کشت قراردادی تنها راه نجات کشاورزی استان خوزستان است

کشت قراردادی تنها راه نجات کشاورزی استان خوزستان است

گروه استان‌ها_ رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: کشاورز نباید مانند گذشته تنها محکوم به تولید باشد بلکه باید فعالیت آن‌ها رنگ و بوی اقتصاد محوری و برنامه محوری به خود بگیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  اهواز، خدارحم امیری زاده امروز سه‌شنبه در نشست خبری با موضوع بررسی وضعیت منابع آبی و کشت پاییزه کشاورزان استان خوزستان در حضور اصحاب رسانه با بیان اینکه خوزستان پیشانی کشاورزی کشور است، اظهار داشت: خوزستان سرزمین آب،  آفتاب و پیشانی کشور در کشاورزی و تولید کالاهای اساسی است.

وی با بیان اینکه مشکلات موجود سال جاری نتوانست مانعی بر سر راه تولیدات کشاورزی خوزستان شود،  بیان داشت: مشکلات موجود نه تنها مانعی بر سر راه تولید نشد بلکه در تولیدات کشاورزی افزایش داشتیم،  تولید 17.5 میلیون تن محصولات کشاورزی و اختصاص ١4 درصد از کل تولیدات کشاورزی کشور به خوزستان گواهی بر این مسئله است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: خوزستان سال‌ها است که بر قله رفیع محصولات اساسی ایستاده و در  تولید 10 محصول رتبه نخست را دارد از جمله گندم که کالای اساسی و استراتژیک کشور ما به شمار می‌رود.

امیری زاده با بیان اینکه در سال زراعی گذشته 1399_1400 میزان گندم خریداری شده در کشور حدود 4 میلیون و 500 هزار تن بوده است،  ادامه داد: 1 میلیون و 100 هزار تن از این آمار توسط خوزستان خریداری شده که بالغ بر 25 درصد است. 

وی با اشاره به  ارزش بالای غذایی گندم خوزستان تصریح کرد: طی 8 یا 9 سال متوالی خوزستان بر قله رفیع تولید و خرید گندم کشور تکیه زده است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره پیشتازی استان در کشاورزی گفت: استان خوزستان در تولید چقدر قند، کلزا، سبزی و صیفی، تولید شکر و خرما جایگاه رفیعی را به خود اختصاص داده است.

امیری زاده به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص جهش تولید اشاره کرد و ابراز داشت: در سال زراعی گذشته به فضل خدا،  همت کشاورزان و مدیریت همکاران جهاد کشاورزی در همه زمینه‌ها پیشرفت های شگرفی حاصل شد.

وی در رابطه با خشکسالی‌های سال جاری اظهار داشت: امسال نیز برنامه ریزی هایی را جهت پیشرفت در بحث کشاورزی داشتیم اما تنش آبی اخیر و کاهش 38درصدی باران در کشور موجب شد تا همه برنامه‌های ما به هم بریزد. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: مدیریت منابع آبی در دست ما است،  پیش بینی‌ها نشان می‌دهد که منابع آبی ما بیشتر نمی شود بلکه مصارف ما بیشتر می شود،  بنابراین باید منابع آبی را درست توزیع کنیم.

امیری زاده با تأکید بر ضرورت رعایت الگو در مصارف آبی ادامه داد: در مصرف آب باید الگویی را رعایت کنیم تا حداکثر بهره‌وری را از آب موجود داشته باشیم. 

وی تصریح کرد: در طول سال منابع آبی ما 30 میلیارد مترمکعب است اما مصارف آبی ما 31 میلیارد مترمکعب می باشد  و ١ میلیارد مترمکعب آب بیلان منفی آبی در خوزستان داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان داشت: استان‌ها باید براساس آمایش سرزمینی همه برنامه‌های خود را تعریف کنند.

امیری زاده با اشاره به اثرات کم آبی بر کشاورزی کشور عنوان داشت: میزان اراضی کشاورزی قابل استفاده ما 2/2 میلیون هکتار است اما به‌دلیل کم آبی تنها 1/2 میلیون هکتار کشت می شود.

وی در رابطه با بحث کشاورزی قراردادی تصریح کرد: در دنیا کشاورزی قراردادی حدود 60 درصد پیشرفت داشته اما این میزان در کشور ما 12 درصد است،  درحال حاضر دیدگاه‌ها و برنامه ریزی های وزیر کشاورزی بر این باور شکل گرفته که این امر راه نجات کشاورزی کشور ما رسیدن به این اصل است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: کشاورز نباید مانند گذشته تنها محکوم به تولید باشد بلکه باید فعالیت آن‌ها رنگ و بوی اقتصاد محوری و برنامه محوری به خود بگیرد. 

امیری زاده ابراز داشت: آگاهی از نوع کشت و خریداری آن حق کشاورز است در سال گذشته کشت کلزا به عنوان صورت قراردادی انجام شد و دو شرکت محصول کشاورزان را به نرخی بالاتر خریداری کردند.

انتهای پیام/331/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon