بی‌آبی و خشکسالی تولیدات انار را در استان خراسان جنوبی کاهش داد

بی‌آبی و خشکسالی تولیدات انار را در استان خراسان جنوبی کاهش داد

گروه استان‌ها- در حالی کشاورزان استان خراسان جنوبی از کاهش تولید انار امسال خبر می‌دهند که خشکسالی، کمبود آب، افزایش دما و وزش باد سبب کاهش تولید این محصول در  استان شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، پاییز که فرا می‌رسد و سوز سرمای آبان و آذر که به انارهای ترش و شیرین استان خراسان‌ جنوبی می‌رسد و به قول قدیمی‌ترها باد عقرب که می‌وزد، فصل برداشت آغاز می‌شود.

کارگران در میان باغ‌های رنگارنگی که میوه‌های قرمز رنگ را در آغوش گرفته و زیبایی خاصی به طبیعت داده‌اند، محصول زحمت کشید یک سال کشاورزان انارکار را برداشت می‌کنند ولی گویی امسال شرایط برای کشاورزان متفاوت بوده است.

خشکسالی، کاهش نزولات آسمانی و افزایش بی‌سابقه دما موجب شد که کشاورز استان خراسان‌ جنوبی نتواند در پاییز جاری برداشت مطلوبی داشته باشند.

یک سال تمام را برای برداشت محصول در فصل پاییز زحمت می‌کشند اما گاه به واسطه مسائل جوی و سرمازدگی و غیره کیفیت محصولشان تغییر می‌کند و این رنج مضاعفی برای انارکاران استان خراسان‌ جنوبی است.

کمالی از باغداران شهر باغستان فردوس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: خشکسالی و کم آبی رنج مضاعفی را امسال بر دوش انارکاران استان خراسان‌ جنوبی گذاشته و میزان برداشت ما را به شدت کاهش داده است.

وی بیان کرد: امسال هم بی آبی، گرما و سرما در کنار آفات مختلف دست به دست هم داده تا کیفیت محصول انار و میزان تولید انار به شدت کاهش یابد.

این کشاورز فردوسی گفت: کشاورزی که سال گذشته 35 میلیون تومان انار برداشت کرده امسال محصولش به 10 میلیون هم نرسید و قیمت انار بسیار پایین است و بیشتر انارها امسال دانه سفید شده است.

مدیر سازمان تعاون روستایی استان خراسان جنوبی هم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: امسال انار مرغوب کم است و بیشتر انارهای موجود در بازار دانه سفید هستند.

ضیائیان احمدی افزود: تشکل‌های تعاون روستایی امسال چندان رغبتی برای خرید نداشته و خرید مستقل هم انجام نداده‌اند. انار مرغوب بازار خوبی دارد و از این رو نیاز به مداخله تعاون روستایی نبود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اینکه شیشه گپ، شهسوار، بجستانی، پوست سیاه، ملس، شیرین، یزدی، محلی و باغی از ارقام انار تولیدی در استان خراسان جنوبی است بیان کرد: سطح زیرکشت انار در استان خراسان جنوبی چهار هزار و 370 هکتار است و پیش‌بینی می‌شود 48 هزار تن محصول از سطح این باغات برداشت شود.

قوسی افزود: در سال گذشته از این میزان سطح زیرکشت حدود 54 هزار تن انار برداشت شده است.

وی با اشاره به اینکه 9 هزار و 600 خانوار بهره‌بردار انار در استان خراسان جنوبی داریم، از کاهش 4 درصدی تولیدات این محصول در مقایسه با سال گذشته خبر می‌دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی بی‌آبی و خشکسالی را دو عامل کاهش محصول در زمینه چرایی کاهش میزان برداشت انار در امسال دانست و گفت: یکی از مهمترین علل کاهش تولید انار در استان خراسان جنوبی خشکسالی و کمبود آب است و بعد از آن افزایش دما و وزش باد موجب کاهش تولید این محصول در استان شده است.

قوسی ادامه داد: در گذشته انار استان خراسان‌ جنوبی را به کشورهای ژاپن و کره جنوبی صادر می‌کردیم که به علت عارضه دانه سفیدی در صادرات آن وقفه‌ای افتاد.

وی با اشاره به اینکه فصل برداشت انار تا نیمه‌های آذرماه ادامه دارد بیان کرد: بیشترین سطح زیرکشت مربوط به شهرستان فردوس با دو هزار و 100 هکتار است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی گفت: رفع دانه سفیدی نیازمند هرس اصولی، تأمین آب کافی و برخی دیگر از توصیه‌های کارشناسی است.

قوسی با بیان اینکه یکی از مشکلات باغداران استان خراسان‌ جنوبی تفاوت قیمت خریداری شده انار از سر باغ توسط دلال و قیمت عرضه شده در مغازه به مشتری است اظهار داشت: هر چند گاه دولت قیمت مصوبی برای انار اعلام می‌کند اما متأسفانه این قیمت با هزینه‌های تمام شده تولید هماهنگی ندارد.

انتهای پیام/254/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران