز انقلاب اسلامى مانند سوره مهر، مىتواند تأثیر بهسزایی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و فداکارىها و حانبازىها و رشادتهاى شهدا از جمله شهید فخرىزاده عزیز داشته باشد.
عبدالهی یادآور شد: شهید فخرىزاده انسانى چند بُعدى بود هم در پیروزى انقلاب اسلامى و به ثمر رسیدن آن نقش به سزایی داشت که مغفول مانده است؛ هم در دفاع مقدس و هم بعد از جنگ در سنگرهاى علمى و مهم کشور نقش ارزندهاى داشت که انشاءالله از طریق این رسانه تأثیرگذار که شعر است، توانسته باشیم گوشهاى از فعالیتهاى ایشان را منعکس کنیم و مشمول عنایات ویژه آن شهید عزیز قرار بگیریم.
در ابتدای کتاب «فخر ایران» پیامی از حامد فخریزاده، پسر بزرگوار شهید فخریزاده منتشر شده که به این شرح است:
بسم رب الشهداء و الصدیقین
دوست و برادر عزیزم جناب آقاى محمد مهدی عبداللهی،شاعر و پژوهشگر شعر آیینى
عاقبت شما بخیر باشه انشاءالله
پدر همیشه از قول امام میگفت «لسان شعرا لسان انبیاست»؛ با توجه به علاقه و نگاه ویژه آن شهید بزرگوار به شعر و ادبیات فارسی به عنوان بخش جدانشدنی از فرهنگ ایرانی اسلامی و عرفان الهی، قطعاً همت شما در گزینش و گردآوری اشعار و تهیهی اثری فاخر، نه تنها مقبول شهید و خداوند تبارک و تعالی قرار خواهد گرفت؛ بلکه در راستای تبین و جاری سازی اندیشههای آن شهید بزرگوار بسیار مفید فایده واقع خواهد شد و راستای تدبیر حضرت آقا مبنی بر ادامه راه فکری شهید و مکتب شهید گامی بزرگ و موثر است. انشاءالله به حق خون پاک شهدا پرچم این انقلاب هرچه سریعتر به دست صاحب اصلی آن حضرت ولی عصر (عج) برسد و همهی ما جزو یاران آن حضرت باشیم.
کتاب «فخر ایران» به کوشش محمدمهدی عبدالهی توسط انتشارات سوره مهر در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
انتهای پیام/