مصائب آموزش مجازی در خراسان جنوبی/ دانش‌آموزان مناطق محروم تبلت ندارند/ خیران به کمک شتافتند

مصائب آموزش مجازی در خراسان جنوبی/ دانش‌آموزان مناطق محروم تبلت ندارند/ خیران به کمک شتافتند

گروه استان‌ها ـ در حالی ۱۷ هزار و ۳۰۰ دانش آموز نیازمند زیرپوشش کمیته امداد استان هستند که ۲ هزار و ۹۰۰ خانوار فاقد تلفن همراهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند، دانش‌آموزان طبقات ضعیف جامعه در روزگار آموزش مجازی هم شاهد تبعیض‌های ناروایی هستند که فقر خانواده و ناکارآمدی سیستم در تحقق عدالت آموزشی بر آنها تحمیل می‌کند، کودکانی که به دلیل نداشتن موبایل از آموزش جا می‌مانند و اگر چه مسئولان وزارت آموزش و پرورش از پوشش تحصیلی تمام آنها سخن می‌گویند اما هستند کودکانی که با وجود فقر اقتصادی و بیسوادی پدر و مادر از این امکانات دور بوده و راهکارهایی همچون ارائه درسنامه‌ها هم دردی از آنها دوا نمی‌کند.

سردرگمی را می‌توان به عنوان مشکل مشترک بین دانش‌آموزان و اولیا، مدیران و معلمان مدارس، در برخی از نقاط به ویژه روستاهای خراسان جنوبی فهمید.در روزگاری که  بخش عمده فعالیت آموزشی مدارس به صورت مجازی و بر بستر اینترنت انجام می‌شود. برخی از دانش آموزان در نقاط مختلف استان هنوز فاقد تبلت یا موبایل هستند و گویی کرونا بار دیگر این بی‌عدالتی را نمایان کرد.

 ضعف‌های زیرساختی 

مادر یکی از دانش‌آموزان در مناطق روستایی استان  با انتقاد از دریافت ضعیف فایل‌ها در زمان برگزاری کلاس‌های آنلاین گفت: در بسیاری از روزها اینترنت اینقدر ضعیف است که نمی‌توانیم فایل‌ها را دریافت کنیم و فقط پیام‌های متنی به ما می‌رسد.

وی اضافه کرد: در خانواده ما سه فرزند وجود دارد که تنها با یک تبلت کار می‌کنند و بیشتر اوقات ساعت کلاس‌های درس با یکدیگر تداخل دارد.

دانش‌آموز دیگری از نداشتن تبلت و گوشی موبایل گلایه دارد و می‌گوید: متاسفانه شرایط اقتصادی خانواده ما به حدی نیست که بتوانند گوشی موبایل برایم بخرند و من مجبورم هر وقت که دوستانم درس می‌خوانند به خانه آنها بروم و از آن طریق درس‌ها را بیاموزم.

ناتوانی در خرید گوشی و تبلت

یکی از مهم‌ترین مشکلات دانش‌آموزان در استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای تحصیل و آموزش می‌توان کمبود امکانات خصوصاً گوشی و تبلت عنوان کرد که فصل مشترک مشکلات بسیاری از افراد است.

این روزها قیمت گوشی و تبلت اینقدر بالا رفته که بسیاری از خانواده‌ها قدرت خرید آن را ندارند و یا فرزندان آنها از تحصیل محروم می‌شود و یا اینکه باید از گوشی والدین خود استفاده کنند.

پدر یک دانش‌آموز دبستانی به خبرنگار ما گفت: یک گوشی معمولی دارم که قابلیت استفاده از اینترنت و کلاس مجازی با آن وجود ندارد و مجبورم که یک گوشی یا تبلت برای فرزندم بخرم ولی با کدام پول؛ در ماه دو میلیون تومان درآمد دارم و آن هم فقط کفاف خورد و خوراک ما را می‌دهد.

پدر دیگری که گوشی خود را در اختیار فرزندش قرار می‌دهد افزود: با توجه به اینکه بخش زیادی از روز سر کار هستم و گوشی را هم با خودم می‌برم فرزندم فقط شب‌ها می‌تواند فایل‌ها را ببیند و حال مجبورم یک گوشی ساده برای خودم بخرم و این گوشی را به فرزندم بدهم.

یکی از مادران دانش‌آموزان گفت: برای خرید گوشی به منظور استفاده دخترم از آموزش آنلاین به بازار موبایل رفتم ولی قیمت‌ها بالا بود و حقوق ما کفاف خرید آن را نمی‌دهد و مانده‌ایم که چه کنیم.

 اهدای 214 تبلت دانش ‌آموزی به دانش ‌آموزان نیازمند 

مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی در آیین اهدای 214 تبلت دانش آموزی با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار داشت: ضعیف‌ترین قشر از نظر اقتصادی و اجتماعی مددجویان کمیته امداد هستند.

رضا سلم آبادی با قدردانی از همکاری بانکها که منجر به تحقق 108 درصدی پرداخت تسهیلات به مددجویان در سال 99 شد، گفت: بالغ بر 17 هزار و 300 دانش آموز نیازمند تحت پوشش کمیته امداد استان خراسان جنوبی هستند افزود: در حال حاضر 2 هزار و 900 خانوار برای بهره‌مندی دانش آموزان از آموزش‌های مجازی در سامانه شاد نیازمند چهار هزار و 700 تبلت و گوشی هوشمند هستند.

سلم آبادی از اهدای 214 تبلت دانش آموزی با اعتبار 642 میلیون تومان با همکاری کمیته امداد و خیران ‌‌خبر داد و گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیش از 800 تبلت با مشارکت خیران برای دانش آموزان نیازمند استان تأمین شده است. 

‌انتهای پبام /254/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon