قرارداد جدید خانه کتاب با پست آماده امضاست/ مشکلات ناشران برای نمایشگاه مجازی برطرف میشود
مدیرعامل خانه کتاب از آماده بودن قرارداد تازه برای ارائه خدمات پستی به ناشران خبر داد و گفت: ما قرارداد را امضا و برای امضای مسئولان پست آن را ارسال کردهایم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مقدمات اجرایی برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی استانی کتاب در سال 1400 در حال انجام است و طبیعتاً انتقادات و دغدغههایی از سوی جامعه نشر در این زمینه وجود دارد، انتقاداتی که ریشه در نمایشگاههای مجازی سال گذشته نیز دارند، برخی از ناشران در تماس با خبرنگار تسنیم به برخی از نواقص و مشکلات موجود برای حضور در نمایشگاه مجازی کتاب اصفهان اشاره کردند، از جمله مقرون نبودن هزینههای پست، پیدا نشدن کتابها در سامانه خانه کتاب و ... .
برای پیگیری این موضوعات به سراغ علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب رفتیم. رمضانی درباره بهروزرسانی نشدن برخی کتابهای اعلام وصول شده در بانک اطلاعات خانه کتاب گفت: موضوع اعلام وصول و موضوع مجوز نشر دو بحث متفاوت است، ناشر وقتی مجوز نشرش را دریافت میکند باید قبل از انتشار و قبل از توزیع از وزارت ارشاد برگه اعلام وصول دریافت کند. وقتی این مجوز دریافت میشود، ما به صورت منظم در ارتباط با مجموعه وزارت ارشاد اعلام وصولها را به صورت سامانهای دریافت میکنیم و اطلاعات نسخه دریافتی در بانک اطللاعات خانه کتاب وارد میشود.
وی ادامه داد: این کار با سرعت انجام میشود و فاصلهای ندارد، در مورد ناشران چند استان که کتابهایشان به اداره کل ارشاد استان تحویل میشود، به دلیل اینکه ممکن است نسخههای کتابها را جمع و ارسال کنند ممکن است تاخیری رخ دهد. اما این تاخیر هم خیلی قابل توجه نیست که حضور ناشران را در نمایشگاه مجازی و حضوری دچار مشکل کند. اساسا قبل از این رویدادها پرکاری صورت میگیرد که چیزی باقی نماند و ناشری متضرر نشود. با این حال اگر ناشری همچنان موردی را دارد که اعلام وصول انجام داده در سایت ما وجود ندارد که بعید باشد همکاران من در خانه کتاب و ادبیات به صورت مستمر پاسخگو هستند و می تونند از طریق تلفنی و نامهنگاری مکتوب این موضوع را به ما منتقل کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آمارهای موجود در سایت خانه کتاب به دلیل اینکه بر مبنای خوداظهاری ناشران است، همواره مورد تشکیک قرار دارد، آیا برای دستیابی به یک آمارمطمئنتر اقدامی در دست انجام است، یا خیر؟ گفت: تنها در شمارگان است که این موضوع مطرح است، در سایر موارد همچون تعداد عنوان، نوبت چاپ و... این بحث وجود ندارد.
رمضانی یادآور شد: در مواردی ممکن است اظهار نظر ناشر خلاف واقع بوده باشد، ممکن است برخی به سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در گذشته بوده، ربط داشته باشد. ما در این سالهای پس از انقلاب همه سیاستهای حمایتی را معطوف به چاپ اول کردیم، در تخصیص غرفه تعداد چاپ اول و تجدیدچاپ را ملاک قرار دادیم در جوایز و جشنواره های ادبی چاپ اول را بیشتر مورد توجه قرار دادیم.
وی گفت: البته ما در وضعیت کنونی تلاش کردیم از این سیاست دور شویم، برای نمایشگاه مجازی اصفهان گفتیم که کتابهای 10 سال گذشته عرضه شود، بنابراین بخشی از این آمارهای اشتباه مربوط به سیاستگذاری های اشتباه است و بخشی هم مسائل دیگر است که در دوره هایی بر اساس شمارگان کاغذ تخصیص پیدا میکرد؛ البته باید توجه داشت که درصد این خوداظهاریهای غیرواقهی چه اندازه است.
رمضانی با تأکید بر اینکه قطعاً ما به عنوان خانه کتاب این موضوع را بررسی میکنیم، اضافه کرد: اما این موضوع تنها دست مجموعه وزارت ارشاد و خانه کتاب نیست که آمارها را واقعیتر کند، این موضوع هماهنگی تشکلهای نشر را میطلبد. موضوع نگرانکننده در این میان این است که این آمارها در سیاستگذاریها به عنوان داده مورد استفاده قرار گیرند.
وی درباره توافق با شرکت پست برای نمایشگاه مجازی اصفهان نیز توضیحاتی داد و یادآور شد: توافق با پست انجام شده است، بهترین نشانه این توافق نیز این است که سرویس پست در حال خدمترسانی است. قرارداد جدید نوشته شده است و ما آن را امضا کرده و برای امضای مسئولان پست فرستادیم. مردم انتظار ندارند ما برای کارهای اداری در رسانهها مصاحبه کنیم، ما باید خدمات بدهیم. ما خدمات را با همکاری پست ارائه خواهیم کرد.
رمضانی در پاسخ به برخی انتقادات ناشران کتابهای کودک ارزانقیمت مبنی بر به صرفه نبودن ارسال کتابها با هزینههای فعلی پست گفت: این مسئله به این بر میگردد که ما چه منابعی در اختیار داشته باشیم که بتوانیم علاوه بر توافق با پست برای نمایشگاههای مجازی خدماتی را به عنوان مؤسسه خانه کتاب ارائه کنیم که ناشران بتوانند با خدمات بهتری کتاب را بدهند. این ربطی به توافق با پست ندارد. برای نمایشگاه مجازی اصفهان و تهران روشهایی را در پیش خواهیم گرفت که ارسال بسته برای ناشران تسهیل شود و مردم هم هزنیه کمتری بپردازند.
وی درباره تکلیف تغییرات در اساسنامه جایزه جلال نیز گفت: ما در حال بررسی هستیم. در جایزه جلال و جشنواره شعر فجر فراخوان داده شده و تغییرات به این دوره نمیرسد، اما تغییراتی برای دورههای بعد در دست بررسی است.
انتهای پیام/