آموزش‌وپرورش استثنایی حلقه مفقوده آموزش در مناطق است

آموزش‌وپرورش استثنایی حلقه مفقوده آموزش در مناطق است

گروه استان‌ها- معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به وجود ۷۶۰ منطقه آموزشی در کشور گفت: آموزش‌وپرورش استثنایی به دلیل نگاه ملی و استانی حلقه مفقوده آموزش در مناطق است و باید برای پر کردن این خلأ چاره‌اندیشی کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، سیدجواد حسینی در نشست شورای هماهنگی، پشتیبانی و توسعه آموزش‌ و پرورش استثنایی استان قزوین که پیش از ظهر امروز در سالن کنفرانس اداره‌کل آموزش و پرورش استان قزوین برگزار شد، با تأکید بر لزوم توسعه متوازن مراکز آموزشی و توان‌بخشی اظهار داشت: مدیران آموزش و پرورش استثنایی استان‌ها باید در تناسب با آمایش جمعیتی مراکز یادشده را در آموزش و پرورش توسعه دهند.

وی اضافه کرد: دانش‌آموزان استثنایی مظلوم‌ترین قشر دانش‌آموزان هستند که شورای پشتیبانی آموزش‌وپرورش استثنایی در استان‌ها باید از این دانش‌آموزان حمایت کنند و کارگروهی را برای ارتقای کیفیت تحصیلی آنها به وجود آورند.

حسینی با اشاره به وجود 760 منطقه آموزشی در کشور گفت: آموزش‌وپرورش استثنایی حلقه مفقوده آموزش در مناطق است و باید برای پر کردن این خلأ چاره‌اندیشی کنیم. بنابراین ساختار آموزش‌وپرورش استثنائی فقط در سطح ملی و استانی دیده شده و برای مناطق و نواحی استانی جای خالی این ساختار به شدت احساس می‌شود.

مراکز آموزش تلفیقی توسعه یابد

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور در بخش دیگری از سخنانش ایجاد مدارس ترکیبی با آموزش‌های تلفیقی را یکی از رویکردهای نوین نظام آموزشی کشور دانست و گفت: در این راستا طرح آموزشی تلفیقی فراگیر را اجرا می‌کنیم که هدف آن ایجاد مدارس ترکیبی است که در آن دانش‌آموزان با دیرآموزان کنار هم تحصیل می‌کنند.

حسینی با اشاره به شکل‌گیری مراکز مشکلات ویژه یادگیری افزود: شوراهای پشتیبانی این مراکز را از نظر کمیت و کیفیت توسعه دهند و با استقرار نیروهای حرفه‌ای در این مراکز جلوی تغییر کاربری این فضاها محکم ایستادگی کنند.

وی ادامه داد: دانش‌آموزان استثنایی و دیرآموزان به مناسب‌سازی نظام آموزشی و پرورشی در همه ابعاد آن نیاز دارند و به همین خاطر شورای پشتیبانی باید استانداردسازی فضاهای آموزشی را در سرلوحه کار خود قرار دارد و برای ایجاد امکانات کارگاهی و ورزشی برای دانش‌آموزان استثنایی و سایر دانش‌آموزان با شرایط خاص تلاش کند.

14 درصد دانش‌آموزان استثنایی قزوین مشکل شنوایی دارند

رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان قزوین هم در این نشست با بیان اینکه 2 هزار و 600 دانش‌آموز استثنایی در استان قزوین تحصیل می‌کنند، گفت: از این تعداد 2 هزار و 388 دانش‌آموز با نیازهای ویژه هستند و 1380 دانش‌آموز هم معلولیت‌های بینایی، چندمعلولیتی، ذهنی، شنوایی، جسمی-حرکتی و اوتیسم دارند.

سید معرفت‌الله احمدی با بیان اینکه 14 درصد دانش‌آموزان استثنایی استان قزوین آسیب‌دیدگی شنوایی دارند، اضافه کرد: در مجموع 355 دانش‌آموز کم‌شنوا و ناشنوا در استان قزوین داریم که 270 نفر از آنها در مدارس تلفیقی و 85 درصد آنها با آسیب خفیف و شدید شنوایی در مدارس با نیازهای ویژه تحصیل می‌کنند.

وی ادامه داد: 90 درصد دانش‌آموزان دارای مشکل شنوایی استان قزوین در دوره آمادگی و پیش‌دبستانی حضور دارند که باید برای تأمین امکانات و تجهیزات مورد نیاز آنها در مدارس تلفیقی باید تمهیدات جدی اندیشیده شود.

کمبود مربی متخصص گفتارآموزی

رئیس آموزش‌وپرورش استثنایی استان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کمبود مربیان و معلمان متخصص آموزش استثنایی گفت: در حال حاضر 90 معلم و مربی برای آموزش دانش‌آموزان ناشنوا و کم‌شنوا در استان قزوین داریم که به شکل تخصصی مشغول گفتار‌آموزی و زبان‌‌آموزی به دانش‌آموزان آسیب‌دیده شنوایی هستند.

احمدی سن طلایی برای آموزش دانش‌آموزان با مشکل شنوایی را 3 تا 5 سال دانست و افزود:‌ برای ایجاد تحول در این حوزه باید فناوری‌های مهم گفتاردرمانی و تقویت زبان را باید در اختیار مربیان متخصص قرار دهیم که در این زمینه به اعتبارات ملی نیاز داریم.

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon