تقویت جریان‌های اصیل انقلابی، مبنای کار وزارت ارشاد/برگزیدگان جایزه شهید اندرزگو تجلیل شدند

تقویت جریان‌های اصیل انقلابی، مبنای کار وزارت ارشاد/برگزیدگان جایزه شهید اندرزگو تجلیل شدند

در اختتامیه دومین دوره جایزه شهید اندرزگو از برگزیدگان این دوره با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل به عمل آمد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم اختتامیه دومین دوره جایزه شهید اندرزگو با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی، حجت‌الاسلام و المسلمین قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، علی‌محمد مودب مدیر موسسه شهرستان ادب، جمعی از اهالی فرهنگ و نویسندگان عصر امروز، 9 آذرماه در مجموعه سرچشمه برگزار و از برگزیدگان این دوره جایزه تجلیل شد.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در اختتامیه دومین دوره جایزه شهید اندرزگو با بیان اینکه خوشحالم که خداوند توفیق داد تا دومین جشنواره شهید مبارز، سیدعلی اندرزگو را برگزار کنیم، گفت: پنج سال پیش در جلسه‌ای سه‌نفره بودیم که موضوع مطرح و بررسی شد؛ در زمانی که موضوع (تطهیر پهلوی) اوج گرفته بود. روایت‌های نادرستی از شبکه‌های مختلف شنیده می‌شد و این حس را به ما می‌داد که نسل جوان و فضای عمومی جامعه، به‌شدت درگیر این روایت‌های نادرست و غلط است. در ادامه راه عزیزان دیگری به جمع ما اضافه شدند و زمستان سال 1395 در حوزه هنری جلسه‌ای در راستای برپایی این جایزه برگزار شد و امروز دومین جشنواره هم در حال برگزاری است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه انقلاب اسلامی بیشتر از آنکه فکر کنیم، مظلوم است و هنوز هم قطره‌ای از دریای بیکران مجاهدت‌ها، رشادت‌ها، فضایل و بخشی از کتاب پر افتخار انقلاب اسلامی، روایت نشده است، اضافه کرد: امروز خوشحالیم که این کار جا افتاده و به یک جشنواره مهم تبدیل شده است. ان‌شاءالله به واسطه اسم این شهید والامقام این فرصت در اختیار ما قرار گرفته تا بتوانیم شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این جشنواره باشیم و سهم عمده‌ای را در ادبیات داستانی انقلاب اسلامی به‌جای بگذاریم.

کتاب , داستان انقلاب ,

اسماعیلی با تاکید بر اینکه مبنای کار ما در دوره جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقویت جریان‌های اصیل انقلابی در حوزه‌های مهم فرهنگی و هنری است، یادآور شد: امروز که به یاری خدا با رأی و انتخاب مردم این بار مسئولیت بر دوش رئیس‌جمهور انقلابی و‌ مکتبی ما قرار گرفته، توقع درست هم این است که شاهد تحولات جدی و قابل‌توجهی در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری باشیم.
 
وی افزود: تلاش اصلی ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که تولید کمی و کیفی و موثر در حوزه‌های مختلف داشته باشیم. بنای دولت مردمی این است که با رعایت اصل آزادی بیان، آزادی قلم و پاسداشت این اصول، فضایی را برای تولیدات باکیفیت فراهم کنیم. درعین‌حال معتقد به آزاداندیشی و ایجاد فضایی برای اطمینان هستیم؛ این ماموریت ذاتی ماست. جهت‌گیری ما حمایت از تولیدات در تراز انقلاب اسلامی است.

کتاب , داستان انقلاب ,

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برای تحقق این مسأله با یک برنامه‌ریزی منسجم و با کمک اصحاب رسانه و فرهنگ، قصد داریم تا در این دوره به کارنامه پرباری برسیم، اضافه کرد: ما دست نیاز به سمت هنرمندان، نویسندگان، اهالی فرهنگ و هنر، کسانی که دل و وجودشان دغدغه انقلاب اسلامی را دارد، دراز می‌کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با تأکید بر توسعه آموزش‌های فرهنگی و هنری، گفت: ما معتقدیم در کنار حمایت از جریان‌های فعال موجود، یکی از مهم‌ترین کارهایمان، توسعه حوزه آموزش‌های فرهنگی و هنری برای تقویت آینده جریان فرهنگی هنری منتسب به انقلاب اسلامی است.
 کتاب , داستان انقلاب ,

وی همچنین از خرید هزار و 500 جلد از آثار برگزیده این جایزه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.

محسن پرویز، دبیر علمی دومین دوره جایزه شهید اندرزگو، دیگر سخنران این مراسم بود. وی با بیان اینکه جایزه ادبی شهید اندرزگو تاسیس شد تا توجه‌ها را به این سمت ببرد که جریانی با هزینه کردن تلاش می‌کند چهره حکومت پهلوی را تطهیر کند، گفت: باید امروز از حد و حدود کتاب فراتر رفته و در فضای مجازی تلاش کنیم تا حقایق را برای نسل جوان و نوجوان جامعه ما وارونه جلوه ندهند.

دبیر علمی دومین دوره جایزه شهید اندرزگو با بیان اینکه در این دوره 300 عنوان کتاب به دبیرخانه رسید اما نیاز است تا همچنان ناشران و مولفان متعهد ما تلاش کنند، ادامه داد: در دوران پهلوی ریل‌گذاری به نحوی بود که هرگز ما استقلال پیدا نکنیم و به خودکفایی نرسیم؛ از این روشرایط به گونه‌ای بود که با واردات نیاز برخی طبقات جامعه تامین می‌شد و بقیه مردم دست خالی می‌ماندند. در واقع توزیع امکانات در نقاط محروم را نمی‌توان با زمان پهلوی مقایسه کرد.

کتاب , داستان انقلاب ,

بخش دیگر این مراسم به تجلیل از برگزیدگان این دوره اختصاص داشت. بنا بر اعلام هیئت داوران، از کتاب «از رضا نام تا رضا خان» اثر هدایت‌الله بهبودی در بخش روایت تاریخ و تاریخ شفاهی تجلیل شد. همچنین از انتشارات موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی نیز به عنوان ناشر برگزیده تقدیر به عمل آمد.

در بخش داستان کودک و نوجوان دو کتاب «تونل سوم» نوشته فاطمه الیاسی از انتشارات شهید کاظمی همچنین کتاب «رد انگشت‌های اصلی» به قلم حسین قربان‌زاده از سوی انتشارات مهرک برگزیده شدند.

کتاب , داستان انقلاب ,

در بخش رمان بزرگسال نیز از دو کتاب «تشریف»، نوشته علی‌اصغر عزتی پاک منتشر شده توسط انتشارات شهرستان ادب و همچنین کتاب «ماتی‌خان» نوشته عبدالرحمن اونق از انتشارات سوره مهر به‌عنوان آثار برگزیده تجلیل شدند.

 همچنین در این دوره جایزه بخشی با عنوان "ویرایش کتاب" نیز در نظر گرفته شده بود که از برگزیدگان این بخش بنا بر اعلام هیئت داوران به این شرح تجلیل شدند: 

 رمان نوجوان: فاطمه مرادی، ویراستار رمان «سلفی با خرابکار» از نشر صاد

  رمان بزرگسال: ندا ابن‌علی، ویراستار رمان «تشریف» از انتشارات شهرستان ادب

 گروه تاریخ: نرجس توکلی، ویراستار کتاب «روز آزادی زن» از انتشارات راه‌یار.
همچنین در بخشی از این مراسم از منصور انوری به پاس تلاش‌های او برای نگارش رمان "جاده جنگ" تجلیل شد. این اثر که طولانی‌ترین رمان زبان فارسی توصیف شده،  یک رمان بلند تاریخی است که در کنار داستانی پرکشش و عاشقانه بخشی از تاریخ پرفراز و فرود کشور را از آغاز جنگ جهانی دوم تا پایان جنگ تحمیلی روایت می‌کند.

در بخش دیگری از این مراسم بیانیه هیئت داوران نیز قرائت شد. در این بیانیه بر بیان حقایق تاریخی در قالب ادبیات تاکید شده و خطاب به نویسندگان و اهالی قلم آمده است: امام روح الله با کلام، جان دل‌ها را روشن کردند. در این دنیای غبار آلود کلمه است که جان می‌گیرد؛ این روزگار، روزگار مرزبانان مرکزنشین است. باید از قلب‌های مسلمانان حفاظت کنید. نه با شمشیر که با قصه باید به جنگ دشمن رفت و اسیران را از قشون دشمن پس گرفت.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon