جزئیات شرکت در اولین جایزه ملی شعر قرآنی «حافظ» اعلام شد + فیلم

جزئیات شرکت در اولین جایزه ملی شعر قرآنی «حافظ» اعلام شد + فیلم

آخرین فرصت شرکت در نخستین دوره جایزه ملی شعر قرآنی «حافظ» تا پایان آذرماه اعلام شده است و شاعران محدودیتی از نظر قالب برای ارسال اثر به دبیرخانه ندارند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نخستین دوره جایزه ملی شعر قرآنی «حافظ» با همکاری مؤسسه شهرستان ادب و معاونت قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال برگزاری است. بنا بر اعلام دبیرخانه، آخرین فرصت شرکت در این دوره جایزه تا پایان آذرماه اعلام شده است.

جایزه ادبی «حافظ» یا جشنواره ملی شعر قرآنی با هدف پیوند شعر فارسی با قرآن کریم، در ایام مبعث برگزار می‌شود. این جایزه در دو بخش برگزار می‌شود؛ بخش نخست مربوط به تجلیل از شاعران جریان‌ساز در حوزه شعر قرآنی است. ملاک برای برگزیدگان این بخش، کارنامه‌ ادبی شاعر است. بخش دیگر این جایزه نیز به تجلیل از پدیدآورندگان آثار برتر در عرصه شعر قرآنی اختصاص دارد.

بنا بر اعلام دبیرخانه نخستین دوره جایزه ملی شعر قرآنی، محدودیتی از نظر قالب برای شرکت‌کنندگان در نظر گرفته نشده است. شرکت‌کنندگان در این بخش می‌توانند یک تا پنج اثر به دبیرخانه جایزه ارسال کنند.

شعر , حافظ ,

جوایز این دوره نیز به شرح زیر اعلام شده است:

بخش تجلیل از شاعران جریان‌ساز شعر  قرآنی (دو نفر به انتخاب هیئت علمی)

تندیس، لوح حافظ و  جایزه 40 میلیون تومانى

بخش آثار دریافتی(برگزیدگان شرکت‌کننده در فراخوان)

دو منتخب ویژه: تندیس، لوح حافظ و جایزه‌ 10 میلیون تومانی
چهار شایسته‌ تقدیر: لوح حافظ و جایزه 5 میلیون تومانی

«علی‌محمد مؤدب»، دبیر علمی این دوره جایزه، پیش‌تر با اشاره به تأثیرپذیری شاعران فارسی‌زبان از قرآن کریم گفته بود: بزرگان ما لحظه به لحظه کلمات خود را به محضر کلمات الهی عرضه می‌کنند و این کلمه در گفت‌وگو با کلام الهی شکل می‌گیرد. این است که تاریخ شعر فارسی، تاریخ عرض ارادت به قرآن و تلاش برای حضور در محضر کلام الهی بوده است. در دوران معاصر به خاطر برخورد تمدنی جدی‌تر با غرب و نوگرایی فرمی، قدری سنت‌های ادبی ما مانند توحیدیه گفتن، مغفول واقع شد. اما در میان همان نوگرایان نیز توجه به قرآن بسیار جدی است.

رئیس مؤسسه شهرستان ادب با بیان اینکه در شعر انقلاب، رجعت به قرآن و مفاهیم قرآنی رونق گرفت، به چرایی انتخاب نام «حافظ» برای این جایزه اشاره کرد و گفت: «حافظ» از نمادهای جدی تمدن ماست؛ کسی که متفکری مانند نتیچه که همه را انکار می‌کند، در مقابل او خضوع می‌کند. حافظ با افتخار می‌گوید که «هرچه دارم همه از دولت قرآن دارم». انتخاب این نام، اتفاق مبارکی است و امیدواریم طراحی و اجرای این جایزه، جریان‌ساز در تولید ادبیات قرآنی باشد.

علاقه‌مندان به شرکت در اولین دوره جایزه شعر «حافظ» می‌توانند آثار خود را به این نشانی ارسال کنند.

انتهای پیام/؛

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon