مشهد مقدس شهری بدون مانع برای توانخواهان شد

مشهد مقدس شهری بدون مانع برای توانخواهان شد

گروه استان‌ها- ۸ بوستانی که همزمان با روز جهانی معلولین، برای استفاده افراد توان‌یاب مناسب سازی شده بودند با حضور مسئولان شهری رونمایی شد؛ همچنین فضاهای تفریحی، ورزشی، کتب و ناوگان اتوبوسرانی ویژه افراد دارای معلولیت به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم  از مشهدمقدس ، صبح امروز و با حضور استاندار خراسان رضوی، شهردار و معاون خدمات شهری شهرداری مشهد مقدس، برخی از اعضای شورا و مدیران شهری و استانی، آیین بهره برداری از فضاهای تفریحی، ورزشی، کتب و ناوگان اتوبوسرانی ویژه افراد دارای معلولیت برگزار شد.

در این مراسم از 8 بوستانی که همزمان با روز جهانی معلولین، برای استفاده افراد توان‌یاب مناسب سازی شده اند؛ رونمایی شد، مناسب سازی این بوستان‌ها شامل زمین‌های ورزشی، وسایل بدنسازی، آبخوری‌ها، وسایل بازی کودکان و مناسب‌سازی ورودی و احداث رمپ با اعتباری 70 میلیارد ریالی اجرا شده است.

این بوستان‌ها شامل، بوستان پردیس در منطقه 2، بوستان بهار در منطقه3، بوستان‌های بسیج، لاله و بهشت در منطقه 4، بوستان کوهسنگی منطقه 8، بوستان آبشار منطقه 9 و بوستان ملت در منطقه 11 است.

با توجه به اینکه طبق بررسی‌ها بیشترین جمعیت شهروندان توان‌یاب در منطقه 4 سکونت دارند، 3بوستان در این منطقه‌ مناسب سازی شده است.

همچنین همزمان با این روز 25 اتوبوس مناسب سازی شده توسط شهرداری مشهد خریداری شده است که تاکنون 4 دستگاه تحویل شده و 21 دستگاه دیگر تا پایان دی ماه به ناوگان اضافه می شود. در حال حاضر 1800 دستگاه اتوبوس و مینی بوس در مشهد فعال هستند که تعداد 190 عدد دارای رمپ ورود ویلچر و 410 عدد مناسب حمل ویلچر(کف کوتاه) هستند.

با توجه به درخواست افراد دارای معلولیت کتاب‌های بریل شامل کتب ادعیه همچون زیارت امین الله و قرآن مجید چاپ می‌شود که اولین سری چاپ این کتاب‌ها در روز 11 آذر ماه شروع شده؛ برای اولین بار در کشور کتاب های حافظ و سعدی به صورت بریل با حمایت شهرداری مشهد چاپ خواهد شد.

هیچ پروژه‌‌ای بدون پیوست معلولان اجرا نمی‌شود

سیدعبدالله ارجائی، شهردار مشهد در مراسم‌ بهره‌برداری و رونمایی از فضای تفریحی، ورزشی، کتب و ناوگان اتوبوسرانی ویژه افراد دارای معلولیت اظهارداشت:منابع انسانی یک کشور قدرت آن کشور است. چطور می‌توانیم از 10 تا 15 درصد قدرتمان چشم پوشی کنیم؟

وی افزود: توانیابان وضعیت ویژه‌ای دارند و ثابت کرده‌اند در سیاست، هنر، کار آفرینی و ورزش چیزی از دیگران کم ندارند، میزان مدال‌های پارالمپیک ما بیشتر از المپیک است.

ارجائی تصریح کرد: شهر باید خودش را برای استفاده از توانمندی این عزیزان آماده کند.8 پارک در نقاط مختلف شهر برای کودکان دارای نیازهای ویژه مناسب‌سازی شده است، شرکت‌های دانش بنیان مشهدی این وسایل را ظرف دو ماه طراحی و اجرا کردند.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: تعداد معلولان مشهد برابر با نسبت جهانی است اما اگر ما معلولان را در شهر نمی‌بینیم به خاطر این است که مشهد آماده نیست. هیچ پروژه‌ای نباید مجوز بگیرد مگر اینکه پیوست معلولان داشته باشد.

یکی از شاخصه‌های دوره ششم مدیریت شهری "شهر مهربان و دسترس پذیر برای همه افراد" است

جواد شکوری طرقی، مشاور شهردار مشهد اظهارداشت: یکی از شاخصه های اصلی دوره ششم مدیریت شهری، داشتن شهر مهربان و دسترس پذیر برای همه افراد در همه نقاط شهر است، این حرف بدین معناست که ما هیچ تفکیکی برای شهروندان قائل نیستیم و همه باید در کنار یکدیگر از ظرفیت‌های شهر استفاده کنند.

وی افزود: در افتتاحیه امروز، زمین مجزایی برای افراد با نیازهای ویژه ساخته نشده است بلکه با همکاری شرکت‌های دانش بنیان زمین بازی گذشته وسیع تر و وسیله‌های بازی برای افراد دارای معلولیت در کنار سایر وسیله‌ها نصب شده است.

مشاور شهردار در امور افراد دارای معلولیت با اشاره به اینکه ‌حمل و‌نقل راحت و دسترس پذیر برای همه افراد جامعه آرزوهای ما است، بیان کرد: خریداری اتوبوس با قابلیت برای معلولان شروع خوبی است و باید در تمام کلان شهرها مورد استفاده قرار بگیرد تا دسترس پذیر بودن شهر ادامه دار باشد.

شکوری خاطرنشان کرد: خواهش ما از مدیران شهری و شهردار مشهد این است که 12 آذر شروع یک فرایند و اقدامات جدی برای افراد دارای معلولیت باشد، بسیار خوشحالم که شهردار مشهد به مشکلات ترافیکی تاکید دارند زیرا منفعت آن صرفا برای افراد دارای معلولیت نخواهد بود و همه شهر استفاده خواهند کرد.

وی با اشاره به جلسه شهردار در روز 23 مهر ماه با افراد نابینا، اضافه کرد: درخواست‌های متعددی در این جلسه مطرح شد و نتیجه آن چاپ قرآن سی جلدی با ترجمه، کتاب زیارت امین الله و کتاب سعدی و حافظ با خط بریل بود.

مشاور شهردار در امور افراد دارای معلولیت گفت: در حال حاضر اقدامات خوبی برای مناسب سازی معابر انجام شده اما کامل نیست، خوشبختانه با ایده آقای ارجائی با قرار است شبکه معابر به یکدیگر متصل شود تا افراد نابینا بتوانند تنها به حرم مطهر رضوی مشرف شوند.

حضور مبتلایان به سندروم داون نیازمند آگاهی رسانی عمومی و مناسب‌سازی شهری

سعید ابراهیمی‌مقدم، مدیرعامل موسسه انجمن سندروم داون استان خراسان رضوی نیز اظهارداشت:افراد دارای سندروم داون همواره باید به همراه شخص دیگری در جامعه حضور پیدا کنند. 

وی افزود: یکی از اقدامات ضروری برای این قشر از جامعه، فرهنگسازی است و می‌توان از ظرفیت بیلبوردها برای این کار استفاده کرد.سندروم داونی‌ها به دلیل مشکلات تیروئیدی نیازمند ورزش هستند اما امکان استفاده از امکانات ورزشی عمومی را ندارند.

ابراهیمی مقدم تصریح کرد: استفاده از فرهنگسراهای شهرداری و رفتن بر روی صحنه تئاتر می‌تواند برای این افراد مفید باشد.

نظامند کردن ورزش شهری؛ از اهداف دوره ششم مدیریت شهری 

سیدحسین علوی مقدم، رئیس کمیسیون ویژه ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر مشهد، اظهارداشت: نگاه و رویکرد مدیریت شهری و شورای شهر ششم نگاهی دغدغه‌مند در حوزه‌های مختلف است و امیدواریم شعار مشهد مبنی بر «جهان شهر برکت و کرامت» را در تمام سطوح نهادینه کنیم.

وی افزود: رویکرد کمیسیون ویژه ورزش و جوانان، نظامند کردن ورزش شهری است و می‌توانیم پرچم شهر را در حوزه‌های مختلف مخصوصاً افراد دارای معلولیت بالا ببریم.

معلولان به دنبال "تلفیق اجتماعی" هستند

مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی نیز اظهارداشت: شعار امسال روز جهانی معلولان «پیش به سوی دنیایی فراگیر، پایدار و دسترس پذیر پس از کرونا با مشارکت و راهبری افراد دارای معلولیت» است.

وی افزود: قرار نیست امتیاز ویژه ای به افراد دارای معلولیت داده شود بلکه استفاده از تمام ظرفیت‌های شهر حق این افراد است.تلاش ما بر این است که تمامی کمبودها را به حداقل برسانیم و خوشبختانه در شهر مشهد توجه به معلولان بسیار بیشتر از سایر شهرها ست.

فیروزی خاطرنشان کرد:در گذشته تجمیع افراد دارای معلولیت در جامعه مطرح بود اما امروز از تلفیق اجتماعی یاد می‌شود.امیدوارم به شعار و خواسته معلولان مبنی بر اینکه «بدون ما برای ما تصمیم نگیرید» توجه شود.

انتهای پیام/281/ی

اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon