‌برنامه‌های ویژه وزارت صنعت برای حمایت از‌ تولید و صادرات خرما/ ۱۹ پروژه تنظیم شد

‌برنامه‌های ویژه وزارت صنعت برای حمایت از‌ تولید و صادرات خرما/ 19 پروژه تنظیم شد

گروه استان‌ها - معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت: برنامه تحولی در نظام توزیع با ۱۹ پروژه تدوین شده تا سطح قیمت در بخش تولید به حداکثر میزان در سطح مصرف برسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، صدیف بیک‌زاده صبح امروز در همایش ملی خرما در استان بوشهر با اشاره به تشکیل میز ملی خرما در این استان اظهار داشت: در این راستا در زمینه تولید، تجارت، توزیع و صادرات خرما تصمیمات مهمی در رفع مشکلات و تحقق مطالبات ذی‌نفعان ارائه می‌شود.

وی شناسایی خلا بین تولید و بازار در عرضه و قیمت کالاها را یک ضرورت دانست و بیان کرد: شرایط کنونی از دید اقتصادی سخت قلمداد می‌شود ولی از این شرایط سخت می‌توان استفاده بهینه کرد.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت با بیان اینکه کاهش ارزش پول ملی شاید آسیب‌هایی به بخش اقتصاد وارد کرده است گفت: از این فرصت می‌توان در توسعه صادرات استفاده کرد و در این زمینه تولیدی منجر به صادرات می‌شود که به بازار پیوسته و مستمر عرضه شود و صادرات محصولات از اهمیت خاصی برخوردار است.

بیک‌زاده  با اشاره به تدوین برنامه متوازن با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و صمت خاطر نشان کرد: برای کمک به توسعه و رشد کالا و محصول خرما برنامه متوازن تدوین شده و پیشنهادات در میز ملی خرما مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی بوشهر را استانی مهم برای تولید و صادرات کالاها دانست و خاطر نشان کرد: استان بوشهر از ظرفیت‌های مهم تولیدی و تجاری برخوردار است.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت از تدوین برنامه‌های ویژه برای حمایت از  مصرف کنندگان، تولید و صادرات خرما خبر داد و بیان کرد: تمام فعالیت‌ها باید منتهی به این شود که سهم تولید کننده از قیمت داخلی تا قیمت صادراتی بیشتر و متناسب با فعالیت‌های خودش باشد.

بیک‌‌‌زاده اصلاح شبکه‌ها، سیاست‌ها و مقررات حوزه توزیع کالای داخلی را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: در این راستا برنامه‌هایی در قالب 19 پروژه تنظیم شده است.

وی توازن بین رفاه تولیدکننده و مصرف‌کننده و فعالان را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: وزارت صمت در دوره جدید خودش برنامه تحولی در نظام توزیع تدوین کرده و با 19 پروژه بیشتر به سمت و سویی می‌‌رود که سطح قیمت در بخش تولید به حداکثر میزان در سطح مصرف برسد.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت با بیان اینکه قیمت خرما در فروشگاه‌ها 2 تا 3 برابر قیمت تولید عرضه می‌شود گفت: باید توجه ویژه‌ای به نظام توزیع شود که از اولویت‌های وزارت صمت محسوب می‌‌شود.

بیک‌زاده از آسیب‌شناسی و تدوین اصلاح نظام توزیع خبر داد و افزود: در این راستا از فضای شناختی خارج و وارد عرصه عملیاتی شده‌ایم و در زمینه توزیع خرما امید می‌رود از طریق اتحادیه‌های کشوری و فروشگاه‌های زنجیره‌ای سهم تولیدکنندگان به حداکثر خودش برسد.

وی صادرات خرما را از اولویت‌های وزارت صمت دانست و اضافه کرد: در این راستا دیپلماسی در کشورهای هدف صادرات خرما از طریق استقرار رایزن‌ها دنبال می‌شود.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت بازگشت ارز صادراتی به صادرکنندگان را از دیگر برنامه‌ها دانست و تصریح کرد: در این زمینه اقدامات مهمی مورد توجه قرار دارد تا صادرکنندگان انگیزه لازم برای افزایش صادرات داشته باشند.

توسعه بازارهای صادراتی از جمله اهداف سومین جشنواره تخصصی بین‌المللی خرما در استان بوشهر است

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر نیز با بیان اینکه تاکنون 3 نمایشگاه و همایش تخصصی خرما در استان بوشهر برگزار شده است تأکید کرد: ترمیم بازار خرما، مقابله با تهدیدهای نخلستان‌ها، سرعت بخشی در طرح تحول نخلستان، اجرا آبیاری نوین و توسعه بازارهای صادراتی از جمله اهداف سومین جشنواره تخصصی بین‌المللی خرما در استان بوشهر است.

خورشید گزدرازی تسهیل صادرات خرما را مورد تأکید قرار داد و افزود: از نمایندگان مجلس، وزارت‌های صمت و جهاد کشاورزی انتظار می‌رود با استقرار رایزنان اقتصادی در بازارهای هدف شرایط را برای صادرات خرما تسهیل کنند.

وی با بیان اینکه افزایش صادرات خرما سبب بهبود فضای کسب و کار و فرصت اشتغال در این عرصه می‌شود گفت: با توجه به شرایط تحریمی در راستای رونق بازار فروش خرما اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری در دستور کار جدی قرار گیرد تا از این طریق به بازار فروش خرما کمک شود.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر باتأکید بر تسریع در تکمیل طرح تحول نخلستان در اراضی کشاورزی استان بوشهر خاطر نشان کرد: از جهاد کشاورزی انتظار می‌رود با تأمین اعتبار مناسب شرایط برای  تسریع اجرا طرح تحول آبیاری نوین در نخلستان استان بوشهر فراهم کند.

گزدرازی، تقویت مسیرهای حمل کالا با قابلیت تأثیر پذیری در کاهش اثربخشی تحریم‌ها را از دیگر موارد دانست و گفت: بندر بوشهر باتوجه به مسائل لجستیکی نیاز به افزایش عمق کانال دسترسی برای تردد کشتی‌های 50 هزار تنی دارد.

وی با بیان اینکه یکی از بازارهای هدف صادراتی استان بوشهر کشور قطر است تصریح کرد: در این ارتباط انتظار می‌رود توسعه اسکله بندر دیر برای اهمیت و توسعه صادرات به کشور قطر و نصب دستگاه ایکس‌ری با هدف تسهیل صادرات جنوب کشور به قطر فراهم شود.

انتهای پیام/190/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon