چرا "کارخانههای آببر فولاد" در استانهای خشک کشور راهاندازی شدهاند؟!/ فعالیت ۱۷ کارخانه فولاد در استان یزد!
چرا "کارخانههای آببر فولاد" در کشورمان در استانهای خشکی مانند یزد و اصفهان راهاندازی شدهاند؟! به طور نمونه فقط در استان کمآب یزد، ۱۷ کارخانه تولید فولاد مشغول به فعالیت است!
به گزارش خبرنگار محیط زیست باشگاه خبرنگاران پویا؛ برخلاف اصول محیط زیستی, توسعه صنایع آببر در استانهای فلات مرکزی در چهار دهه گذشته در حال افزایش بوده است و حدود 80 درصد از صنایع فولاد کشورمان در استانهای یزد و اصفهان قرار گرفته است که هر دو استان با بحران شدید کمآبی و خشکسالی مواجهاند!
با وجود محرز بودن مشکل کمآبی در استان یزد و آببر بودن صنایع فولاد, 17 کارخانه تولید فولاد در این استان مشغول فعالیت هستند و این در حالی است که بخش زیادی از منابع آبی استان یزد به وسیله پروژههای انتقال آب تامین میشود.
هر ساله بیش از 60 میلیون مترمکعب آب از حوضه آبخیز زایندهرود به یزد منتقل میشود که ظاهراً بخش عمدهای از این آب برای توسعه صنایع آببر فولاد است.
لیست 17 کارخانه تولید فولاد مستقر در استان یزد به شرح زیر است:
1. فولاد احرامیان یزد
2. فولاد بافق یزد
3. فولاد الماس یزد
4. فولاد حدید یزد
5. ذوب و نورد فولاد شیرکوه
6. صنایع نورد فولاد یزد
7. مجتمع فولاد اردکان
8. فولاد سرمد ابرکوه
9. فولاد آلیاژی ایران
10. ذوب فلزات یزد
11. فولادسازان کیوان یزد
12. گروه صنعتی ذوب فلزات یزد
13. فولاد ایزد خواست جنوب
14. آهن و فولاد غدیر ایرانیان
15. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو
16. فولاد آلیاژی یزد
17. آهن و فولاد ارفع
با توجه به اینکه برای تولید هر تن فولاد بهطور متوسط حدود 28 متر مکعب آب نیاز است واضح است که بخش زیادی از مشکل کمبود آب در استانهای یزد و اصفهان مربوط به توسعه صنایع فولاد و ذوبآهن در این استانهای کمآب است؛ حال این سؤال مطرح است که با وجود بحران کمبود آب و خشکسالی در استانهای واقع در فلات مرکزی کشور, دلیل اصرار برای توسعه این صنایع آببر در این استانها و اولویت دادن مصرف آب در صنایع بهجای شرب و کشاورزی چه بوده است؟
انتهای پیام/