بنیاد مسکن باید با ویژهخواران مقابله کند
گروه استانها ــ نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن کشور گفت: همکاران بنیاد مسکن باید با ویژهخواران که با تکیه بر جایی به دنبال افزایش دارایی خود هستند، مقابله کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، حجتالاسلام حسین روحانینژاد در آیین معارفه نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن استان اظهار داشت: بنیاد مسکن در بازسازی زلزله 96 و سیل 98 خوش درخشید و خود استان یک چهارم حجم کار را پذیرفت.
وی عنوان کرد: بنیاد مسکن جزو نخستین نهادهایی است که توسط امام(ره) تأسیس شد و از همان ابتدا بر ساخت مسکن برای اقشار مختلف مردم بهویژه محرومان اهتمام داشتند و در چهار دهه گذشته اقدامات ارزشمندی در کشور انجام شده است.
روحانینژاد با بیان اینکه در طول چهار دهه گذشته بر مأموریتهای بنیاد مسکن افزوده شده است گفت: در بین مجموع مأموریتها دو وظیفه مسکن محرومان و بازسازی اهمیت بیشتری دارند و مورد تأکید مقام معظم رهبری هستند.
وی با اشاره به اینکه ساخت مسکن محرومان باید همیشه جزو اولویتها باشد افزود: در حوزه بنیاد مسکن محروم کسی است که بنیه مالی برای تهیه زمین و مصالح ساختمانی برای ساخت مسکن ندارد و چنانچه زمین را دارد توان ساخت آن را ندارد زیرا درگیر مشکلات معیشتی است.
روحانینژاد با بیان اینکه جامعه هدف میتواند از اقشار مختلف از جمله مددجویان، ایتام یا خانوادههای دارای دو معلول باشند عنوان کرد: هیچ موقع در بنیاد مسکن نسبت به مسکن محرومان نباید غفلت شود و ممکن است به صورت انبوه نتوان ساخت اما در هر زمان باید نسبت به ساخت مسکن برای این اقشار مبادرت کرد.
وی از شروع ساخت 100 هزار واحد مسکن محرومان در اواخر 98 و نیمه اول 99 با 30 میلیون تومان بلاعوض و 50 میلیون تومان وام ارزان قیمت و با کمک دستگاههای حمایتی خبر داد و گفت: سهم استان کرمانشاه 2000 واحد بود که بخش عمده آن ساخته شده است.
روحانینژاد افزود: در این طرح مسکن محرومان در شهرهای زیر 20 هزار نفر به یکباره ساخته شد اما هر موردی با این شرایط باشد باید مورد حمایت قرار گیرد و کمک بلاعوض دریافت کنند و این موضوع بسیار مورد تأکید مقام معظم رهبری است.
وی با بیان اینکه موضوع بازسازی نیز از دیگر وظایف مهم بنیاد است گفت: جمهوری اسلامی ایران تجربه ارزشمندی در زمینه بازسازی دارد و در دنیا جزو بینظیرترین کشورها است اما ضعف ما این است که تجربیات این بازسازیها باید به صورت طبقهبندی حفظ و به کشورهای دیگر درگیر بلایای طبیعی انتقال داده میشد که غفلت شده است.
وی افزود: حضور در کشورهای دیگر و کمک به امر بازسازی پیامدهای بسیار ارزشمند و مثبتی در پی خواهد داشت که از این موضوع غفلت شده است و باید در آینده جبران شود.
نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بیان کرد: ایران یکی از کشورهای حادثهخیز است و انواع حوادث شناخته شده در دنیا در ابعاد مختلف در ایران وجود دارد و برخلاف بسیاری از کشورها که سرزمینهایی پیر دارند و حوادث طغیان خود را انجام دادهاند و به ثبات رسیدهاند اما در کشور ما گسلهای جدی وجود دارد که از میانه کشور امتداد پیدا کرده است.
وی با اشاره به فرونشستهای مهلک و خطرناک زمین به دلیل عدم استفاده مناسب از منابع زیرزمینی گفت: این فرونشستها از یک نقطه شروع میشود و مقصد آنها آبادیها است و مطالعات خوبی در این زمینه انجام شده است.
روحانینژاد افزود: به همین دلیل گاهی حاصل تلاش و دارایی مردم با یک حادثه از بین میرود و این افراد امید به زندگی را از دست میدهند و بنیاد مسکن موظف است بازسازی را به موقع آغاز کند که مردم به زندگی بازگردند.
وی با اشاره به زلزله خراسان شمالی، هرمزگان، خوزستان و غیره و خسارت به منازل مردم گفت: بنیاد مسکن از همان روزهای اول حضور داشته و آواربرداری انجام داده و هرچند هنوز منابع در اختیار بنیاد مسکن قرار نگرفته این نهاد از طریق منابع داخلی خود در حال انجام کار است و توقع مقام معظم رهبری نیز تسریع در انجام این اقدامات است.
روحانینژاد با اشاره به زلزله سیسخت گفت: گزارشی در این زمینه به مقام معظم رهبری ارائه شد و ایشان از بنیاد مسکن تشکر کردند.
وی با بیان اینکه عمران روستایی، نوسازی واحدهای روستایی، صدور سند، تهیه و اجرای طرح هادی و مشارکت با دولتها در اجرای طرحهای ملی همچون مسکن مهر نیز از جمله مأموریتهای بنیاد مسکن است افزود: در اقدام ملی بخش عمده ساخت و ساز توسط بنیاد مسکن شروع شده است.
روحانینژاد با اشاره به اینکه از انجام مطالعات علمی در زمینه بلایای طبیعی نباید غافل شد عنوان کرد: مسکن شهری و تولید مصالح ساختمانی باید مورد توجه قرار گیرد و همچنین باید به فناوریهای جدید برای تولید مصالح ساختمانی و کارخانههای به روز و در نقاط مختلف کشور مجهز شویم.
وی با بیان اینکه این اقدامات گردش اقتصادی و ارزش افزوده را در کشور افزایش میدهد گفت: همچنین این اقدامات اشتغال و امنیت برای مردم ایجاد میکند.
روحانینژاد افزود: زلزله هرمزگان 6.4 ریشتر بود و یک نفر کشته هم نداشت و این یعنی نوسازیها نتیجهبخش بوده است.
وی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه با 81/2 درصد نوسازی در مسکن روستایی به دلیل زلزله جلوتر از میانگین کشوری است عنوان کرد: میانگین نوسازی مسکن روستایی در کشور 52 درصد است و یا برنامهریزی انجام شده میتوانیم تا پایان 1410 جشن اتمام نوسازی را برگزار کنیم و چشمانداز خوبی در آینده مشاهده میشود.
نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه بنیاد مسکن منابع انسانی است عنوان کرد: 75 درصد نیروها تحصیلات دانشگاهی و بخش عمدهای تحصیلات تکمیلی دارند و هزینههای آن توسط خود بنیاد تأمین میشود و یک ریال از بودجه عمومی برای حقوق دریافت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه به همت این نیروهای توانمند و بسیجی حجم بالای خرابیها در بلایای طبیعی بازسازی میشود گفت: نگاه ما به داخل است و پستهای مدیریتی برای نیروهای وارداتی ممنوع است.
روحانینژاد با بیان اینکه سیستم باید به گونهای باشد که شایسته سالاری و دوری از رانتخواری در آن مورد توجه باشد افزود: در بنیاد مسکن اجازه این رویهها و اقدامات غیرعقلانی و غیرشرعی داده نمیشود و در صورت مشاهده برخورد میشود؛ بنابراین باید به درون سیستم توجه شود.
وی با اشاره به رانتخواریها و ویژهخواریها در در زمینه کاربری زمینها در روستاها گفت: این افراد عبید پول و به دنبال افزایش دارایی خود هستند و بنابراین باید با این افراد مقابله شود و از آنها نترسید زیرا این زمینها به سادگی به دست نیامده است.
نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: نباید اجازه دهیم ویژهخواران با تکیه بر جایی از شرایط سوءاستفاده کنند و این زیبنده بنیاد مسکن نیست و باید در مقابل این افراد مقاومت کرد.
وی با اشاره به اینکه همه باید روحیه جهادی را تقویت کنند گفت: مدیران باید بر اساس ویژگیهای ولایی، انقلابی و جهادی منصوب شوند و کارکنان و بدنه باید پاک نفس و پاکدست و پاک چشم باشند زیرا هر خطای این نهاد به حساب ولی فقیه نوشته خواهد شد و هر کار خوب ولایت پذیری جامعه را افزایش خواهد داد.
انتهای پیام/832/س