معابر قزوین برای توانخواهان مناسب سازی نشده است

معابر قزوین برای توانخواهان مناسب سازی نشده است

گروه استان‌‌ها- در شرایطی که هفته معلولیت به برگزاری همایش‌های مختلف در استان قزوین درباره معلولان می‌گذرد، مشکلات اصلی معلولان مانند مناسب‌سازی شهری پا بر جا مانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، با وجود اینکه هر سال در هفته معلولیت شاهد برگزاری مراسم و همایش‌های مختلفی برای معلولان قزوینی هستیم، اما آنچه که در عمل مشاهده می‌شود، میزان زیادی از خواسته‌های حداقلی معلولان است که هنوز روی زمین مانده و هیچ کاری برای پاسخگویی به این نیازها و خواسته‌ها صورت نگرفته است. با وجود مطالبه‌گری‌های جسته‌وگریخته در این حوزه هنوز مواد مهم قانون جامع حمایت ز معلولان در استان قزوین اجرانشده باقی مانده و همچنان معلولان از عدم مناسب‌سازی ساختمان‌ها و معابر عمومی برای تردد و استفاده خود در رنج هستند.

جلسات ستاد مناسب‌سازی خروجی چندانی ندارد

یک فعال حوزه حمایت از معلولان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه اداره‌کل بهزیستی هیچ اهتمامی برای مناسب‌سازی اماکن و ساختمان‌های دولتی و معابرعمومی ندارد، اظهار داشت: متأسفانه جلسات ستاد مناسب‌سازی در استان قزوین به صورت فرمالیته برگزار می‌شود و دلیل آن هم این است که دستگاه‌های عضو بدون مدیران کل خود در این جلسات حاضر می‌شوند.

فرزانه عبدی اضافه کرد: با توجه به اینکه دبیر ستاد مناسب‌سازی اداره‌کل بهزیستی استان قزوین است، اما متأسفانه بی‌حوصلگی و نبود اهتمام در مدیران بهزیستی استان قزوین سبب شده که جلسات این ستاد بدون هیچ‌گونه خروجی خاصی برگزار شود و نتایج ملموسی برای معلولان نداشته باشد.

وی ادامه داد: در شرایطی که ماده 2 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان همه مدیران اجرایی را برای مناسب‌سازی اماکن و ساختمان‌های دولتی، معابر عمومی و خدمات شهری موظف کرده، اما شاهد ترک فعل مسئولان بهزیستی در این حوزه هستیم و متأسفانه به خاطر فضای رفاقتی حاکم بر مدیران استان هیچ‌گاه بهزیستی به عنوان بازرس و ناظر در این حوزه خوب عمل نکرده است.

عبدی یادآور شد: در واقع بهزیستی باید گشت‌های نظارتی در این حوزه برگزار کند و عملکرد مدیران دستگاه‌ها را از مجموع 30 نمره مشخص کند که متأسفانه به دلیل عدم قاطعیت مدیران بهزیستی قزوین هیچ‌گاه این نمره‌های ثبت‌شده درست نیستند و با واقعیت موجود فاصله دارند. چرا که در جلوی بسیاری از ساختمان‌های دولتی یا رمپی برای تردد معلولان وجود ندارد و یا این رمپ شیب بالایی دارد که تردد از آن برای معلولان خطرات جانی دارد.

وی تصریح کرد: در شرایطی که اماکن دولتی برای خدمات‌دهی به معلولان مناسب‌سازی نشده‌اند، متأسفانه مدیران کم‌کار در این حوزه هم با نبود نظارت مؤثر اداره‌کل بهزیستی از پاسخگویی و اجرای مناسب‌سازی فرار می‌کنند و در نهایت این معلول است که باید رنج این موضوع را تحمل کند.

عدالت در پرداخت کمک‌هزینه معلولیت وجود ندارد

یکی معلول ویلچری قزوینی هم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم نبود عدالت در پرداخت مستمری و کمک‌هزینه معلولیت را یکی از مشکلات اصلی این قشر دانست و گفت:‌ در حال حاضر به همه نوع معلول در استان قزوین از معلولان خفیف تا یک معلول قطع‌نخاع ماهیانه حدود 300 هزار تومان پرداخت می‌شود که این مقدار مستمری هیچ مشکلی از معلول را حل نمی‌کند.

معصومه محمدی اضافه کرد: 300 هزار تومان فقط به اندازه پول آژانس و چند بسته داروی معلولان آن هم در حد چند روز است و معلوم نیست معلولان از کارافتاده که توان حرکت ندارند و از فقر مالی هم رنج می‌برند، چطور باید با 300 هزار تومان یک‌ماه زندگی کنند.

وی ادامه داد: سازمان بهزیستی باید طبق قانون ویلچر در اختیار معلولان بگذارد؛ اما جالب است که به معلولان در هر قد، اندازه و سنی یک نوع ویلچر می‌دهند که به همین خاطر فرد معلول با استفاده از این ویلچر که با ابعاد بدن و وزن او تناسب ندارد، دچار معلولیت‌های ثانویه هم می‌شود. بنابراین معلول ما عطای ویلچر بهزیستی را به لقای آن می‌بخشد و به این خاطر مجبور است از بازار یک ویلچر 5 میلیون تومانی تهیه کند.

محمدی تصریح کرد: با توجه به اینکه هر معلول قطع نخاع به خاطر اینکه همه امور زندگی خود را با ویلچر انجام می‌دهد، بنابراین ویلچر او به سرعت مستهلک می‌شود و هر سال باید یک ویلچر جدید برای خودش بخرد. یعنی سالیانه هر معلول حرکتی باید فقط 5 میلیون تومان برای ویلچر هزینه کند.

ضوابط مناسب‌سازی رعایت نمی‌شود

یک کارشناس معماری هم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه در قانون حمایت از معلولان نقش دستگاه‌ها مشخص شده است، گفت: در این قانون شهرداری‌ها را مکلف کردند که هنگام صدور پروانه و پایان کار اگر ضوابط مناسب‌سازی برای استفاده معلولان رعایت نشده بود، شهرداری‌ها را مکلف کردند که هنگام صدور پروانه و پایان کار اگر ضوابط مناسب‌سازی برای استفاده معلولان رعایت نشده بود، اصلاً پروانه و پایان کاری صادر نکنند که متأسفانه این قانون به هیچ‌وجه رعایت نمی‌شود.

سیدمحسن حسینی اضافه کرد: همچنین طبق قانون حمایت از حقوق معلولان رؤسای نظام مهندسی مسئول اجرا و نظارت بر حسن اجرای ماده 4 این قانون هستند که مربوط به مناسب‌سازی اماکن برای استفاده معلولین است. اما اینجا باید سؤال کرد که آیا این نظارت اجرا می‌شود و امروز کدام یک از اماکن مسکونی، تجاری و درمانی یا آموزشی ما مناسب‌سازی شده است؟

سنگ‌فرش‌ها تردد معلولان را سخت می‌کند

دیگر معلول قزوینی هم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به مشکلاتی که سنگ‌فرش‌ها برای تردد معلولان ایجاد می‌کند، گفت: سنگفرش‌ها شاید در زیبایی شهر خیلی نقش داشته باشد، ولی برای افرادی که مثل من معلولیت دارند و به خوبی نمی‌توانند پایشان را بلند کنند، راه رفتن روی آنها سخت است.

رضایی اضافه کرد: البته معلولان ویلچری همین مشکل را دارند؛ چون چرخ‌هایشان خوب روی سنگفرش حرکت نمی‌کند و بهتر است که برای مناسب‌سازی معابر شهری نظارت بیشتری انجام شود.

به گزارش تسنیم، با توجه به مشکلاتی که معلولان امروز در استان قزوین با آن روبه‌رو هستند، باید نهادهای مسئول به ویژه اداره‌کل بهزیستی به نقش نظارتی خود در این حوزه توجه کند و از دستگاه‌های اجرایی در این حوزه مطالبه‌گری کند. ضمن اینکه باید مستمری معلولان هم به حسب میزان معلولیت به آنها پرداخت شود تا بی‌عدالتی‌ها در این حوزه کاهش یابد

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon