مورد مبتلا به "اومیکرون" در خراسان رضوی گزارش نشد

مورد مبتلا به "اومیکرون" در خراسان رضوی گزارش نشد

گروه استان‌ها ــ از آنجا که هنوز اطلاعات دقیقی درباره اومیکرون به دست نیامده کمی زود است که در رابطه با شدت همه‌گیری آن صحبت کنیم اما آنچه مسلم است دانشمندان همچنان روی استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی تاکید دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ، این روزها یکی از دغدغه‌های مردم پس ازهمه گیری ویروس کرونا در جهان سویه جدید این ویروس تحت عنوان اومیکرون است، ویروسی که گفته می‌شود چندبرابر دلتا جهش دارد.البته هنوز دانشمندان اطلاعات زیادی در رابطه با این سویه ندارند اما آنچه نگران کننده است سرعت جهش این ویروس است که سبب می‌شود نگرانی‌هایی را بوجود بیاورد ازطرفی شرکت‌های تولید واکسن کرونا نیز به دلیل قوی تر کردن واکسن خود هستند تا بتوانند این سویه را نیز مهار کنند.

البته از آنجا که هنوز اطلاعات دقیقی درباره اومیکرون به دست نیامده کمی زود است که در رابطه با شدت همه‌گیری آن صحبت کنیم چرا که به گفته دانشمندان تمامی ویروس‌ها جهش دارند و حتی برخی ممکن است جهش ضعیفی داشته باشند اما آنچه مسلم است دانشمندان همچنان روی استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی تاکید دارند.

 علی اصغر انجیدنی،دبیر ستاد مدیریت کرونا در خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم   با بیان اینکه هنوز موردی از سویه جدید، اومیکرون در خراسان رضوی مشاهده نشده است اظهارداشت: به منظور جلوگیری از انتشار سویه اومیکرون که در کشورهای آفریقایی و اروپایی شایع شده است همه کمیته‌های زیر پوشش قرارگاه کرونا در خراسان رضوی در آمادگی کامل قرار دارند و کمیته بهداشت میزان رهگیری‌های مرتبط با بستگان و اطرافیان مبتلایان به کرونا را افزایش داده است. 

توانایی تشخیص سویه جدید ویروس کرونا "اومیکرون" در دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود دارد

وی افزود: میزان پایین واکسیناسیون در کشورهای آفریقایی علت تاخت و تاز سویه اومیکرون است از همین رو ما باید پوشش واکسیناسیون همراه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی را افزایش دهیم و به مرحله ای برسانیم که شاهد بروز اوجگیری جدید ویروس کرونا نباشیم به طور مثال هم اکنون میزان استفاده از ماسک در سطح جامعه پایین است که باید ارتقا داده شود.

انجیدنی افزود: در پی تغییر رنگ شهرها در هفته جاری و  این که تنها شهر نارنجی استان خراسان رضوی شهر بردسکن است قرارگاه کرونا گروه‌هایی را برای بررسی بیشتر به این شهرستان اعزام کرده است.

دبیر ستاد مدیریت کرونا در خراسان رضوی گفت: شیوه نامه بازگشایی مدارس هم با دقت بیشتری اجرایی می‌شود و در این زمینه مقرر شد هوشیارتر  و با بررسی‌های بیشتری عمل شود.

شمار تست‌های کرونا از اطرافیان مبتلایان در خراسان رضوی افزایش یافت

وی خاطرنشان کرد:موارد اخیر آزمایش طبی سریع ویروس کرونا معروف به "رپید تست" از بستگان و اطرافیان مبتلایان به بیماری کووید 19 در این استان به میزان پنج برابر نسبت به گذشته بیشتر شده و رهگیری و ردیابی جدی‌تر مبتلایان به کرونا در شرایط کنونی به منظور شناسایی به موقع بیماران کرونایی و جلوگیری از انتشار این بیماری صورت می‌گیرد.

انجیدنی ادامه داد:قرارگاه  مدیریت کرونا مستقر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بخاطر گسترش اخیر بیماری کووید 19 در کشورهای اروپایی و شیوع سویه جدید ویروس کرونا موسوم به "اومیکرون" در برخی کشورهای افریقایی، مقرر کرد که همه اقدامات لازم به منظور آمادگی کامل در برابر موج احتمالی طغیان ویروس کرونا صورت گیرد. 

وی به فعالیت قرارگاه مدیریت کرونا در سطح همه شهرستان‌های 33 گانه استان خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: کمیته‌های بهداشت، دارو، درمان، فناوری اطلاعات، اطلاع‌رسانی، نظارت و پایش، مشارکت‌های مردمی و دانشجویی در این قرارگاه‌ها فعالند. 

دبیر قرارگاه مدیریت کرونا در خراسان رضوی اظهارداشت: همه بیمارستان‌ها نیز در همین چارچوب  به منظور مدیریت و مهار شیوع ویروس کرونا موظف هستند آمادگی کامل را در حوزه تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی برای شش ماه آتی داشته باشند همچنین هرگونه کمبود و مانع در تامین اکسیژن مورد نیاز بیماران کووید 19 در مراکز درمانی مرتفع شده و مدیریت تخت‌های بیمارستانی برای این بیماران نیز مورد بازنگری مجدد قرار می‌گیرد.

قدرت انتقال اومیکرون 3 تا 5 برابر واریانت دلتا است

سعید عامل جامه دار،مسئول فنی آزمایشگاه مرجع کرونا و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اظهارداشت: قدرت انتقال اومیکرون 3تا 5 برابر واریانت دلتا است و پیش بینی می شود در سه تا 6 ماه آینده کل جهان را درگیر کند و انتشار آن اجتناب ناپذیر است. 

وی با اشاره به اینکه تاکنون گزارشی از وضعیت علایم  بالینی بیماران نداریم، البته هنوز برای اظهار نظر در خصوص علایم بالینی که ایجاد  می‌کند زود است، عنوان کرد: احتمالا دو تا سه هفته آینده می‌توان در این خصوص نظر داد.

عامل جامه دار با بیان اینکه واریانت جدید ویروس کرونا تقریبا سه هفته پیش برای اولین بار در افریقای جنوبی گزارش شده است و هم اکنون در بسیاری از کشورهای اروپایی و اسیایی موارد متعددی از واریانت اومیکرون گزارش شده است؛ ادامه داد: تقریبا 50 جهش در ژنوم  واریانت جدید اتفاق افتاده است و تعداد قابل توجهی از آنها (32جهش) در ناحیه ژن اسپاتیک ویروس مشاهده شده است .

وی بیان کرد: 15 جهش در محل اتصال ویروس به سلول‌های انسانی رخ داده و منجر به تغییر آنتی ژنیک در ویروس شده است. این اتفاق خطرناکی می‌تواند باشد از این نظر که آنتی بادی‌هایی که توسط بدن یا واکسن ساخته می‌شود، می‌تواند تاثیری در این واریانت ویروس نداشته باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: متاسفانه جهش‌هایی که اتفاق افتاده است، ورود ویروس به داخل سلول‌های انسانی را آسانتر کرده لذا پیش بینی می‌شود که قدرت انتقال ویروس و همچنین توانایی در ایجاد عفونت در انسان افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: جهت تشخیص این واریانت، از روش ریل تایم پی سی ار استفاده می‌شود که با این روش یکی از جهش‌های مهم ویروس شناسایی می‌شود  در صورت شناسایی این جهش، نمونه آلوده به عنوان نمونه مشکوک برای مطالعه بیشتر به انستیتو پاستور تهران ارسال خواهد شد.

اومیکرون قابلیت انتقال ویروس بالاتری از دلتا دارد

نهبندانی،رئیس اداره پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهارداشت:سویه جدید اومیکرون قابلیت انتقال ویروس بالاتری از دلتا را دارد.

وی خاطرنشان کرد: در 26 نوامبر یعنی 5 آذر امسال  واریانتی به نام 529.11.B به نام Omicron نامگذاری و توسط WHO معرفی شد و این ویروس قابلیت انتشار بیشتری نسبت به سایر واریانت‌ها مانند دلتا  را دارد، هر چندکه هنوز نتایج مطالعات اپیدمیولوژیک کافی نیست ولی به دلیل روند رو به افزایش ابتلا به آن در افریقا چنین گمانی می‌رود.

نهبندانی ادامه داد: هنوز شواهدی مبنی بر بروز بیماری شدیدتر ناشی از این واریانت نسبت به سایر واریانت‌ها کافی نیست؛ داده‌های موجود تاکنون افزایش موارد بستری در آفریقا را نشان داده اند که برخی از اپیدمیولوژیست‌ها آن را به دلیل افزایش بروز بیماری می‌دانند .

رئیس اداره پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مواردی از ابتلای نوع خفیف در سنین پایین و جوانان گزارش شده است، عنوان کرد: مطالعات اولیه نشان داده است که فردی که قبلا مبتلا به کووید با سایر واریانت ها شده بود به این واریانت هم مبتلا شده است.

وی با اشاره به اینکه تست‌های تشخیصی تست PCR می‌تواند این واریانت را تشخیص دهد، عنوان کرد: برای کنترل واریانت جدید بیماری کرونا تقویت نظام مراقبت ،کنترل مبادی ورودی و اقدامات تشخیصی و قرنطینه برای مسافران از مناطقی که بیماری گزارش شده و ادامه روند و گسترش پوشش واکسیناسیون توصیه می‌شود.

 نهبندانی خاطرنشان کرد:  مردم نیز حفظ فاصله فیزیکی حداقل 2 متر ،  استفاده صحیح از ماسک‌های موثر ، بازکردن پنجره‌ها برای تهویه اتاق ، عدم حضور در مکان‌های بدون تهویه یا فضاهای پرجمعیت،شستن دست‌ها، سرفه و عطسه و  واکسن زدن را باید جدی بگیرند.

انتهای پیام/281/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon