اما و اگرهای پرورش ماهی تیلاپیا در سمنان؛ ارزآوری در کویر ایران

اما و اگرهای پرورش ماهی تیلاپیا در سمنان؛ ارزآوری در کویر ایران

گروه استان‌ها- ماهی تیلاپیا، نوعی ماهی به نسبت ارزان‌ و خوشمزه است و چهارمین غذای دریایی پرمصرف در برخی از کشورها است.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، این ماهی به دلیل اینکه هم مقرون به صرفه بوده و هم طعم ماهی در آن مشخص نیست دربین مردم طرفداران زیادی داردف اما درباره فواید و مضرات این ماهی مقاوم و با صرفه صحبت‌ها و موضوعات متعددی مطرح است به گونه‌ای که برخی درباره چربی این ماهی ابراز نگرانی کرده‌اند.

از طرفی چون ماهی تیلا‌پیا یک ماهی پرورشی بسیار ایده‌آل بوده و به مراقبت زیاد نیاز نداشته و سریع رشد می‌کند بسیار مقرون به صرفه بوده و به ‌راحتی با سایر غذاهای دریایی رقابت کند.

ماهی تیلاپیا منبع بسیار خوبی از پروتئین و مواد‌مغذی است. هر 100 گرم تیلاپیا، حاوی 26 گرم پروتئین است. این درحالی است که فقط 128 کالری دارد. این ماهی همچنین سرشار از ویتامین‌ها و موادمعدنی مانند نیاسین، ویتامین ب12 (B12)، فسفر، سلنیوم و پتاسیم است.

مدیر شیلات و امور آبزیان استان سمنان نیز با بیان اینکه مجوز پرورش ماهی تیلاپیا در کشور از اواخر سال 97 برای چهار استان سمنان، قم، خراسان جنوبی،  یزد توسط سازمان حفاظت از محیط زیست کشور صادر شد می‌گوید: متعاقب آزادسازی پرورش این گونه با ارزش به صورت آزمایشی از سال 98 در استان سمنان شروع شد.

بهرام فلاحی لیما در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اضافه می‌کند: با توجه به اقلیم مناسب استان و همچنین وجود صدها استخر ذخیره کشاورزی پرورش این ماهی به عنوان یک پتانسیل محسوب می‌شود.

وی می‌گوید با توجه به تایید پرورش ماهی تیلاپیا در استخرهای ذخیره آب کشاورزی و همچنین مطالعات صورت گرفته توسط مؤسسه علوم شیلاتی کشور در استان سمنان پرورش آزمایشی این گونه با ارزش و اقتصادی در استخرهای ذخیره کشاورزی شروع شده و هر سال ادامه دارد.

مدیر شیلات و امور آبزیان استان سمنان اضافه می‌کند همزمان با گرم شدن هوا و شروع فصل کشاورزی ذخیره‌سازی بچه ماهی در استخرهای کشاورزی شروع می‌شود و معمولا از اواخر فروردین بسته به منطقه رهاسازی بچه ماهی با اوزان 5 تا 10 گرم در استخر رهاسازی می‌شوند و در طول فصل گرما حدود 5 الی 6 ماه پرورش داده می‌شوند که در طول این مدت وزن ماهیان پرواری به طور میانگین حدود 600 تا 700 گرم می‌رسد.

فلاحی لیما می‌گوید: همانطور که می‌دانیم ماهی تیلاپیا جزو گروه ماهیان گرمابی بوده و به درجه حرارت آب بسیار حساس است و در شرایط نامساعد و درجه حرارت زیر 18 درجه سانتی‌گراد تغذیه آن بسیار کم و از 11 تا 12 درجه سانتیگراد تلف می‌شوند.

مدیر شیلات و امور آبزیان استان سمنان  اضافه می‌کند: بهترین درجه حرارت آب برای پرورش این گونه ماهی دمای بین 25 تا 28 درجه سانتیگراد است.

فلاحی لیما می‌گوید: ماهی تیلاپیا از آبزیانی هست که تمامی شرایط ایده‌آل برای پرورش در محیط های بسته و باز را دارد و پرورش آن به صورت تلفیقی با آب کشاورزی در استخرهای ذخیره کشاورزی در فضای باز در فصول گرم سال را انجام می‌شود.

وی اضافه می‌کند: همچنین پرورش صنعتی و متراکم ماهی تیلاپیا به صورت گلخانه‌ای توصیه می‌شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان استان سمنان می‌گوید: ماهی تیلاپیا به دلیل رشد سریع، مقاومت در برابر شرایط زیست محیطی و بیماری ها و نیاز تغذیه ای کم و ارزان، تراکم پذیری، بازارپسندی و قابلیت تلفیق با دیگر فعالیت‌های کشاورزی و قابلیت تولید در سیستم‌های متنوع از بهترین گونه‌های پرورشی در اقلیم‌های گرمسیری است.

فلاحی لیما می‌گوید: با توجه به پرورش این ماهی در استخرهای ذخیره کشاورزی در چند سال گذشته و حساسیت این ماهی به سرما پیشنهاد می‌شود قبل از شروع فصل سرما یعنی اواخر شهریور تا نیمه اول مهر نسبت به صید و عرضه این ماهی به بازار اقدام شود.

وی خاطرنشان می‌کند: ماهی تیلاپیا از نظر پرورش در دنیا دومین گونه پرورش است و بر اساس آمار جهانی بیش از 5 میلیون تن از این گونه ماهی در دنیا پرورش داده می‌شود و بیش از 140 کشور نسبت به پرورش آن اقدام کرده‌اند.

با توجه به مزایایی که برای این گونه ماهی از سوی مدیران این حوزه گفته شد و اقلیم مناسب استان سمنان برای پرورش اینگونه ماهی به نظر می‌رسد پرورش آن با صرفه باشد؛ چرا که می‌توان از آب موجودی که برای کشاورزی استفاده می‌شود بهره‌وری بیشتری داشت.

انتهای پیام/363/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon