نماینده مردم قزوین در مجلس: کمیته امداد تسهیلات قرض‌الحسنه را جایگزین کمک‌های بلاعوض کند

نماینده مردم قزوین در مجلس: کمیته امداد تسهیلات قرض‌الحسنه را جایگزین کمک‌های بلاعوض کند

گروه استان‌ها- نماینده مردم قزوین آبیک و البرز در مجلس گفت: اگر به جای این کمک‌های حداقلی که به صورت بلاعوض می‌دهیم، تسهیلات بانکی مناسب به صورت قرض‌الحسنه و مهلت بازپرداخت طولانی‌مدت به مددجویان بدهیم، جهش بزرگی در حوزه فقرزدایی انجام خواهد شد.

به گزارش تسنیم از قزوین، لطف‌الله سیاهکلی بعدازظهر امروز در نشست کارگروه مسئولیت اجتماعی دستگاه‌های اجرایی استان قزوین که در سالن جلسات کمیته امداد امام‌ خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: با وجود اینکه امروزه به نیازمندان کمک‌های زیادی می‌کنیم، اما چون این کمک‌ها یکپارچه‌سازی نشده، منجر به فقرزدایی و محرومیت‌زدایی در جامعه نمی‌شود.

وی با بیان اینکه بیشتر کمک‌های امروز به اقشار ضعیف و مستمند با نگاه مصرفی انجام می‌شود، اضافه کرد: اگر به جای این کمک‌های حداقلی که به صورت بلاعوض می‌دهیم، تسهیلات بانکی مناسب به صورت قرض‌الحسنه و مهلت بازپرداخت طولانی‌مدت به مددجویان بدهیم، جهش بزرگی در حوزه فقرزدایی انجام خواهد شد.

سیاهکلی ادامه داد: در ضمن وقتی به جوانان و افراد دارای توانایی انجام کار کمک بلاعوض می‌دهیم، در واقع در جهت گداپروری حرکت می‌کنیم. بنابراین باید به جای دادن پول بلاعوض به چنین افرادی مهارت‌های شغلی و حرفه‌ای آموخته و بعد با ارائه تسهیلات به آنها زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی را برای آنها فراهم آوریم.

مدیران صنایع درصدی از درآمد خود برای نیازمندان کنار بگذارند

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به حضور بیش از 3 هزار و 500 واحد صنعتی و تولیدی در استان قزوین گفت: با وجود این همه کارخانه و صنایع نباید هیچ فرد فقیر و نیازمندی در استان قزوین داشته باشیم و به همین خاطر از صاحبان صنایع انتظار داریم که مسئولیت‌های اجتماعی خود نسبت به نیازمندان و محرومان را به باد فراموشی نسپارند.

سیاهکلی افزود: مدیران دستگا‌ه‌های پردرآمد استان قزوین مانند کمیته امداد امام‌خمینی(ره) و همچنین صاحبان کارخانجات و شرکت‌های صنعتی درون استان باید هر ماه درصدی از درآمد خود را برای نیازمندان کنار بگذارند و سرمایه حاصل از این کمک‌ها باید در قالب تسهیلات اشتغال‌زایی و مهارت‌آموزی در اختیار فقرا و محرومان استان قزوین قرار بگیرد.

وی با اشاره به فعالیت‌های صندوق ولایت در حوزه اعطای وام‌های بانکی حمایتی به مددجویان کمیته امدادی ادامه داد: اگر مدیران صنایع و کارخانه‌های استان قزوین در این صندوق سپرده‌گذاری کنند، می‌توانند اعتبار مناسبی برای پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی به نیازمندان جمع کنند که در بهترین مسیر ممکن هزینه شود.

240 میلیارد تسهیلات اشتغال‌زایی در اختیار کمیته امداد قزوین قرار گرفت

مدیرکل کمیته امداد امام‌خمینی(ره) استان قزوین هم در این جلسه با بیان اینکه امسال 240 میلیارد تومان بودجه برای پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی در اختیار این نهاد قرار گرفته است، گفت: در این همین راستا کارگاه‌های مختلف اشتغال‌آفرینی توسط کمیته امداد شکل گرفته که می‌توانیم با پرداخت تسهیلات این کارگاه‌ها را توسعه دهیم.

مهرعلی حق‌گویان اضافه کرد: در حال حاضر رویکرد اصلی کمیته امداد ایجاد اشتغال مولد در سطح کشور است و در استان قزوین هم می‌توانیم با افزایش کارگاه‌های مشاغل خانگی و جذب مددجویان بیکاری و فقر را همزمان کاهش دهیم.

وی ادامه داد: همچنین می‌توانیم با افزایش میزان جذب زکات بودجه حاصل از این جذب را به سمت توسعه کارگاه‌های کوچک سوق دهیم تا از زکات هم بیشتر برای محرومیت‌زدایی و فقرزدایی بهره گرفته شود.

حق‌گویان یادآور شد: در حال حاضر حدود 10 درصد از مردم استان قزوین به نوعی از خدمات کمیته امداد بهره می‌برند که اگر توسعه اشتغال مولد در دستور کار قرار بگیرد، این آمار کاهش خواهد یافت. به شرطی که توانمندسازی مهارتی و اقتصادی محرومان در دستور کار قرار بگیرد و محرومان توانمند با تشکیل بنگاه‌های زودبازده دیگر محرومان را هم از فقر نجات دهند.

انتهای پیام/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon