پروژه مشترک ریاض و واشنگتن ضد حزب الله در انتخابات پارلمانی لبنان

پروژه مشترک ریاض و واشنگتن ضد حزب الله در انتخابات پارلمانی لبنان

اطلاعات حاکی از تشدید تحرکات عربستان و آمریکا ضد حزب الله و متحدان آن در آستانه انتخابات پارلمانی لبنان است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، کمپین آمریکا و عربستان سعودی برای تاثیرگذاری بر انتخابات پارلمانی لبنان از زمان اعتراضات اکتبر 2019 در این کشور آغاز شده و در ماه‌های اخیر با شدت بیشتری دنبال می شود.

در همین راستا «ابراهیم امین» تحلیلگر برجسته  جهان عرب و سردبیر روزنامه الاخبار در مقاله جدید خود نوشت، کسانی که از خارج به دنبال تغییر قدرت در لبنان هستند  به طور ویژه برای سرنگونی نمایندگان ائتلاف حزب الله و جریان آزاد ملی در انتخابات پارلمانی لبنان تلاش می کنند. در این مرحله تمرکز آمریکا و عربستان به طور واضح و مستقیم بر تشکیل ائتلافهای گسترده میان همه اعضای جریان 14 مارس است.

این دو طرف همچنین به شکل ویژه به دنبال پیوند دادن این ائتلاف‌ها با فعالیت گروه‌هایی هستند که در مدار آمریکایی-سعودی  به منظور مقابله با حزب الله و متهم کردن این جنبش و جریان آزاد ملی به بحران تراشی در لبنان، قرار دارند.

اساس کار آمریکا و عربستان در این زمینه مبتنی بر حمایت مالی از گروه‌های مخالف حزب‌الله در لبنان است. این حمایت مالی گاهی به شکل مستقیم توسط دولت عربستان صورت می گیرد و گاهی از طریق برنامه های ارائه شده توسط سازمان های مختلف تحت حمایت امریکا.  یکی دیگر از جنبه های این برنامه مبتنی بر نفوذ بالای واشنگتن و ریاض بر شماری از تاجران لبنانی  در خارج از این کشور است؛  به طوری که این تجار قرار  است حدود 30 میلیون دلار برای حمایت از کمپینهای انتخاباتی نامزدهایی که خواستار سرنگونی حزب الله و متحدان آن هستند فراهم کنند.

در حال حاضر سفارت امریکا در بیروت به دلیل شکست فشارهای خود ضد مقاومت طی دو سال گذشته در وضعیتی از ناامیدی به سر می برد. به همین دلیل «دوروتی شیا» سفیر آمریکا در لبنان شخصا مسئولیت برقراری ارتباط مستقیم با گروه های مخالف حزب الله در آستانه انتخابات پارلمانی لبنان را بر عهده گرفته است. دوروتی شیا اکنون مستقیما با شخصیتها و گروه های مخالف حزب الله در لبنان ارتباط برقرار کرده و آنها را به دلیل عدم توانایی در کسب آرای مردمی سرزنش می کند.

البته آمریکا و عربستان در این برنامه تنها نیستند بلکه از سوی کشورهای اروپایی نیز حمایت می‌شوند که ارتشی از انجمنها و گروه های سیاسی را ضد حزب الله بسیج کرده و از آنها حمایت مالی می‌کنند.  آلمان که طی چند هفته اخیر مداخلات مشکوک خود در لبنان را با پیروی از سیاستهای آمریکا افزایش داده مسئولیت تامین بودجه مالی شماری از انجمن‌های مذکور را بر عهده گرفته است.

از طرف دیگر کشمکش های داخلی در لبنان با نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی این کشور همچنان ادامه دارد و موج جدیدی از دشمنی نه تنها با حزب الله بلکه با هدف اختلاف افکنی میان گروه‌های شیعه و دروزی‌ها به وجود آمده است.  هدف این کمپین تازه  جذب اعضای فراکسیون جریان المستقبل است، به ویژه اگر «سعد حریری» رئیس این جریان و نخست وزیر پیشین لبنان به تصمیم خود در عدم مشارکت در انتخابات پارلمانی پایبند باشد.

البته اوضاع احزاب و گروه‌های لبنانی بسیار پیچیده تر از این است. علاوه بر کمپین های خارجی که توسط آمریکا و عربستان و متحدان آنها اداره می‌شود در داخل لبنان برخی گروه های مرتبط با اعتراضات 2019 وجود دارند که صرفا هدفشان ضربه زدن به جریان آزاد ملی و متحدان آن نیست؛ بلکه قصد دارند حزب نیروهای لبنانی به ریاست «سمیر جعجع» را نیز سرکوب کنند.

این گروه‌ها در واقع از حامیان «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه بوده  و بر جلوگیری از تشکیل هرگونه ائتلافی که در خدمت حزب نیروهای لبنانی تحت حمایت و نظارت عربستان‌سعودی باشد، تاکید دارند.  آنها در واقع تلاش می‌کنند به توافقی مشابه با توافق سعد حریری و طرفدارانش در شمال لبنان و منطقه زحله و بیروت برسند.

این فضای هرج و مرج در  داخل لبنان  حاکی از اوضاع متشنج این کشور در آستانه انتخابات پارلمانی است.  ارقام اولیه نشان می‌دهد که اکثریت ثبت‌نام‌کنندگان برای مشارکت در انتخابات از مولفه مسیحی هستند و مولفه سنی در رتبه بعدی قرار دارند.

اما نکته جالب توجه در این میان تلاش برخی نیروهای مخالف حزب الله برای پاک کردن  لیست چند هزار نفری شیعیان در انتخابات به بهانه رعایت نکردن شرایط قانونی است.  همچنین کمپینی برای ایجاد ارعاب در میان طرفداران حزب الله و جریان آزاد ملی ایجاد شده و آنها را تهدید میکنند در صورت اصرار برای حمایت از ائتلاف حزب الله و جریان آزاد ملی و تلاش جهت کسب رای مردمی برای آنها، در کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس و آلمان و استرالیا تحت تحریم قرار می گیرند.

کشورهای حوزه خلیج فارس و در صدر آنها عربستان سعودی نیز از متولیان اصلی این کمپین به شمار می‌روند که به دنبال دو هدف هستند:  وادار کردن حامیان ائتلاف جریان آزاد ملی و حزب الله برای  رها کردن این ائتلاف  و تلاش برای تحریک  این افراد جهت حمایت از مخالفان حزب الله.

به گفته منابع رسمی در بیروت،  قرار است لیست نهایی  تعداد کسانی که واجد شرایط رای دادن هستند تا پایان ماه جاری تکمیل شود. آمار نشان می‌دهد که 150 هزار نفر در خارج از لبنان میتوانند در انتخابات مشارکت کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon