مجلس تکلیفِ تلویزیون را در حوزه فرزندآوری مشخص کرد

مجلس تکلیفِ تلویزیون را در حوزه فرزندآوری مشخص کرد

عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد براساس قانون طرح جوانی جمعیت، صدا و سیما مکلف است ۱۰ درصد برنامه‌های خود را به موضوع فرزندآوری اختصاص دهد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چند درصد از کارهای ما فرزندآوری و ازدواج را به صورت درست نمایش می‌دهد و چند درصد به ازدواج و فرزندآوری حمله می‌‌کنند. چرا باید سلبریتی که به مجردی‌اش می‌بالد در برنامه‌ای خانوادگی دعوت بشود و حرف از خانواده بزند؟ البته بیشتر حرف‌هایشان القای ناامیدی در جامعه است و همه‌چیز را پایان دنیا می‌دانند. واقعاً چرا باید مجری تلویزیونی که خودش متأهل نیست برنامه‌ای خانوادگی در صدا و سیما اجرا کند؟ این‌ها همه جزو دغدغه‌های کارشناسان و روانشناسان اجتماعی و توقعاتی است که از تلویزیون به عنوان رسانه ملّی دارند. 

از طرفی در راستای سیاست‌های کلی جمعیت هم برنامه‌هایی مثلِ کلبه عموپورنگ و پیش‌تر از آن "بچه محل" بحث فرزندآوری را دنبال می‌کرد و سریال‌هایی مثل‌ِ "نون‌خ"، "پایتخت" و حتی این روزها "دودکش" هم به خانواده، ازدواج و فرزندآوری اعتقاد ویژه دارد. البته شاید این انتقادها بیشتر به سمتِ نمایش‌خانگی برود.

"خجالت نکش" یکی از نمونه‌های موفق کمدی سینمایی است که چند سال قبل در سینماهای کشور اکران شد و چندباری هم از تلویزیون پخش شده است. در یکی دو سال اخیر برنامه‌های تلویزیونی هم که براساس این سیاست طراحی شده، به‌لحاظ کمی رشد داشته است. نکته جالب اینکه این برنامه‌های خانواده، دیگر قالب خشک و روتین گذشته را هم ندارند. این‌گونه نیست که یک مجری و کارشناس خانواده روبه‌روی دوربین بنشینند و در موضع تربیت فرزند و اصلاح رفتار در خانواده صحبت کنند. در کنارِ کودک‌شو و مامان‌ها، زوجی‌نو و اعجوبه‌ها به شکل رقابتی وارد بحث ترویج فرهنگ خانواده، ازدواج و فرزندآوری شد.

در این باره با زهره الهیان نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی هم‌کلام شدیم که رسانه ملّی در دوره جدید در راستای فرزندآوری و سیاست‌های کلی جمعیت قدم‌ بردارد و چگونه برای فرهنگسازی و تشویق به فرزندآوری برنامه‌سازی و سریال‌سازی کند. او با اشاره به اینکه صدا و سیما در حوزه تشویق به فرزندآوری و فرهنگسازی در این زمینه نقش مهمی داشته و از ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد برخوردار است به خبرنگار تسنیم  گفت: کما اینکه در قانون جوانی جمعیت که به تازگی به تصویب مجلس رسیده است نیز بر اساس همین ظرفیت‌ها، نقش بالایی برای این رسانه دیده شده و در آن قانون صدا و سیما مکلف است که 10 درصد برنامه‌های تولیدی و فیلم‌ها را به این موضوع اختصاص دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: مشکلی که الان در جامعه داریم ترویج سبک زندگی غربی و فرهنگ اومانیسم است که منجر به این شده که خانواده‌ها تمایلی به فرزندآوری نداشته باشند یا به هر حال به یک فرزند اکتفا کنند که فرهنگسازی صحیح در این زمینه باید از طریق صدا و سیما، فیلم‌ها و آثار هنری انجام شود.

این نماینده مجلس همچنین یادآور شد: یادآوری و آموزش سبک زندگی اسلامی و بیان غیرمستقیم این موضوع در قالب فیلم‌، سریال و مسابقات و بیان چالش‌ها و مشکلات کاهش فرزندآوری و خطرات مواجه شدن با بحران کاهش جمعیت که کشورمان با آن درگیر است از جمله مسؤلیت‌هایی است که صدا و سیما برعهده داشته و با بیان و پرداختن به این موضوعات می‌تواند آگاهی جامعه را در خصوص ضرورت افزایش فرزندآوری بالا ببرد.

الهیان همچنین در خصوص اینکه برنامه‌هایی همچون «اعجوبه‌ها» که با بیانی غیرمستقیم به تغییر تفکر جامعه می‌پردازد تا چه حد در زمینه فرهنگسازی در موضوع فرزندآوری مؤثر است، یادآور شد: قطعا تولید چنین برنامه‌هایی تأثیرات خاص خودش را در سطح جامعه دارد، چنین برنامه‌هایی با بیان خواسته‌ها و نیاز کودکان به داشتن همبازی و داشتن خواهر و برادر از زبان خودشان و نیاز کودک به داشتن خانواده‌ای پرنشاط می‌تواند خانواده‌ها را به این فکر وا دارد که تصمیم به داشتن فرزندان دیگر بگیرند و فرزندان خود را از تنهایی درآورند، بر همین اساس است که تولید برنامه‌های هنری در ساختارهای مختلف و بیان نیاز جامعه چه در زمینه تشویق به ازدواج و چه فرزندآوری در قالب‌های هنری متفاوت می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد و در قانون نیز به آن تأکید شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران