ناو "دماوند" به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش الحاق میشود/ اسکورت ۶ هزار کشتی نفکتش و تجاری
گروه استانها- فرمانده مرکز آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم(ع) نداجا رشت با بیان اینکه ناو دماوند به زودی به ناوگان شمال کشور الحاق میشود گفت: تمام تجهیزات این ناو احیا و بدنه آسیبدیده آن مورد بازسازی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، امیر دریادار دوم مهدی شعبانزاده صبح امروز در نشست فرماندهی آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم(ع) نداجا رشت با اصحاب رسانه بهمناسبت هفتم آذرماه روز نیروی دریایی اظهار داشت: 7 آذرماه 1359 نقطه عطفی در تاریخ کشور، نیرویهای مسلح و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی بود.
فرمانده مرکز آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم(ع) نداجا رشت گفت: در روزهای نخست جنگ تحمیلی که ارتش متجاوز رژیم بعث با حمایت ابرقدرتها حمله سراسری را علیه نظام مقدس جمهوری آغاز کرده بود تنها 67 روز پس از آغاز جنگ، نیروی دریایی ارتش در عملیات غرورآفرین مروارید به جنگ نیروی دریایی عراق رفت.
امیر شعبانزاده با اشاره به برخی اهداف حمله سراسری رژیم بعث به ایران در جنگ تحمیلی خاطرنشان کرد: عراق به واسطه مرز بسیار اندک با خلیج فارس و دریاها بهنوعی در یک خفگی ژئوپلیتیک گیر کرده بودند و درصدد بود که مرزهای آبی و دریایی خود را توسعه دهد.
وی افزود: پس از اینکه دفاع مقدس آغاز شد نیروی دریایی راهبردی ارتش با برنامهریزی یک عملیات توانست صحنه دریا را به دست بگیرد و شریان اقتصادی عراق که صدور نفت از پایانههای البکر و الامیه بود توسط تکاوران قهرمان نیروی دریایی از بین رفت و عراق مجبور شد برنامههای دیگری در پیش بگیرد.
فرمانده مرکز آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم(ع) نداجا رشت با اشاره به حماسهآفرینی ناوچه قهرمان پیکان و تیزپروازان نیروی هوایی در عملیات مشترک مروارید در دوران دفاع مقدس ابراز داشت: بدنه اصلی نیروی دریایی عراق در این عملیات از بین رفت.
امیر شعبانزاده به اثرات عملیات غرورآفرین مروارید در آن برهه از تاریخ کهدتوسط نیروی دریایی ارتش با همکاری نیروی هوایی اجرایی شد را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: این پیروزی در واقع نخستین پیروزی اثربخش توسط ارتش و نیروی دریایی در صحنه دریا بود و آغازی برای سلسله عملیاتها در زمین و هوا شد.
وی گفت: در طول دفاع مقدس، کشورهای مختلف با هدایت آمریکا در تلاش بودند که شریان اقتصادی، واردات و صادرات ایران را دچار اختلال کنند و در همان زمان نیروی دریایی ارتش ماموریت اسکورت قهرمانانه کشتیهای تجاری و نفتکش ایرانی را به منظور تامین خطوط مواصلاتی و سهولت در صادرات نفت و وارادت را برعهده گرفت.
فرمانده مرکز آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم(ع) نداجا رشت با بیان اینکه حدود 10 هزار کشتی در طول 8 سال دفاع مقدس اسکورت شدند افزود: در این مسیر با کمترین حادثهها مواجه بودیم از سوی دیگر اقتصاد نظام مقدس جمهوری اسلامی در آن برهه حساس نیاز شدید به واردات و صادرات داشت.
امیر شعبانزاده تصریح کرد: نیروی دریایی پس از دوران دفاع مقدس نیز در حوزههای مختلف توانست هدفگذاری و برنامهریزی داشته باشد از طرفی مهمترین مولفه هر سازمان، نیروی انسانی است زیرا نیروی انسانی میتواند تحولآفرین باشد و تجهیزات را راهبری و کاربری کند و در بزنگاهها تصمیم بگیرد.
وی با بیان اینکه نیروی انسانی دارای شاخصههای تعهد و تخصص میتواند ماموریتها را اجرا کند ابراز داشت: نخستین رسالتمان این بود که نیروهای نظامی که در خارج از کشور آموزش میدیدند به داخل کشور برگردند و با آموزههای دینی و براساس فرهنگ مردم کشورمان آموزش ببینند که این اتفاق افتاد.
فرمانده مرکز آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم(ع) نداجا رشت با اشاره به اینکه امروز نیروی انسانی متعهد و متخصص بدنه اصلی جوان نیروی دریایی را تشکیل میدهند خاطرنشان کرد: این افراد در حوزههای مختلف از جمله ساخت تجهیزات، ایجاد اقتدار و عزت نیروهای مسلح نقشآفرین هستند.
امیر شعبانزاده با بیان اینکه امروز در حوزههای مختلف تاسیساتی، ماموریتها، اعزام ناوگروه و تجهیزات به استقلال رسیدهایم ابراز داشت: چنانچه تهدید نوظهور در منطقه یا دنیا رخ دهد، تجهیزات و آموزشهای متناسب برای مقابله با آن تهدید پیشبینی میکنیم لذا آموزشها باید بهروز باشد.
وی نیروی دریایی ارتش را یک نیروی دریایی تجهیزاتمحور دانست و گفت: امروز الحاق شناورهای سطحی با دستان و تخصص مهندسان جوان و بهرهگیری از صنایع داخلی انجام میشود و واحدهای شناور سطحی، زیرسطحی، واحدهای شناور هوا دریا، پهپادها و یگانهای موشکی به دست جوانان همین مرز و بوم ساخته میشود.
فرمانده مرکز آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم(ع) نداجا رشت با اشاره به اهمیت مقابله با پدیده شوم دزدی دریایی مدرن در تنگه هرمز و باب المندب تصریح کرد: بیشترین کشتیهای نفتی از همین مسیر عبور میکنند که حمایت و حفظ آنها حائز اهمیت است.
امیر شعبانزاده خاطرنشان کرد: از آنجا که 93 درصد واردات و صادرات جمهوری اسلامی ایران از طریق دریا انجام میشود لذا حمایت از کشتیها و تامین خطوط مواصلاتی کشتیهای نفتکش و دریایی و صیانت از این خطوط بر عهده نیروی دریایی ارتش قرار گرفت.
وی با بیان اینکه از سال 88 تاکنون 6 هزار کشتی نفکتش و تجاری اسکورت کردهایم گفت: حتی به کشتی سایر کشورها هم کمک میکنیم و هماکنون ناوگروه 79 در حال گشت و تامین خطوط مواصلاتی کشتیهای تجاری و نفتکش کشورمان است.
فرمانده مرکز آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم(ع) نداجا رشت با اشاره به حماسه اخیر ناوشکن ایرانی سهند در عملیات غرورآفرین دریانوردی 150 روزه تصریح کرد: ناوشکن سهند با عبور از نقاط مختلف دنیا و همچنین عبور از حیاط خلوت آمریکا توانست اقتدار ایران را در حوزه دریا و اقیانوسها را به نمایش بگذارد.
امیر شعبانزاده با اشاره به آمادگی نیروی دریایی برای اجرای تمام مأموریتهای ابلاغی از سوی ستادهای بالادستی خاطرنشان کرد: اقتدار و آمادگی رزمی در ناوگان شمال و جنوب به گونهای است که ماموریتهای نیروی دریایی به نحو احسن انجام میشود و مصداق این آمادگی رزمایشها هستند.
وی با بیان اینه در رزمایش مشترک ذوالفقار 1400 نیز شرایط سطحی، زیرسطحی، هوایی، پهپادها و موشکی مورد آزمایش قرار گرفتند گفت: هدف از برگزاری این رزمایشها، اعلام آمادگی و همچنین ارزیابی آمادگی رزمی نیروها است.
فرمانده مرکز آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم(ع) نداجا رشت با اشاره برگزاری مسابقات دریایی غواصی عمق در جنوب کشور و مسابقات جام دریا در شمال کشور تصریح کرد: در هر دو مسابقه کشورمان توانسته رتبههای برتر را کسب کند که نشان از آمادگی افسران، درجهداران و کارکنان نیروی دریایی ارتش دارد.
امیر شعبانزاده با بیان اینکه مرکز آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم(ع) نداجا رشت مسئولیت تربیت و آموزش جوانان این مرز و بوم را بر عهده دارد گفت: در ابتدا، فرهنگ سازمانی، آموزههای دینی، ولایتمداری، سلحشوری و شجاعت به کارکنان آموزش داده میشود سپس به سمت آموزشهای تخصصی میرویم.
وی افزود: آموزشهای قرآنی، فرهنگی، کلاسهای آگاهسازی، تربیت بدنی، توانمندسازی جسمی و شنا به عنوان ورزش پایه آموزش داده میشود سپس آموزشهای تخصصی که شامل رستههای مختلف است در این مرکز با جزییات توسط اساتید مجرب آموزش داده میشود.
فرمانده مرکز آموزش تخصصهای دریایی باقرالعلوم(ع) نداجا رشت با بیان اینکه ناو دماوند به زودی به ناوگان شمال الحاق میشود تصریح کرد: تمام تجهیزات این ناو احیا شد و بدنههای آسیبدیده آن نیز مورد بازسازی قرار گرفت.
انتهای پیام/612/ش