کتابخانه وزیری ۶ هزار نسخه خطی دارد
گروه استانها - رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیان اینکه بیش از ۶ هزار نسخه خطی در کتابخانه وزیری وجود دارد گفت: جایگاه علمی کتابخانه وزیری هنوز کشف نشده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، سید جلال حسینی بعد از ظهر امروز در مراسم تکریم و معارفه رئیس کتابخانه و موزه وزیری یزد اظهار داشت: اشراف و سیطره روحی و معنوی مرحوم آیتالله وزیری (ره) را در جای جای اداره کتابخانه وزیری احساس میکنیم.
وی با اشاره به بیانیه گام دوم رهبر انقلاب اسلامی که نقشه راه در آن برای دغدغهمندان فرهنگی ترسیم شده، بیان کرد: کلیدواژههایی مانند سبک ایرانی اسلامی، خردورزی، دانشورزی، معنویت و اخلاق چراغ راهی برای فرهنگیان است و پیشران این حرکت و تحقق این بیانیه حوزه فرهنگی است و در یک دایره خصوصیتر کتاب و کتابخوانی است چراکه میتواند بسیاری از مشکلات فرهنگی جامعه را حل کند.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با تأکید بر بیان حضرت آقا در مورد کتابخوانی گفت: اگر کتابخوانی و تأثیراتش در متن جامعه تداوم داشته باشد آن وقت درصد طلاق بالا نمیرود، اوضاع بیکاری این گونه نیست، جمعیت این گونه نیست و بسیاری از معضلات جامعه به خاطر فاصله گرفتن از کتاب است.
حسینی با اشاره به ظرفیت بالای کتاب و کتابخوانی به لطف حضور امام رضا(ع) و انقلاب اسلامی ایران بیان کرد: امروز، آستان قدس رضوی به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی و علمی در دنیا مطرح است که دارای 168 هزار نسخ خطی سنگی ارزشمند از دورههای مختلف، بیش از 14 میلیون برگ سند ارزشمند، منابع چاپی متعدد و امکان دسترسی به منابع اطلاعاتی در طراز 140 میلیون منبع اطلاعاتی است.
وی تصریح کرد: این ظرفیتها بالقوه باقی مانده و به فعلیت نرسیده نشده است بنابراین امروز میشود با یک برنامهریزی جامع و صحیح بیانیه گام دوم را به عنوان غایت و هدف مد نظر قرار داد.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی رسالت و اولویت اصلی تولیت آستان قدس رضوی را مسائل فرهنگی دانست و گفت: توجه به کتاب در آستان قدس رضوی ویژه است و امیدواریم با حرکتی که از مدیریت سابق کتابخانه وزیری آغاز شده در مدیریت جدید ادامه داشته باشد و کتابخانه وزیری را در یک زمان سه تا پنج ساله به یک مرکز علمی مبادلات علمی و فرهنگی در منطقه تبدیل شود و این امر یک شعار نیست.
وی با اشاره به ظرفیت کتابخانه وزیری بیان کرد: پنجمین کتابخانه معتبر ایران که بیش از 6 هزار نسخه خطی دارد، کتابخانه وزیری است و البته این جایگاه فیزیکی کتابخانه است و جایگاه علمی آن هنوز کشف نشده که مانند معدنی میماند که هنوز کشف نشده و اگر کشف شده در حال خام فروشی هستیم و تبدیل به فرآورده نشده و محصول علمی تولید نکردیم.
حسینی گفت: امیدواریم در دوره جدید کنابخانه وزیری به یک مرکز و پایگاه استنادی علمی در منطقه مبدل شود.
انتهای پیام/785/ش