آمار گازگرفتگی در استان کرمانشاه افزایش یافته است

آمار گازگرفتگی در استان کرمانشاه افزایش یافته است

گروه استان‌ها - انتشار اخباری مبنی بر چندین مورد گازگرفتگی با گاز مونوکسید کربن در روز گذشته زنگ هشداری برای رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، در روز گذشته اخباری مربوط به چند مورد گازگرفتگی در استان منتشر شد که می‌تواند زنگ هشداری در این زمینه باشد.

براساس اعلام اورژانس و فوریت‌های پزشکی استان کرمانشاه این مسمومیت‌ها در شهرستان سنقر و کلیایی پنج نفر را راهی بیمارستان کرد و در محله باغ ابریشم کرمانشاه منجر به مرگ یک مرد 68 ساله شد.

همچنین در حادثه‌ای دیگر در خیابان خیام کرمانشاه در اثر استنشاق این گاز چهار عضو این خانواده مسموم شدند.

سیروس شهبازی مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه اظهار داشت: باز بودن مسیر دودکش و استفاده از کلاهک اچ، سالم بودن وسیله گازسوز و استفاده از تعمیرکاران مجرب و مطمئن استفاده از بست و شلنگ استاندارد و عدم نصب آبگرمکن در محیط‌های بسته و پرهیز از تبدیل وسایل نفت‌سوز به گازسوز از مهمترین مواردی است که در فصل سرد سال باید به آن توجه ویژه داشت.

وی با اشاره به اینکه انتشار گاز مونوکسید کربن محصول احتراق ناقص در وسایل گازسوز است عنوان کرد: 80 درصد حوادث رخ داده در زمینه گازطبیعی ناشی از استفاده نامناسب از دودکش و تهویه است.

شهبازی گفت: از حوادث روز گذشته یک مورد مسیر دودکش مسدود بوده و سبب برگشت محصول احتراق و خفگی شده و یک مورد نیز وسایل گازسوز همچون بخاری یا آبگرمکن دودکش نداشته است.

وی افزود: با توجه به شروع زودهنگام فصل سرما به طور قطع آمار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر است.

163 مورد گاز گرفتگی در سال قبل

سال گذشته 163 مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در استان گزارش شد به همین دلیل متولیان اورژانس پیش بیمارستانی به شهروندان توصیه می‌کنند وسایل گرمایشی استاندارد را به کار گیرند و اتصال دودکش را به دقت بازرسی کنند.

رفیعی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه "163 نفر کرمانشاهی در سال گذشته در اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن دچار مسمومیت شدند" گفت: با توجه به اینکه گاز مونوکسید کربن گازی بی‌رنگ و بی‌بو است هموطنان باید توجه داشته باشند که به طور حتم از وسایل گرمازای استاندارد استفاده کنند و از محل خروج دود به طور کامل مطمئن شوند.

وی با اشاره به اینکه لوله‌های دودکش باید بررسی شود عنوان کرد: اشتباه رایجی که همیشه وجود دارد این است که لوله دودکش داخل ظرف آبی قرار داده می‌شود در حالی که گاز مونوکسیدکربن به هیچ عنوان در آب حل نمی‌شود.

رفیعی گفت: باید توجه داشت که تمام منافذ در اتاق خواب مسدود نشود و یک منطقه کوچکی برای عبور جریان هوا وجود داشته باشد.

به گفته رفیعی سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی و حتی علائم شبیه آنفلوانزا از جمله علائم استنشاق گاز مونوکسید کربن است که لازم است در صورت احساس چنین علائمی سریع به مراکز درمانی مراجعه یا با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس گرفته شود.

وی افزود: افراد چنانچه در اتاق خواب دارای علائمی شدند بهترین کار این است که در مرحله اول وسایل گرمازا خاموش شود، در و پنجره‌ها باز و افراد به فضایی که هوا در جریان است منتقل شوند و نفس عمیق بکشند که گاز مونوکسیدکربنی که وارد خون شده از بدن فرد خارج شود و چنانچه علائم ادامه پیدا کند باید با اورژانس 115 تماس بگیرند.

انتهای پیام/832/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران