احتمال اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در ۳ ماه پایانی سال/ کارانه پزشکان ۵برابر پرستاران است

احتمال اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در 3 ماه پایانی سال/ کارانه پزشکان 5 برابر پرستاران است

معاون پرستاری وزارت بهداشت از احتمال اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در ۳ ماه پایانی سال خبر داد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ عباس عبادی در نشست خبری امروز به‌مناسبت روز پرستار در وزارت بهداشت، اظهار داشت: اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، فوق‌العاده خاص با ضریب 3 و تبدیل وضعیت نیروهای پرستاری در حال پیگیری است.

چگونگی جلوگیری از تقاضای القایی در قانون تعرفه‌گذاری

معاون پرستاری وزارت بهداشت در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم راجع به مکانیزم جلوگیری از ایجاد تقاضای القایی در اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری اظهار کرد: تفاوت در نظام پرداخت و تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری وجود دارد و ما همیشه نگران تقاضای القایی بوده‌ایم؛ در روش‌های فعلی، پرداخت مبتنی بر انجام یک اقدام یا "پروسیجر" است؛ بنابراین در این روش پرداخت که نوعی آفت است احتمال تقاضای القایی وجود دارد، اما تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری این‌طور نیست و برای جلوگیری از ایجاد تقاضای القایی، بسته خدمات پرستاری ارائه می‌شود، برای مثال یک بیمار که در بخش بستری می‌شود به‌ازای یک روز بستری، فارغ از اینکه چه‌تعداد پروسیجر برای او انجام شود، تعرفه مشخصی را پرداخت می‌کند که این مسئله نیاز القایی را کاهش می‌دهد.

وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه "اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری پرداخت از جیب را افزایش خواهد داد؟" تصریح کرد: عمده هزینه‌ها توسط بیمه پرداخت خواهد شد و آنچه مردم پرداخت می‌کنند مشابه فرانشیز سایر موارد درمانی است.

وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگر تسنیم درباره بودجه مورد نیاز برای اجرای قانون تعرفه‌گذاری بیان داشت: در دوران کرونا مردم کمتر خدمات درمانی غیراورژانسی داشتند و کمتر به بیمارستان‌ها مراجعه کردند و بیمه‌ها در منابع خود صرفه‌جویی داشتند، بنابراین از محل ذخیره منابعی که در بیمه‌ها در دوران کرونا صورت گرفته است می‌توان این قانون را اجرا کرد.

وی درباره وضعیت سلامت روان پرستاران نیز گفت: در سال 93 مطالعه پژوهشی انجام شد و هموطنانی که نیاز به خدمات روان‌شناختی داشتند 23 درصد بودند اما یک‌سال بعد از کرونا، این عدد به 29 درصد رسید. در آن مطالعه بررسی روی کارکنان سلامت و پرستاران انجام شد که نتیجه پژوهش نشان داد که کارکنان حوزه سلامت 7 تا 8 درصد بیش از سایر افراد نیاز به خدمات روان‌شناسی دارند.

بودجه اجرای قانون تعرفه‌گذاری

معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: در جلسه امروز با کمیسیون بهداشت مجلس، صحبت‌هایی درباره بودجه می‌شود و ما در سه ماه پایان امسال اجرای قانون تعرفه‌گذاری را در صورت تأیید سایر دستگاه‌های ذی‌ربط خواهیم داشت و بودجه مورد نیاز، حدود 4 هزار میلیارد تومان در سال است.

در ادامه این نشست خبری محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری درباره بودجه اجرای این قانون اظهار داشت: تعرفه‌گذاری از محل صرفه‌جویی منابع در بیمه، قابل اجراست و هزینه‌های مردم را کاهش می‌دهد؛ نیاز نیست که حتماً بودجه جداگانه‌ای به مراقبت پرستاری تخصیص یابد و مراقبت‌های پرستاری می‌تواند جزیی از سرانه تشخیصی و درمانی هر ایرانی باشد.

کارانه پزشکان حداقل 5برابر پرستاران

میرزابیگی درباره حقوق پرستاران و اختلاف درآمد پزشکان و پرستاران گفت: حقوق پرستاران یا تابع قانون خدمات کشوری و یا تابع قانون کار است و آنچه باعث ایجاد اختلاف میان درآمد پزشک و پرستار است کارانه است که کارانه پزشک گاهی از 5 برابر تا چندین برابر بیش از پرستاران است و اختلاف زیاد بین کارانه پزشک و پرستار در هیچ جای دنیا وجود ندارد و این مسئله با اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، تنظیم می‌شود.

وی در پاسخ به سؤالی درباره ارائه خدمات پرستاری توسط برخی افراد غیرمتخصص تصریح کرد: تاکنون 30 تا 40 مورد پرستار جعلی یعنی افرادی که پرستار نیستند اما مدرک پرستاری جعلی ساخته‌اند شناسایی شده و مورد پیگیری قضایی قرار گرفته است.

رئیس سازمان نظام پرستاری اظهار امیدواری کرد که با اجرای مراقبت‌های پرستاری در منزل و پوشش بیمه‌ای این خدمات و اجرای تعرفه خدمات پرستاری، جلوی فعالیت پرستارنماها و افراد غیرمتخصص گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: از چهارشنبه هفته پرستاری آغاز می‌شود و در هفته آینده خبرهای خوشی برای پرستاران خواهیم داشت.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon