آبزی پروران استان بوشهر بیش از ۲۸ هزار تن میگو تولید کردند
گروه استانها - با پایان یافتن برداشت میگو از اراضی پرورشی ساحلی استان بوشهر، فعالان این عرصه اقتصادی، ۲۸ هزار و ۵۱ تن میگو از ۵ هزار استخر پرورشی تولید کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، پرورش آبزیان یکی از ظرفیتهای در استان بوشهر محسوب میشود که بر اساس سیاستهای اقتصاد دریا محور این مهم در دستور کار فعالان عرصه شیلات قرار گرفته است.
استان ساحلی بوشهر با خلیجفارس دارای طولانیترین مرز دریایی و ساحلی است بهگونهای که 935 کیلومتر آبراهه خلیجفارس مربوط به استان بوشهر است.
وجود بیش از 700 کیلومتر ساحل در استان بوشهر ظرفیتهای مهمی در عرصه تولید، سرمایهگذاری، اشتغال و فعالیتهای اقتصادی فراهم کرده است که اکنون پروژه پرورش آبزیان از جمله میگو در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته مدیرکل شیلات استان بوشهر امسال در اجرا پروژه پرورش میگو بیش از 6 هزار و 58 هکتار از اراضی ساحلی به امر پرورش این آبزی اختصاص یافت.
علی بازدار با اشاره به اینکه عملیات پرورش میگو در مدت 8 ماه امسال اکنون به پایان رسیده است اظهار داشت: امسال افزون بر 2.1 میلیارد قطعه بچه میگو در استخرهای پرورشی ذخیرهسازی شد.
وی از پایان یافتن محصول میگو از استخرهای پرورشی خبر داد و بیان کرد: عملیات برداشت میگو پرورشی از 11 سایت فعال در استان بوشهر به پایان رسید.
مدیرکل شیلات استان بوشهر با اشاره به اینکه پرورشدهندگان 28 هزار و 51 تن میگو از 5 هزار استخر پرورشی برداشت کردند اضافه کرد: میزان تولید میگو از اراضی ساحلی و حوضچههای پرورشی در استان بوشهر از مرز 28 هزار تن فراتر رفت که نسبت به سال گذشته 20 درصد یافته است.
بازدار افزود: این میزان میگو پرورشی از پنج هزار استخر در قالب 357 مزرعه در 6 هزار و 58 هکتار در شهرها و روستاهای ساحلی استان بوشهر برداشت شده است.
وی با بیان اینکه سال قبل 23 هزار و 300 تن میگو از استخرهای پرورشی استان بوشهر تولید شد تصریح کرد: میگو تولیدی امسال نسبت به سال قبل 5 هزار و 200 تن افزایش یافته است.
وی استان بوشهر را قطب تولید میگو پرورشی در کشور دانست و تصریح کرد: از جمله برنامههای تولید میگو پرورشی صادرات است که بر اساس سیاستها 90 درصد میگو تولید شده صادر میشود و تاکنون از 28 هزار تن میگو پرورشی 15 هزار تن آن صادر شده است.
مدیرکل شیلات استان بوشهر از اجرا طرح پرورش میگو دور از ساحل خبر داد و خاطر نشان کرد: با توجه به محدودیت اراضی ساحلی اجرا طرحهای پرورش میگو در اراضی دور از ساحل به فاصله 20 کیلومتر در دستور کار قرار گرفته است .
بازدار افزود: شیلات کشور در تلاش است تا با هماهنگی وزارت نیرو و انجام مطالعات این طرح زمینه اجرا آن را فراهم کند.
مدیرکل شیلات بوشهر هزینه اجرا پرورش میگو دور از ساحل را یادآور شد و اضافه کرد: با توجه به هزینههای زیاد بر این طرح اما اجرا طرح نوین پرورش میگو با بازده زیاد میتواند ضمن جبران هزینههای آن به ایجاد درآمد و بهبود اشتغال و معیشت مردم حاشیه این نواحی کمک کند .
وی بیان کرد: برای اجرا طرحهای پرورش میگو در اراضی دور از ساحل، آب شور از طریق پمپاژ از دریا برای ایجاد مجتمعهای پرورش میگو پیشبینی شده است.
بازدار صنعت پرورش میگو را از طرحهای موفق در عرصه تولید، اشتغال و صادرات دانست و تصریح کرد: صنعت پرورش میگو آینده درخشانی برای اقتصاد منطقه و کشور دارد.
مدیرکل شیلات بوشهر با بیان اینکه اهداف اقتصاد مقاومتی در صنعت پرورش میگو متبلور است افزود: طرحهای آبزیپروری از رویکردهای توسعه و پیشرفت استان بوشهر محسوب میشود.
انتهای پیام/190/ ع