وزارت خارجه ویزای گردشگران کشورهای عضو اکو را لغو کند


وزارت خارجه ویزای گردشگران کشورهای عضو اکو را لغو کند

کارشناس بازاریابی سازمان منطقه‌ای و بین‌المللی وزارت میراث فرهنگی گفت: یکی از مطالبات وزارت میراث فرهنگی و همچنین دبیرخانه سازمان اکو از وزارت امور خارجه و مراجع ذی‌ربط مربوطه، لغو ویزا برای گردشگران کشورهای عضو اکو است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ فرح ولی‌نژاد در یک گفت‌و‌گوی رادیویی ضمن تأکید بر ضرورت افزایش تعاملات بین‌المللی با سایر کشورها به منظور توسعه گردشگری ضمن توضیح برخی از دستاورهای گردشگری محقق شده به اتکا استفاده از ظرفیت کشورهای عضو سازمان اکو و ارائه آماری در این زمینه در خصوص نحوه هم‌افزایی و توسعه بیشتر این روابط به بیان پیشنهاد و راهکار پرداخت.

وی با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته توسط وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در افزایش تعاملات گردشگری بین ایران و سایر کشورها از گذشته تاکنون گفت: این مهم همواره در دستور کار و مورد تأکید معاونین گردشگری و وزارتخانه بوده است، اما می‌توان گفت در دولت سیزدهم با شتاب بیشتری در حال پیگیری و حرکت رو به جلو است.

بنا به گفته‌های این مقام مسئول، از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای افزایش تعاملات و بهره‌مندی از ظرفیت سایر کشورها، می‌توان به پیگیری تحقق تعامل و هم‌افزایی توسط شخص معاون گردشگری با سازمان جهانی اکو اشاره کرد.

کارشناس بازاریابی سازمان منطقه‌ای و بین‌المللی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: بر همین اساس 5 جشنواره غذایی در مجموعه اکو به منظور احیای جاده ابریشم و رونق و توسعه گردشگری از سال 94 تا 98 برگزار شده است. علاوه بر این، در حاشیه برگزاری جشنواره غذا جاده ابریشم چهار دوره کارگاه آموزشی گردشگری آشپزی نیز از سال 95 تا سال 98 برگزار شده است.

ولی‌نژاد همچنین به برگزاری دو دوره نمایشگاه سلامت با حضور تمامی فعالان حوزه گردشگری سلامت در کشورهای عضو اکو و همچنین برگزار جلسات B2B در کنار این نمایشگاه اشاره کرد و بیان کرد: اولین دوره از این نمایشگاه‌ها در سال 93 در رامسر برگزار شد و اردبیل نیز میزبان دوره بعدی در سال 98 بود.

وی برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در ایران از سال 95 تا 98 با دعوت از نمایندگان کشورهای عضو اکو در قالب جشنواره سالیانه تهران و صنایع وابسته را از دیگر اقدامات انجام گرفته در راستای افزایش تعاملات مقتضی با کشورهای اکو دانست.

این مقام مسئول توضیح داد: طرح‌ها و برنامه‌هایی نیز وجود دارد که طبق مقررات، ایران متعهد به اجرای آن شده است و بعد از کاهش محدودیت‌های ناشی از پاندمی کرونا و فروکش کردن این ویروس مجدداً از سر گرفته خواهد شد.

کارشناس بازاریابی سازمان منطقه‌ای و بین‌المللی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تصریح کرد: بر اساس مکانیزم انتخاب پایتخت گردشگری در اکو و با توجه به اقدامات چشمگیر و موثر ایران، شهر ساری به عنوان شهر منتخب پایتخت گردشگری در سال 2021 و همچنین شهر اردبیل در قامت پایتخت گردشگری در سال 2023 برگزیده شدند.

به اعتقاد ولی‌نژاد، انتخاب این دو شهر از کشورمان می‌تواند دستاوردهایی به منظور ایجاد توسعه پایدار گردشگری با نفوذ در بازارهای جدید کشورهای عضو اکو، افزایش سهم فعلی بازار گردشگری در سطح منطقه، افزایش تبادلات تجاری با محوریت محصولات فرهنگی از حیث مشترکات فرهنگی در منطقه و همچنین شناسایی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های سایر استان‌های کشور و ترغیب و تشویق سرمایه‌گذاران بین المللی به جهت سرمایه‌گذاری در راستای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای جذب گردشگر، به همراه داشته باشد.

وی، تشکیل جلسات B2B در خلال برگزاری رویدادهای بین‌المللی با مشارکت بخش خصوصی و استارت‌آپ‌ها و با حضور سرمایه‌گذاران ایرانی و همتایان خود در سایر کشورهای عضو اکو را فرصتی مغتنم دانست که می‌تواند منجر به تعمیق روابط فی‌مابین و همکاری و تعامل بیشتر شود.

این مقام مسئول ضمن اشاره به رویه مقتدرانه اجرایی وزارتخانه گردشگری و معاون گردشگری با رویکرد توسعه روابط با کشورهای عضو اکو به جهت توسعه و تعالی فرهنگ و گردشگری تأکید کرد: ضرورت دارد در راستای رسیدن به این مهم، سایر بخش‌ها و نهاد‌های دولتی و خصوصی در ساختار ماتریسی و تعامل فرابخشی، همکاری کرده و با اتکا به اصل اساسی لزوم بهره‌مندی از همفکری سایر نهادها، گام‌های مثبتی برداشته شود.

کارشناس بازاریابی سازمان منطقه‌ای و بین‌المللی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، یکی از مصادیق لزوم همکاری و همفکری سایر نهادها را همکاری ویژه وزارت امور خارجه و مراجع ذی‌ربط مربوطه و تحت نظارت با هدف ایجاد بستری برای لغو ویزا برای گردشگران کشورهای عضو اکو دانست و گفت: این موضوع در جلساتی که وزارت گردشگری با دبیر کل وقت سازمان اکو داشت همواره مورد تأکید بوده است.

ولی‌نژاد با بیان این مطلب که کشورهای ترکیه، آذربایجان، افغانستان، پاکستان و قزاقستان جز بازارهای هدف در گردشگری ایران هستند، یادآور شد: به منظور ایجاد بستر مناسب برای ترغیب گردشگران به کشور، لزوم ارائه ویزا برای گردشگران کشورهای ترکیه و آذربایجان لغو شد.

وی همچنین یکی از پیشنهاد‌های وزارتخانه میراث‌ فرهنگی را برقراری پروازهای مستقیم به پایتخت کشورهای عضو اکو با هدف افزایش مناسبات فرهنگی و گردشگری دانست.

این مقام مسئول با تاکید بر لزوم به کارگیری فناوری‌های نوین به‌ویژه با توجه به تأثیری که در ارائه سرویس عملکردی و ایجاد شناخت و ترغیب سایر کشور‌ها برای ورود به ایران دارد، بیان کرد: در همین راستا با توجه به رایزنی و هماهنگی‌های صورت گرفته با دبیرخانه سازمان اکو، پروژه‌ای مبنی بر برگزاری تورهای آنلاین و آفلاین بازدید از آثار تاریخی کشورهای عضو در بستر فضای مجازی در حال برنامه‌ریزی و اجراست؛ که به محض اتمام پروژه مربوطه، بهره‌برداری از آن ضمن ارائه به سایر کشورها آغاز خواهد شد.

کارشناس بازاریابی سازمان منطقه‌ای و بین‌المللی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، همچنین در پایان با ارائه آماری از میزان ورود گردشگران عضو کشورهای اکو در سال 2019  به کشور خاطرنشان کرد: تعداد گردشگران ورودی از ترکیه 775 هزار و 264 نفر، قزاقستان 5 هزار و 720 نفر، ازبکستان 2 هزار و 240 گردشگر، تاجیکستان 2 هزار و 704 نفر، قرقیزستان 153 هزار و همچنین تعداد گردشگران ورودی از  آذربایجان یک‌ میلیون 779 و یک‌هزار 929 نفر است که میزان تأثیر و اهمیت این کشورها در خصوص توسعه صنعت گردشگری در ایران را به خوبی نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon