بیانیه اعضای پارلمان اروپا در محکومیت شکنجه مدافعان حقوق زنان سعودی
برخی از اعضای پارلمان اروپا آزار و اذیت مداوم مدافعان حقوق زنان در عربستان توسط مقامات سعودی را محکوم کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در بیانیهای که توسط 120 نماینده پارلمان اروپا صادر شد، تلاشهای «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی برای بهبود چهره خود با آزادی تعدادی از زندانیان آزادی بیان زن در زندانهای عربستان محکوم شد.
بیش از 120 تن از اعضای این پارلمان نامهای مشترک را امضا کردند. 8 تن از آنها متعلق به اعضای پارلمان آلمان از طیفهای سیاسی مختلف بودند.
وب سایت سعودی لیکس نوشت: این نمایندگان در بیانیه مشترکی «تداوم آزار و اذیت مدافعان حقوق زنان سعودی» توسط مقامات سعودی را محکوم کردند. آنها گفتند که فعالان زن آزاد شده از زندان آل سعود همچنان با نقض حقوق بشر و محدودیتهای شدید روبرو هستند.
اعضای پارلمان اروپا در نامه مشترکی که به مناسبت روز جهانی مدافعان حقوق زنان امضا شد، همبستگی خود را با فعالان حقوق بشر سعودی اعلام کردند.
قانونگذاران اروپایی مجدداً از مقامات سعودی خواستند تا فورا و بدون قید و شرط تمام زنانی که به دلیل فعالیتهای حقوق بشری در بازداشت به سرمیبرند را آزاد کنند.
در این بیانیه آمده است: «به دنبال فشارهای مستمر بینالمللی، همه زنان فعالی که در سرکوبگری سال 2018 دستگیر شدند، دیگر در زندان نیستند. از جمله این فعالان برجسته میتوان به «سمر بدوی»، «نسیمه الساده» و« لجین الهذلول» اشاره کرد».
اما قانونگذاران اتحادیه اروپا محدودیتهای شدید اعمال شده علیه فعالان زنی که از بازداشت آزاد شدهاند را به شدت محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: این اقدامات نقض سایر حقوق اساسی آنها از جمله آزادی بیان است و همچنین دست و پای فعالان را در آستانه شروع زندگی جدید پس از آزادی از زندان میبندد.
لجین الهذلول که به دلیل سرپیچی از ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان سعودی و مخالفت با سیستم قیمومیت مردان سعودی شناخته میشود، در حال حاضر همچنان با سه سال حبس مشروط و پنج سال ممنوعیت سفر مواجه است.
نمایندگان مجلس اذعان کردند که مقامات سعودی برخی از محدودیتهایی را که زنان سعودی در زندگی روزمره با آن مواجه هستند، برداشته اند،اما آنها به آزار و اذیت زنان ادامه میدهند.این تلاشها کافی نیست و سیستم سرپرستی مردان همچنان بر تمام جنبههای زندگی زنان تاثیر منفی میگذارد.
مقامات سعودی ادعا میکنند که به دنبال اصلاحات اجتماعی برای زنان هستند.
از زمان آغاز ولیعهدی بن سلمان سرکوب هماهنگ مخالفان، فعالان حقوق بشر و روحانیون مستقل شدت بخشیده شد. از سال 2018 فعالان زن سعودی نیز طعم تلخ سرکوبهای سیاسی را چشیدهاند.
نقض حقوق زنان توسط رژیم سعودی در حال افزایش است که این واقعیت دردناک زنان سعودی را وادار به فرار برای داشتن امنیت در خارج از کشور میکند؛ چراکه آنها آزادی سفر یا اجازه اخذ گذرنامه بدون اجازه سرپرست خود را ندارند.آنها حتی در انتخاب شریک ازدواج خود آزادی ندارند و ازدواج زیر سن قانونی در این کشور بسیار افزایش یافته است.
ریاض مدتهاست که به دلیل نقض حقوق زنان و به ویژه بازداشت مدافعان حقوق زنان سعودی در سطح بینالملل مورد انتقاد قرار گرفته است.
انتهای پیام/